Taj sir koji ide gore se isto pece i nije bas ono sir-okus na kraju.
Ja sam pravila ovu verziju
Tijesto (brownie)
15 dkg maslaca
2 velike žlice Nutelle
2 jaja
1 šalica smeđeg šećera (1,5-2 dl)
1 šalica oštrog brašna
1/4 šalice kakaa (ma, u stvari 2 žlice)

sastojci za gornju smjesu:

25 dkg svježeg sira (da nije premokar)
3 žlice smeđeg šećera
2 jajeta
3 velike žlice Nutelle

Zagrijte pećnicu na 170. Namažite maslacem i pobrašnite manji kalup za pečenje;
-napravite brownie smjesu:
pomiješajte maslac, Nutellu, jaja i šećer. dodajte brašno i kakao i sve dobro izmiksajte. stavite smjesu u pripremljeni kalup.

- napravite gornju smjesu:
pomiješajte sir, šećer, jaja i Nutellu i dobro izmiksajte. prelijte preko brownie smjese.

pecite na 170 oko 40-45 min. tj .dok gornji sloj ne bude čvrst.
režite kad se dobro ohladi.
I kad nabacis gore istuceno slatko vrhnje gotovo je ista kao u Torte i to.

A sad sam guglajuci naisla na ovo
190 g maslaca (ako kupujete strani, pročitajte dobro da nije slan )
190 g tamne čokolade (minimum 70%)
3 veća jaja
2 žličice estrakta vanilije
250 g šećera u prahu (stavljam manje šećera)
115 g brašna i malo soli


Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Maslac i čokoladu otopiti uz miješanje da se dobije sjajna i glatka smjesa

U posudi tući 3 cijela jaja, šećer i ekstrakt vanilije.
Dodati smjesu čokolade i maslaca i umiješati.
Dodati brašno i umiješati.
Uliti u namašćen i pobrašnjen pleh, pustiti par minuta da se 'slegne', peći 25-30 min.

Zapravo, nakon 25 minuta izvaditi kolač čim površina izgleda suho i raspucalo. Nema isprobavanja čačkalicom da li je gotov, jer ovaj kolač mora u sredini ostati mekan i gotovo tekuć