šta još s njima radite osim namaza i prženja uvaljanih u kukuruznu krupicu?
šta još s njima radite osim namaza i prženja uvaljanih u kukuruznu krupicu?
zapecene u rolu s krumpiricima, kapulom i pomidorom
pls, napiši vremenske omjere!Maxime prvotno napisa
sve staviš zajedno ili...
i na koji način, gore, dolje, između krompira?Val prvotno napisa
![]()
pretpostavljam da sve ide skupa budući da je srdelica mala pa joj ne treba vremenska prednost?
uvaljaj ih u obicno brasno pa ih onda sfrigajsilverinne prvotno napisa
, tako su najbolje
Dinstam luk i cesnjak na njih stavim svjeze pomidore na kocke i ukuhavam kao za salsu.
Krumpir narezem na fete i blansiram u slanoj vodi
U keramickoj posudi poslozim red krumpira, red 'salse'. red srdela tako ponovo (na svakom redu stavim malo maslinovog ulja) i to se pece nekih 20 min u pecnici.
Najbolje su mi srdele na gradelama. Ocistim utrobu i serviram s krumpir salatom i matovilcom.
Sjecam se da ja Ana Ungarkovic u jednoj emisiji pripremala bruschette sa srdelama (pretpostavljam da su bile marinirane) i da je pripremala neko potugalsko jelo slicno onomu koje ja radim.
viš iridana a meni baš sa kukuruznim finije. ukusi, ukusi...![]()
ovo u pećnici ću baš probat uskoro, zvuči interesantno... hvala na prijedlogu
Očišćene skuhati u malo posoljene vode sa maslinovim uljem i komadićima mrkvice.
Mljac!
Ako ih filetiraš tako da otkineš glavu i kost, i uvaljaš u kombinaciju sezama i kukuruznog brašna bit će ti jako fine, a i ne moraš se mučit s naknadnim čišćenjem. Moj klinac ih tak pojede jako puno!
najbolje koje sam probala do sada:
ocistis srdele, slozis ih na dno posude (najbolje stare od emajla ili one crne emo celje jer ove rosfraj nisu dobre za ulivat kvasinu), posolis, ako treba u nekoliko redova (svaki red posolis)
prelijes vodom do vrha, stavis dec ili vise (koliko volis) maslinovog ulja, 2 lovorova lista, par zrna papra, jedan limun isjeckan na ploske i cep-dva octa (vinskog, crvenog).
kuhas na laganoj vatri 20 ak minuta, dok se voda malo ne ukuha (max 30 min)
tako spremljene srdele odlicne su hladne, mozes ih staviti u teglice i dodati jos maslinovog ulja po zelji i drzati, pogotovo u fridzu cak dva mjeseca (ali pojest ce se odmah)
to je jedan starinski recept, dok ljudi jos nisu imali frizidere, da im riba ne propadne, meni najbolji recept za srdele koji sam probala.
na taj nacin nisu teske za zeludac kao kad ih mariniras sa kapulom.
joooj, taj sezam uvijek zaboravim kod pohanja a tak mi je fini...
pinky, jel to ide u pećnicu ili gore kuhaš?
ne raspadnu se?