Sestra od MM je 40-ogodišnjakinja koja živi s roditeljima, nema djece ni tipa. Potpuno je drugačija od MM i njih dvoje imaju više "susjedski" nego bratski odnos. Prije N rođenja viđali smo se svakih nekoliko mjeseci na obiteljskim ručkovima i mi dvije se nikad nismo ni voljele ni mrzile. Ja sam hrabro podnosila njene traktate o svemu i svačemu i bila sam pristojna.
Od trenutka kad se N rodila počela se ponašati ko njena mama i pravila se kao da ja ne postojim!
Ušuljala se u rodilište da bi vidjela nećakinju i prvo što mi je rekla, hipnotizirana dok ju je držala "Ista tetka, nema ništa tvoje"
Dolazila je kod nas svaki vikend po cijele dane, uhvatila sam je kako je mazi u kolijevci i govori "Šta će ti stalno mama, pa imaš tetku". Kad sam rekla da je namjeravam dojiti bar do godine dana optužila me je da to nije normalno i da će se pretjereno vezati za mene. Napravila je jedan album sa slikama samo sa njih dvije, drugi s ostatkom njene obitelji, mene nije bilo ni ne jednoj. Nije dala nikom (ni svojim roditeljima) da je prime. Ja sam je morala otimati iz njenog naručja, ponašala se užasno posesivno i imala je ljubomorne ispade, ......mogla bi satima...
No.. nakon 6 mjeseci torture zabranila sam joj da dolazi, a vidi je samo kad MM dođe s broda i on je odvede kod nje. MM se potpuno slaže s mojom odlukom, jer i njemu njeno ponašanje ide na živce, ali je opravdava s tim da je psihički bolesna. Od tad je prošla godina i pol našeg hladnog rata i ona se odjednom počela ponašati potpuno drugačije. Zove me da me pita kako sam, pristojna je i ne miješa se. Inače mislim da se nije promijenila, da glumi da je ok, kako bi opet dobila dozvolu da viđa N. Već je kupila opremu za skijanje (za 2-godišnju djevojčicu) i planira je uzet na skijanje na zimu.
Ja bi najrađe dotičnu tetku zauvijek izbrisala iz naših života, ali počela sam razmišljati da možda na to nemam pravo. Iako je provjereno luda, ne znam da li mogu N uskratiti da razvije autonoman odnos s njom. :?
Ne znam da li ta njena opsjednutost mojim djetetom može naštetiti N?
Ne znam da li s tim što joj ne dozvolim da je viđa nasamo i da je vodi na vikende mogu oduzeti N nešto što će mi ona kasnije kad odraste možda zamjeriti? :?
Svaki savjet je jako dobrodošao![]()