Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: srdelice

  1. #1
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno srdelice

    šta još s njima radite osim namaza i prženja uvaljanih u kukuruznu krupicu?

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    zapecene u rolu s krumpiricima, kapulom i pomidorom

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,118

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    zapecene u rolu s krumpiricima, kapulom i pomidorom
    pls, napiši vremenske omjere!
    sve staviš zajedno ili...

  4. #4
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj Val prvotno napisa
    Citiraj Maxime prvotno napisa
    zapecene u rolu s krumpiricima, kapulom i pomidorom
    pls, napiši vremenske omjere!
    sve staviš zajedno ili...
    i na koji način, gore, dolje, između krompira?

  5. #5
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    pretpostavljam da sve ide skupa budući da je srdelica mala pa joj ne treba vremenska prednost?

  6. #6
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno Re: srdelice

    Citiraj silverinne prvotno napisa
    šta još s njima radite osim namaza i prženja uvaljanih u kukuruznu krupicu?
    uvaljaj ih u obicno brasno pa ih onda sfrigaj , tako su najbolje

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Dinstam luk i cesnjak na njih stavim svjeze pomidore na kocke i ukuhavam kao za salsu.

    Krumpir narezem na fete i blansiram u slanoj vodi

    U keramickoj posudi poslozim red krumpira, red 'salse'. red srdela tako ponovo (na svakom redu stavim malo maslinovog ulja) i to se pece nekih 20 min u pecnici.

    Najbolje su mi srdele na gradelama. Ocistim utrobu i serviram s krumpir salatom i matovilcom.

    Sjecam se da ja Ana Ungarkovic u jednoj emisiji pripremala bruschette sa srdelama (pretpostavljam da su bile marinirane) i da je pripremala neko potugalsko jelo slicno onomu koje ja radim.

  8. #8
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    viš iridana a meni baš sa kukuruznim finije. ukusi, ukusi...
    ovo u pećnici ću baš probat uskoro, zvuči interesantno... hvala na prijedlogu

  9. #9
    mama u boji avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    65

    Početno

    Očišćene skuhati u malo posoljene vode sa maslinovim uljem i komadićima mrkvice.
    Mljac!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    Ako ih filetiraš tako da otkineš glavu i kost, i uvaljaš u kombinaciju sezama i kukuruznog brašna bit će ti jako fine, a i ne moraš se mučit s naknadnim čišćenjem. Moj klinac ih tak pojede jako puno!

  11. #11
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    najbolje koje sam probala do sada:

    ocistis srdele, slozis ih na dno posude (najbolje stare od emajla ili one crne emo celje jer ove rosfraj nisu dobre za ulivat kvasinu), posolis, ako treba u nekoliko redova (svaki red posolis)
    prelijes vodom do vrha, stavis dec ili vise (koliko volis) maslinovog ulja, 2 lovorova lista, par zrna papra, jedan limun isjeckan na ploske i cep-dva octa (vinskog, crvenog).
    kuhas na laganoj vatri 20 ak minuta, dok se voda malo ne ukuha (max 30 min)

    tako spremljene srdele odlicne su hladne, mozes ih staviti u teglice i dodati jos maslinovog ulja po zelji i drzati, pogotovo u fridzu cak dva mjeseca (ali pojest ce se odmah)

    to je jedan starinski recept, dok ljudi jos nisu imali frizidere, da im riba ne propadne, meni najbolji recept za srdele koji sam probala.

    na taj nacin nisu teske za zeludac kao kad ih mariniras sa kapulom.

  12. #12
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    joooj, taj sezam uvijek zaboravim kod pohanja a tak mi je fini...

  13. #13
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    pinky, jel to ide u pećnicu ili gore kuhaš?
    ne raspadnu se?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •