Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: cime kupate decu, procitajte

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno cime kupate decu, procitajte

nemam sta pridodati, pogledajte ili brisite ako mu mesto nije ovde.

ja se odavno koristim organske, bdih sertifikovanu kozmetiku ili obican bebi sapun za mene.
    pekla me savest da vam ne pokazem, jedino sto je na engleskom.

http://www.safecosmetics.org/article.php?id=414

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na informacijama. Mi uglavnom djecu peremo onim obicnim babylove sapunom, kosu peremo njihovim samponom ili onim "od glave do pete" gelom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tijelo samo sa vodom, noge i guzu bebylove sapunom. Kosu babylove šamponom.

Nikada ne koristimo kupke, ne mažemo se nikakvim kremama ni mlijekom za tijelo.

Od kada sam se prestala svakodnevno mazuckati raznoraznim kremama i mlijekecima, koža mi je puno bolja.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za djecu je voda sasvim dovoljna. Oni ne trebaju nikakve sapune i šampone za kupanje ili tuširanje
    Čak se i kosa može puno rijeđe prati nego odraslima i to najblažim baby šamponom.
    Za atopičare pak postoji medicinska kozmetika.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zato i ja samo babylove sapun i weleda sapun kad ga nadjem

ono sto me je fasciniralo da na spisku ima i te tako hvaljene mustele kojoj nikad nisam verovala

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

sad vidim ovo za mustelu
    a mojoj starijoj se jedino s mustelom ne ljuska koza na glavi

sto sada da radim, cime da joj perem kosu?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Babylove je skroz prirodan? I da li imaju losion za tijelo?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja baš kupila Mustelu umjesto Johnsona kojeg smo dosad koristili :shock:

Mihi sama voda nije dovoljna...kosa i noge mu smrde nenormalno i ako samo vodom operem (noge još nekako) al kosa onda još gore smrdi....

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nista, nikakve sapune ne upotrebljavamo za klince, pogotovo ne kad su bili manji, kosu smo im poceli prati samoponom (ponekad, ca 2 puta mjesecno) tek s 3-4 godine starosti...
    nikakve kreme, samo ako se desi da im koza bude suha na guzi tokom zime namazem, ali inace nista...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malca tusiram sa exomeginim uljem za tusiranje jer ima jako suhu kozu, kosu peremo jednom tjedno s baby samponom. Lice i ruke, tijelo samo po potrebi, mu mazem sa uriage cold kremom jer ima suhe lisajeve sad dok je hladnije.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja koristim babylove, a i njega u mikronskim količinama, jer se N boji pjene.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam naišla na više takvih članaka i informacija, pa sam smanjila i to što sam koristila.
    Inače od početka koristim samo dječju sapun, budući da mi je patronažna od početka savjetovala da izbjegavam kupke u širokom luku.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebija samo vodom, starijeg svačim pomalo, ništa previše

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi isto koristimo babylove...s tim da ni s njim baš nešto ne pretjerujemo jer malac baš nije neki ljubitelj pjene a ni ispiranja iste s kose...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni ja ne stavjlam ništa u vodu jer on zna i pit tu vodu...tek pred kraj stavim na ruku mvicu da ga prođem cijelog i kosu 2 puta tjedno al jedanput operemo jer neda više i isto što manje šampona jer ne voli previše ičega na kosi.....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto ja drvim po musteli...i ne planiram prestat..kao što niti ne planiram prestat disat jer je zrak oko mene zagađen...odlučila sam začepit uši na prirodno/neprirodno...jer izbora baš i nema nekog...osim zatvorit se pod stakleno zvono... :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja imam teoriju miješanja otrova
    svaki put kupim proizvod drugog proizvođača - pa valjda i sve te otrove dobijemo svi zajedno u pristojnim količinama. :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    odlučila sam začepit uši na prirodno/neprirodno...jer izbora baš i nema nekog...osim zatvorit se pod stakleno zvono... :/
    ma nitko ne govori o zatvaranju pod stakleno zvono, uvijek mi je čudno kad ljudi krenu s tim argumentom (naj se ljutiti ). Pitanje je izbora, ja želim biti informirana tako da učinim pravi izbor. Nije jedina alternativa životu pod staklenim zvonom kupanje u nafti, ima cijeli spektar mogućnosti između.

Naravno, dođe do zasićenja svim tim informacijama, kad čovjek više ne zna kome da vjeruje... osjetim to svako toliko, pa za početak ne vjerujem reklamama

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ja imam teoriju miješanja otrova
    svaki put kupim proizvod drugog proizvođača - pa valjda i sve te otrove dobijemo svi zajedno u pristojnim količinama. :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian se tako rijetko kupa, a kosu pere jos rjede da valjda nema nikakve stete od kupki

inace mu kupujem babylove proizvode, a i ja koristim ono njihovo ulje za bebe za mazat tijelo

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ponavljam pitanje, pogotovo me zanima ovo 1.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ponavljam pitanje, pogotovo me zanima ovo 1.
    1. ne
    2. nemam pojma

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    odlučila sam začepit uši na prirodno/neprirodno...jer izbora baš i nema nekog...osim zatvorit se pod stakleno zvono... :/
    ma nitko ne govori o zatvaranju pod stakleno zvono, uvijek mi je čudno kad ljudi krenu s tim argumentom (naj se ljutiti ). Pitanje je izbora, ja želim biti informirana tako da učinim pravi izbor. Nije jedina alternativa životu pod staklenim zvonom kupanje u nafti, ima cijeli spektar mogućnosti između.

Naravno, dođe do zasićenja svim tim informacijama, kad čovjek više ne zna kome da vjeruje... osjetim to svako toliko, pa za početak ne vjerujem reklamama
    ma nema ljutnje...radi se o tome da danas nije uopće zdavo živjeti...na svakom koraku te zasipaju informacijama...hebiga, nije ni svijet danas mjesto kakav je bio pred 30, 50, 70 godina (govorim o aspektu prirode, zdravlja)...pa se na kraju sve svede na to da se ne mažeš kremom koja ti je ok jer je neko istraživanje pokazalo da izaziva rak kože...al svaki dan udišeš plinove,pare koji te jednako polako ubijaju...il uđeš u tramvaj, kihnu ti u facu i pobereš neku bakterijetinu...ono...gluposti... pa je moj izbor-začepiti uši...ako vidim da meni / djetetu odgovara neki proizvod, koristim ga...ionak ću od nečeg sutra riknuti...štogod to bilo...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

radi se o tome da danas nije uopće zdavo živjeti..
    to i mm stalno ponavlja

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    radi se o tome da danas nije uopće zdavo živjeti..
    to i mm stalno ponavlja
    mudro čovjek zbori

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi koristimo Mustelu, nemamo posebno osjetljivu kožu nego sam mislila da je bolja jer je za osjetljivu kožu, a i njen miris obožavam. :? :/
    E, sad znamo koji sadrže što dakle ne znači da ne sadrže oni koje hvalite, a nisu ispitani... dakle voda i maslinovo ulje nema druge.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi koristimo Uriage baby... Bez parabena je i jako smo zadovoljni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi se drzimo welede....ugodna i bez dodanih mirisa i sl. stvari...bazirana na etericnim uljima, podrzana od udruge primalja Austrije i Njemacke, koristi se na svim njihovim djecjim odjelima pod certifikatom

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo Mustelinu kozmetiku - iako je rijetko koristim jer L ne može biti miran ni sekunde da ga nasapunam i namažem.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo već dugo vjerni Becutan kupki, šamponu i mlijeku za tijelo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj prilog temi
    pogotovo me članak s prvog linka natjerao na razmišljanje...

http://www.mama-mami.com/archive/zdr...-bebama-3.html
    http://www.mama-mami.com/archive/zdr...-bebama-3.html

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koristimo A-Dermu radi atopijskog dermatitisa i Weledu

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a što je sa Bubchen kozmetikom?
    polako sam ju počela kupovati. a nama definitivno treba gel za tuširanje ili sapun, pogotovo kad je vani lijepo vrijeme, ili kad crta flomasterima. vjerujte to samo voda ne može oprati.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    zato i ja samo babylove sapun i weleda sapun kad ga nadjem

ono sto me je fasciniralo da na spisku ima i te tako hvaljene mustele kojoj nikad nisam verovala

Ni ja ne vjerujem musteli, jer sam malu kod prvih kupanja prala s Mustelinim gelom za kosu i tijelo, koji sadrži praktički sve parabene, pa mi nije jasno:

a) zašto je toliko skupo

b) zašto na boci gela piše: made to reduce the risk of allergic reactions :?

otkad sam potrošila taj tester, kupujem skoro sve od babylove, a kosu maloj trenutno perem **** Babysanft gelom za pranje kose i tijela, ali opet mi se Babylove čini boljim

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

DM ima i Alverde Naturkosmetik Baby..... to je njihova marka.... navodno sve prirodno.... Jednom je na Provjereno bio prilog o sigurnoj kozmetici, ali nisu htjeli objeviti imena , nego samo su prikazali bočice okrenute na zadnju stranu da se ne vidi pročitati , prepoznala sam samo Alverde pa pretpostavljam da su dobri..... valjda.... :/
    Mi koristimo sapun za guzu i ruke, Alverde ulje (jedan špric u kadu s vodom) jednom tjedno i šampon jednom tjedno.... pa sad Bože blagoslovi.... ja ne znam što drugo učiniti.... za ftalate u dj. kozmetici znam već dulje vrijeme (Nivea Toddys šampon ili kupka -ne znam točno - ona s šljokicama sadrži ftalate!!!!!!).... tu treba obratiti pažnju i čitati i čitati.... mutacije na genitalijama nisu baš poželjne za imati..... uf kako me ljute.... Inače, nikad ne piše samo ftalat ili paraben.... treba dobro isčitavati one duže riječi i u njima tražiti da li ima čega..... i ljudi, pišite!!!!! kad nađete proizvod sa ftalatima (piše se phtalath ili tako nekako), objavite da znamo..... doista su opasni, a ne mogu baš sve isčitavati....

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    a što je sa Bubchen kozmetikom?
    polako sam ju počela kupovati. a nama definitivno treba gel za tuširanje ili sapun, pogotovo kad je vani lijepo vrijeme, ili kad crta flomasterima. vjerujte to samo voda ne može oprati.
    E da i mene zanima Bubchen kozmetika. Dobila sam na poklon njihovu kozmetiku za kupanje sa napomenom da je to JAKO dobra kozmetika.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi koristimo Dr. Hauschku... svi, od N do nas odraslih i prezadovoljni smo.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo za početak kupili mustelu, pa je od nje dobio lišajeve; nakon toga biolan isto lišajevi, treći pokušaj A-derma- super; nije bilo lišajeva i koža mu se oporavila, sad sam odustala od johnsona nakon što sam pročitala sve o tome; inače ga samo ponekad mažem a-derma kremom koja je odlična, a najčešće se peremo čistom vodom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za manje gotovo ništa, tj perem im kosu babylovom od dm-a. Najmlađe mi povremeno ima sklonost atopiji, pa koristimo Laverinu Neutral liniju.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

doma imamo niveu i Johnson’s, koliko vidim Nivee nema na popisu pa ćemo koristiti samo njene proizvode iako Johnson’s prekrasno miriše. stariji koristi a dermu jer alergičar i mustela šampon jer imamo problem s tjemenicom, i samo mustela mu pomaže tako da ne mislim prestati. nije u redu staviti djecu pod stakleno zvono ali ono što se može izbjeći zašto ne. trebalo bi biti više takvih popisa koji ukazuju na štetnost pojedinih proizvoda, ako se može izbjeći zašto ne!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš sam zabrinuta, tužna, ljuta... Vjerovala sam da je dječja kozmetika strogo kontrolirana, a i bez toga, vjerovala sam u ljudskost, barem malo ljudskosti. Proizvoditi i prodavati proizvode za njegu djece s tako štetnim sastojcima, ne mogu vjerovati!
    Mi smo do sada koristili Mustelu za sve, kupku, šampon, losion, ulje, puder, kremu za guzu, hidratantnu za lice, cold kremu za vanka... Čak i ljeti njihovu preprepreskupu kremu za sunčanje. I sad gledam -i ne vjerujem!
    I što sad? Ljuta sam najviše na sebe, tako blesavo vjerovati da ako je nešto skupo i hvaljeno znači i da je kvalitetno.
    A nešto moramo koristiti, jer ipak voda baš i ne može dovoljno dobro oprati mudljive nogice ili ukakanu guzu naše ljubice. I sjetim se sapuna koje doma pravi moja kolegica, od kozjeg mlijeka, hladnim postupkom, bez ikakvih aditiva, dobijem ih po povoljnijoj cijeni direktno od proizvođačice!
    A ja idiot kupujem Mustelu. Ostavili smo po apotekama cijelo malo bogatstvo (nije mi žao para, nego zato jer smo tako skupo plaćali trovanje našeg djeteta). Ma ufffff, bijesna sam, imam doma tek kupljenu bocu kupke od Mustele, i to onu od po litre, najradije bi je nekom u oči sasula!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Razmišljam nešto, općenito o pranju, vodi... U plastičnim cijevima za vodu ima TBT-a (tri-butil-kositar), vrlo vrlo otrovan spoj, glavni razlog zašto nismo koristili jednokratne pelene u kojima ga također ima. I sumnjam da je to sve štetno što dobijemo u vodi, ima toga još.
    Toliko o pranju samom vodom.
    Možda je najbolje ne znat, ne razmišljat.
    Eh, da mi je živjet u neznanju, nekad baš zavidim ljudima koji ne kopaju stalno okolo o svemu i svačemu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Baš sam zabrinuta, tužna, ljuta... Vjerovala sam da je dječja kozmetika strogo kontrolirana, a i bez toga, vjerovala sam u ljudskost, barem malo ljudskosti.
    Na žalost, Pčelice, ja sam odavno zaključila da ni u jednoj industriji nema ljudskosti, jednostavno zato što se ne isplati! I to do te mjere da u današnjem svijetu takva industrija ne može opstati. Tako da reklami jednostavno ne vjerujem. Treba pokušati i pored toga biti opušten. Ja želim znati, ne želim zatvoriti oči ni pred čime, ali ne želim ni da me to košta duševnog mira pa svaki dan radim na tome...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za kosu koristim Urtekram šampon za djecu, tuširam ga s Lushevim sapunima, a za sve ostalo Dr. Hauschka. Upotrebu kozmetike sam mu smanjla na najmanju moguću mjeru, tako da mi i šampon i sapuni traju i više od pola godine.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Razmišljam nešto, općenito o pranju, vodi... U plastičnim cijevima za vodu ima TBT-a (tri-butil-kositar), vrlo vrlo otrovan spoj, glavni razlog zašto nismo koristili jednokratne pelene u kojima ga također ima. I sumnjam da je to sve štetno što dobijemo u vodi, ima toga još.
    Toliko o pranju samom vodom.
    Možda je najbolje ne znat, ne razmišljat.
    Eh, da mi je živjet u neznanju, nekad baš zavidim ljudima koji ne kopaju stalno okolo o svemu i svačemu.
    Potpisujem

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jasno je meni da se ljudskost ne isplati, ali isto tako znam da ja sigurno ne bi mogla raditi u nekom laboratoriju gdje se formalin mućka u dječje kupke i - šutjeti, mirno spavati, dalje normalno živjeti. I ne samo to, mnogo je primjera u kojima mi je jednostavno nezamisliva doza ljudske bešćutnosti, zloće, čega već ne??? Ma strašno...
    Nego, kakva je dječja kozmetika Dr. Hauschka? Ja sam imala samo neki korektor i nije mi bio baš nešto.
    Koju kremu za sunčanje da kupimo, to nam stvarno treba jer je ljubica kraljevsko svijetle puti (a mama joj skoro mulatkinja, he he).
    Platila bi suhim zlatom, samo da nije otrovno

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Baš sam zabrinuta, tužna, ljuta... Vjerovala sam da je dječja kozmetika strogo kontrolirana, a i bez toga, vjerovala sam u ljudskost, barem malo ljudskosti. Proizvoditi i prodavati proizvode za njegu djece s tako štetnim sastojcima, ne mogu vjerovati!
    Mi smo do sada koristili Mustelu za sve, kupku, šampon, losion, ulje, puder, kremu za guzu, hidratantnu za lice, cold kremu za vanka... I sad gledam -i ne vjerujem!
    I što sad? Ljuta sam najviše na sebe, tako blesavo vjerovati da ako je nešto skupo i hvaljeno znači i da je kvalitetno.
    I mi smo do sada koristili samo Mustelu... sad ne znam što bi? Kako uopće mogu bit sigurna da u nekom proizvodu ne postoje štetne tvari... ako takvi uopće postoje?

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koju kremu za sunčanje da kupimo, to nam stvarno treba jer je ljubica kraljevsko svijetle puti (a mama joj skoro mulatkinja, he he).
    Platila bi suhim zlatom, samo da nije otrovno [/quote]

Dr. Hauschka. Zaštitni faktor 30.Mi smo je koristili cijelo prošlo ljeto i ni jednom nije pocrvenila.Čula sam i da je DM-ova ok, ali nisam je isprobala.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja curica ima izrazito suhu kožu, pa sam je na svoju ruku od rođenja kupala samo u čistoj vodi. Budući da je koža i dalje bila suha, obratila sam se pedijatrici, koja mi je rekla da naravno da joj je koža suha, voda isušuje kožu. Preporučila nam je Eucerin kozmetiku, te smo koristili uljnu kupku, losion, šampon i kremu. Koža je bila super! Sada kada je starija češće prakticiramo tuširanje, pa više ne koristimo uljnu kupku, a i koža joj je sada manje suha. Također imamo dobra iskustva s Babylove proizvodima: uljna kupka, tvrdi sapun,šampon.I svega što manje.Tijekom tjedna samo pranje guze, nogica i rukica tvrdim sapunom,a jednom tjedno kupanje i pranje (kratke) kose.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •