Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Patišon

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno Patišon

    Poham ga, radim polpete, ukiseljeni mi se ne sviđa. Ima li tko još kakvu ukusnu ideju?

  2. #2
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    ja ga naibam i smrznem u porcije pa kad mu nije sezona imam i stavljam u variva i sl, a možeš ga i tak naribanog pomiješati s malo gušćim tijestom za palačinke, speći ko male polpete i ispadne mljac!
    a i mama i sveki uzgajaju gigantske tak da mi škrinja bude tijesna

  3. #3
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Fini su mi i svašta radim od njih, ali mi ide na živce guljenje - ruke mi se potpuno oblože sa sluzi koju poslije moram strugati četkom.

  4. #4
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Ja ne znam što je to... :?

  5. #5
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    to je neka vrsta tikvice koja ti izgleda ko cvijet i svijetlo zelene je boje (a valjda ćeš skužiti moj opis

  6. #6
    sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    372

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa
    Ja ne znam što je to... :?
    već sam se zabrinula da sam jedina

  7. #7
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    ja svoje ni ne gulim budući da su domaći i netretirani..

  8. #8
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

  9. #9
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    :shock: Ja sam ga uvijek ostavljala kao ukrasnu tikvu da se osuši, u opće nisam znala da se jede

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    :shock: Ja sam ga uvijek ostavljala kao ukrasnu tikvu da se osuši, u opće nisam znala da se jede

    Probaj ih, nećeš požaliti.

  11. #11
    fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    pu
    Postovi
    2,033

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    a ja sam mislila da je to deformirana obična tikvica.
    nikad jela, meni to baš zgodno izgleda za neke aranžmane!

  12. #12
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Hvala cure (mogla sam, doduše i sama proguglati...)
    viđala sam to,
    al' nikad probala, priznajem...
    znači... fino, ha?

  13. #13
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Citiraj goranka prvotno napisa
    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    :shock: Ja sam ga uvijek ostavljala kao ukrasnu tikvu da se osuši, u opće nisam znala da se jede

    Probaj ih, nećeš požaliti.
    Hoću, prvom prilikom. Ovo bi se i bebi moglo dati!?
    Ma jako volim sve vrste tikve.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa
    znači... fino, ha?
    Meni osobno je bolje od pohanog mesa.

  15. #15
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ma strahota kako su fini, jedina falinka im je kora koju treba oguliti.

  16. #16
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Ma strahota kako su fini, jedina falinka im je kora koju treba oguliti.
    Ima neki "znanstveni" razlog za guljenje kore? Ja one mlade s totalno mekanom korom ne gulim. Rastu doma na vrtu, netretirani.
    Poham ih obično, pa u smjesi za palačinke, uz to umak od kopra. Mljac! Stavljam ih u sva variva, u saftove ih ribam da zaguste saft, pečemo ih na roštilju, kiselimo, punimo kao punjenu papriku i kuhamo uz punjenu papriku ili čufte,...

  17. #17
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Zapravo nema ako su jako mladi. Frkneš ga na pola, počupaš koštice i narežeš na dimenzije za dalju obradu.

  18. #18
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Zapravo nema ako su jako mladi. Frkneš ga na pola, počupaš koštice i narežeš na dimenzije za dalju obradu.
    E to me je zanimalo. Mislila sam, pa nije valjda kora štetna a da ne znam.
    Mi najviše jedemo te mlade, jer ih obično imamo ogromne količine, a u njima još nema niti koštica. Ti su mi najmljac.

  19. #19
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Ma strahota kako su fini, jedina falinka im je kora koju treba oguliti.
    Ima neki "znanstveni" razlog za guljenje kore? Ja one mlade s totalno mekanom korom ne gulim. Rastu doma na vrtu, netretirani.
    Poham ih obično, pa u smjesi za palačinke, uz to umak od kopra. Mljac! Stavljam ih u sva variva, u saftove ih ribam da zaguste saft, pečemo ih na roštilju, kiselimo, punimo kao punjenu papriku i kuhamo uz punjenu papriku ili čufte,...

    Kako radiš umak od kopra?

  20. #20
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Kako radiš umak od kopra?
    To je najjednostavniji hladni umak:
    - kiselo vrhnje
    - jogurt
    - friški kopar na sitno narezan
    - češnjak, bijeli luk isto na sitno narezan (tko voli)
    - može i vlasac
    - sol, papar
    S tim si zalijevam pečene patišone, ili patliđane, ... odlično ide i u pečenu piletinu.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Danas sam malo pokusirala sa patišonima i isplatilo se. Napravila sam počagice (polpete) od prosa i patišona. Moj tata bi rekao da ih treba jesti u rukavicama da prste ne pojedeš.

    Sve sam odoka stavljala. Kuhani proso sam pomiješala sa ribanim patišonom, stavila jaje i malo krušnih mrvica (toliko da smjesa ne bude premekana) i začinila solju, sjeckanim listom peršina i malo sjeckanog ružmarina. Pravila pogačice i pekla na tavi na malo ulja.

    Uz osvježavajuću salatu od svježih krastavaca....

  22. #22
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    Nisam znala da se jede...

    Sada moram u potragu za njim.

    Baš me raduje što ću probati nešto novo.

  23. #23
    ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    3,661

    Početno

    ja sam sa zadnjom turom svekrvinim patišona radila lazanje. red mljevenog mesa, red izdinstanih s češnjakom, prije naribanih, patišona... lazanje nikad bolje, jer sam škrtarila s mesom, a od patišona su bile fine i šočne!

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    49

    Početno

    ja ga nasjeckam u bilo kakav umak!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •