Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Što danas kuhate? (16. dio)

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam sada telefonski "obradila" mamu da napravi pitu krumpirušu i za danas riješila ručak.
    Jaaakkkoooo volim tu pitu,al mora ju napraviti moja mama ili susjeda koja nas je i navukla na nju :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer sam pravila filete oslića zapečene u rerni s krumpirom i rajčicom i zelena salata.
    A danas mi se nije dalo kuhati pa sam zbrljala nešto na brzinu i ispalo je super. Špageti s umakom od špinata i filetima slanih inćuna! Mmmmm...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer sam pravila filete oslića zapečene u rerni s krumpirom i rajčicom i zelena salata.
    A danas mi se nije dalo kuhati pa sam zbrljala nešto na brzinu i ispalo je super. Špageti s umakom od špinata i filetima slanih inćuna! Mmmmm...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Taj oslić u rerni s krumpirom mi je odličan!!! Krumpir prvo malo skuham, pa ga onda poslažem u tepsiju, na to oslić i njama - brzo gotovo. Mi se sutra spremamo staviti skuše u tepsiju + salata od svega.
    Ovih dana sam apstinirala od kuhanja - samo jednom mahune i popecke od blitve. Imamo problem - blitva nam na ranču raste ko blesava - paše joj kiša - pa je moramo iskoristiti. Ima li prijedloga - osim na lešo s krompirima i popečci?
    Jeste probali staviti konzervu tune u mahune? To mi je odlicno. Išla mi je dobro i u bob.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Taj oslić u rerni s krumpirom mi je odličan!!! Krumpir prvo malo skuham, pa ga onda poslažem u tepsiju, na to oslić i njama - brzo gotovo. Mi se sutra spremamo staviti skuše u tepsiju + salata od svega.
    Ovih dana sam apstinirala od kuhanja - samo jednom mahune i popecke od blitve. Imamo problem - blitva nam na ranču raste ko blesava - paše joj kiša - pa je moramo iskoristiti. Ima li prijedloga - osim na lešo s krompirima i popečci?
    Jeste probali staviti konzervu tune u mahune? To mi je odlicno. Išla mi je dobro i u bob.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Blitvu pravim i tako da ju skuham, prodinstam sa lukom, dodam 2 jaja i vrhnje, stavim na prhko tijesto (kao za quiche), pospem naribanim sirom i zapečem!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pretražnik ne radi, ne mogu otvoriti novi topic... pa sam došla ovdje!

trebam ideje za kolače bez pečenja, pa raspalite s idejama! na moru mi ne radi pećnica, kuhanje i mikrovalna dolaze u obzir a prženje bih po vrućini radije zaobišla. znam za plazma tortu, onaj kolač s keksima gore i dolje a između puding... kaj još ima?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja znam napraviti sa petit keksima, pa na njih puding, pa opet petit, pa banane, pa puding od jaja i brašna, pa na to šlag. Možeš kombinirati sa nekakvim laganim kremama i drugim voćem! Kada je hladan, mrak je!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično, hvala cure!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja od blitve ili špinata volim napraviti njoke pa to sa finim saftom. Mljac. Gušimo se u tome. Skuhaš je, isjeckaš na sitno, pomješaš sa brašnom, jajima, malo soli i parmezana. Smjesa ti mora biti gusta i kuhaš njokiće kao žličnjake. Iscijediš i preliješ sa crvenim saftom.
    Ili savijaču od blitve. Tjesto kao za paštu razvaljaš, premažeš sa bltvom u koju si dodala sirni namaz te pomoću krpe zarolaš i skupa kuhaš. izvadiš iz vode, narežeš na šnite i preliješ sa crvenim saftom.
    Ima toga još jer mi obožavamo zelenjavu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja više nemam ideju šta bi kuhala...jučer je bila blitva sa oslićem....danas nemam pojma.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas ću salatu od mahuna i bijelo meso na naglo. Mislim da ću se potruditi i napraviti i desert - bajadere sa kesten-pireom.
    Jučer smo imali zapečene tikvice za piletinom i kus-kusom.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ove dane više ne kuham nego kuham samo brojim dane do godišnjeg jer sam taakkooo umorna od svega.
    Danas piletina s rižom i salata,desert voće (lubenica,breskve,banane)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tortilje...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bajadere s kesten pireom? Zvuči njami...podijeli s nama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nadam se da si mislila na recept

BAJADERA S KESTENOM
    Prokuhati 2 dcl vode i 10 dkg šećera. U to dodati 20 dkg čokolade, 1/2 dcl ruma, 1/2 maslaca i 1/2 kg mljevenog keksa.
    FIL: 1/2 maslaca, malo ruma, 1/2 kg kestena - izmiješati
    Pravokutnu posudu (tepsiju) obložiti folijom pa staviti pola smjese sa keksom, zatim fil, pa drugu polovicu smjese. Preliti glazurom od čokolade - u receptu piše 2 rebra velike čokolade i 6 dkg margarina ali ja radim tako da stavim čokoladu i malo ulja u mikrovalnu.
    Rezati na veličinu bajadere ili kako već ispadne....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma, nisam mislila na recept, nego na kolače :beelj i tebi:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jel netko nešto kuha?
    MM napokon dočekao da smo na godišnjem i da mu fino kuham, a od vas nikakve koristi :belj:
    Evo jedan dobar brzinski, pa možda netko ipak odluči pojesti nešto kuhano!
    Tikvice isjeći na kockice, prodinstati na maslinovom ulju dok ne ispari suvišna tekućina, dodati konzervu tune i pomiješati sa kuhanom tjesteninom. Može se dodati i vrhnja za kuhanje, ali nije nužno....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas pečem piceka u rolu s krumpirom, bijelo zelje na salatu...

Ovo s tikvicama i tunom mi je super, naravno da ću unutra ubacit još vrhnja. Al to moram klopat bez tijesta, mjesecima sam na režimu i razdvajam namirnice. Muž će ipak dobit tijesto!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo jučer pekli janjca,a danas bili kod rođaka na roštilju.
    eh,kad bi tako bilo svaki dan

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja danas sebi "čarobnu juhu" koja skida kile... mo'š si mislit (al moram probati)... mužu punjene paprike. Šmrc, tako bi nam rado zamijenila menije...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo svi jučer klopali tu čarobnu juhu, čisto želje radi, mada ni meni ne bi bilo loše da se stavim na dijetni režim. MM je popravio dojam ribljim štapićima i krumpirom.
    Danas sam kuhala juhu od povrća i puretine i zapečeni karfiol.
    Sutra smo kod mojih na fish-paprikašu! Mljac!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

malo je off topic, ali ne mogu otvoriti novu temu pa me ovo ovdje

idemo na more i planiram jelovnik, nešto ukusno, brzo i jednostavno...

većinu nosim sa sobom i za sada imam na popisu: oslić, pureće šnicle, rižoto od lignji, nešto za roštilj + prilozi...

može još koja ideja?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamaduda, uvijek mozes neke paste sa gotovim umakom, carbonaru (toplu ili hladnu kao salatu), rizu sa tunom i kukuruzom i feta sirom...puno pomidora i krastavaca za salatu, mozes i zaledjene filete oslica koje poslije samo bacis na ulje, krumpir koji mozes skuhati pod korom pa ga poslije zaciniti maslinovim, persinom i cesnjakom......

Joj kakav me sad gust hvata za kuhanje, a ja moram smiriti strasti jer su mi MM-u nalazi krvi losi (masnoca i trigliceridi) pa mora na dijetu....mislim laganini hrana, leso i slicno....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mamaduda, meni je "lešo-ručak" zakon, a gotovo za čas;
    u lonac ubaciš fini komadić teletine, krumpira, mrkve, tikvice, luka, peršina.. skuhaš i izvadiš povrće i meso na tanjur.
    dakle imaš finu juhu u koju dodaš tjestenine, riže ili kaj hoćeš po želji.
    a meseko i povrće izrežeš, preliješ maslinovim, začiniš po želji....i malo crnog vina za piće i finog kruha....MLJAC!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ej apri, pa tu ima super recepata!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure, thanks!!!

šaljem vam

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Skuhaš blitvu, izrežeš na manje komade, posoliš, dodaš 2 jaja, šalicu zobenih pahuljica, 1/2 šalice ribanog sira i krušnih mrvica toliko da se smjesa poveže i mogu oblikovati šnicle. Pečeš na ulju. Nisam se sjetila danas, ali jednom ću probati dodati malo brašna i kuhati kao okruglice.
    Umjesto blitve može i špinat.
    ja pravila od tikvica bez zobenih, ispalo super!!!!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tortilje...
    kako radiš Jane tortilje, please.......
    ili ih kupiš:namig:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Tortilje...
    kako radiš Jane tortilje, please.......
    ili ih kupiš:namig:
    Sramota! Ne čitaju se recepti na portalu! Imaš sreće što sam dobra duša pa ti stavljam link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1678

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kuhala blitvu na lešo i popečke od blitve - gotovo identično po gornjem receptu. Ispalo suuuper. Davimo se u zelenju jer je sve rodilo, a posebno blitva, mahune i krastavci. Jučer sam još skuhala i varivo od krastavaca - prvi put u životu i kuhala i jela! Na ulju prodinstala malo luka, ubacila nasjeckane krastavce i malo češnjaka, pustila da se krčka i pred kraj ubacila vrhnje za kuhanje i malo kopra. Bilo mi je odlično! Čini mi se da bi se dalo iskombinirati s rižom. Ako netko ima neki isprobani recept za varivo od krastavaca neka podijeli s nama nadobudnima!

Danas pohana cikla (da i cikla je rodila!) :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

quote]
    Sramota! Ne čitaju se recepti na portalu! Imaš sreće što sam dobra duša pa ti stavljam link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1678[/quote]
    Ja stvarno ponizno priznajem da mi je promaklo a da ni sama ne znam kako!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oprošteno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo ja sam pronasla jedan super sajt sa receptima :

www.coolinarka.com

ako ga ne znate--pogledajte, izuzetno je dobar!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer musaka, danas skuše s rižom zapečene u rerni.

Anchi, pohana cikla? Nikad mi tako šta ne bi palo napamet, a obožavamo ciklu. Jel ju skuhaš prije?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kelj na žlicu s dodatkom kobasice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam danas u tjesteninu ubacila: dinstane tikvice, kockice pečene paprike, konzervu tune i 100gr mozzarele! Preeeeeemljacc! Uz to salata od krastavaca sa bijelim lukom i vrhnjem!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Glede pohane cikle, da cikla se skuha, nareže na kolutove, uvali u lijevano tijesto (ono gusto za palačinke) pa na vruće ulje... Danas opet isprobavam varivo od krastavaca. Šta to nitko ne radi? Ajde cure, treba mi malo informacija...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jeste svi na dijeti ili samo lijeni (za kuhanje i/ili pisanje)?
    Ja sam danas pravila lasagne sa puretinom i povrćem. Uz to salata od krastavaca!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja se s guštom primila kuhače jer se na moru nisam ni približavala kuhinji.za danas sam skuhala grah kojeg su se svi zaželili (vidi čuda) i idem smučkati neki kolač.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi cemo danas neku improvizaciju, k'o da gledam... otkako smo se vratili s godisnjeg MM radi 0-24.

zato se radujem vikendu, mozda smislim nesto pametno, kao lazanje.
    a planirala sam probati i onaj kolac koji je Apricot spomenula...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ovih dana skoro nikako ne kuham, ali evo danas kuham makarone sa mesom i sosom od paradajiza.

nestos e razmisljam, stos se vi kuhacice ne prijavite u Kuharski dvoboj?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo se jučer uvalili Ivancici na ručak! Juhica (mljac!), ličke šnicle (mljac!), pire krumpir (mljac!), zelena salata (mljac!), i kolač po receptu Jamie Olivera (preeeeeeemljac!) - danas se pitam zašto sam pojela samo jedan komad :/ .
    Danas sam pravila škarpinu u pećnici sa krumpirom i povrćem. Uz to naravno salata od krastavaca... a šta ću kada mi je prefina, a koristim priliku dok imam domaćih iz mamina vrta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidim ja da ovaj topic pomalo nestaje....jesmo mi to zaposlile neke kuharice ili je ljeto krivo....ja sam i dalje redovita za šparhetom...danas ponovo nemam ideja. Zadnja dva dana smo jeli prefinu salsu od pomidora pa paprikama i mrkvom...mljac mljac. Danas bi radila nešto bez mesa, a nemam ideje.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

SLOŽENAC OD TIKVICA S PROSOM - jako fino!

Sastojci za 4 osobe
    600 g tikvica
    4 žlice ulja
    1 limenka pelata (400 g)
    1 žličica šećera
    1 žličica bosiljka
    200 ml mlijeka
    2 jaja
    1 luk
    200 g prosa
    300 g krumpira
    500 ml vode

1. Tikvice i krumpir narežite na ploške i malo posolite.

2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pelate, bosiljak, šećer i žličicu Vegete. Pirjajte 10-ak minuta, umiješajte proso, pa nastavite pirjati podlijevajući vodom još 15-ak minuta.

3. Vatrostalnu posudu ili pleh namažite uljem, pa složite red tikvica, red umaka od rajčica s prosom, a zatim red krumpira.

4. Vodu u koju ste dodali žličicu Vegete zakipite, pa njome prelijte složeno povrće s prosom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.

5. Prelijte jajima razmućenima s mlijekom i nastavite peći još 10-15 minuta.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Vidim ja da ovaj topic pomalo nestaje....jesmo mi to zaposlile neke kuharice ili je ljeto krivo....ja sam i dalje redovita za šparhetom...danas ponovo nemam ideja. Zadnja dva dana smo jeli prefinu salsu od pomidora pa paprikama i mrkvom...mljac mljac. Danas bi radila nešto bez mesa, a nemam ideje.....
    nisam ni znala koliko nam je Nani duhovita :beelj:
    cuj zaposlile kuharice!

ja sam prosli vikend napravila grah, varivo od buranije i filovane paprike, sve u vecoj kolicini tako da to vrtimo ovih dana... moram priznati da mi je vec dosadilo. u nedjelju smo imali lasagne.

razmisljam o kakvoj piletini, bas sam je pozelila.

a bez mesa - mozes kakvu musaku, samo bez mesa, recimo sa slojem paradajza i tikvica

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni na štednjaku krčka grašak bez mesa. Sa puno kopra. Na žlicu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako radiš grašak a da ti ne fali meso???
    Kako mi se nikako ne da kuhati odlučila sam se za riblje štapiće, pire i pomidor salatu....a sutra ćemo nešto zdravo!!!!!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma pravis kao grasak s mesom, samo bez mesa :ceer:

ozbiljno, i ja vecinu tih variva pravim bez mesa, nista im ne fali. mozes samo poceti przenjem luka na vise putera, i to je to!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •