Drage cure,ako ima tema uputite me,ali zanima me da li se beba od 2 mjeseca može kupati u moru? S obzirom da mora biti voda topla 37 stupnjeva,a to nije nikada na moru,možda bazen? Od kada beba se može kupati u moru,molim iskustva?
Drage cure,ako ima tema uputite me,ali zanima me da li se beba od 2 mjeseca može kupati u moru? S obzirom da mora biti voda topla 37 stupnjeva,a to nije nikada na moru,možda bazen? Od kada beba se može kupati u moru,molim iskustva?
zašto mora biti 37 C?
ja bih ju probala okupati, a dalje bih vidjela kako reagira, da li joj se sviđa ili ne
moja starija se okupala u moru s 1,5 mjesec, a mlađa s 4 mjeseca
Znači treba samo probati,ok,a da li ga trebam namazati kremom za sunčanje,koja je najbolja?
mi smo cijelo proslo ljeto bili na moru, F nisam kupala u moru, niti jednom. Kad smo bili na Pagu, more je bilo super cisti ali uvijek hladno, U Crikvenici su plaze toliko napucene da se i meni nekada gaci uci u takvo more. Eto, to su bili moji motivi.
e, a o kremama ima puno topika pa pliz nadji nesto na njima![]()
kreme ne bi smjele prije 6 mjeseci :/TIGRICA prvotno napisa
s druge strane, je li kupanje u hladu nakon 18 sati bez mazanja ok za bebu, ne znam :/
ti moraš odlučiti
Mi se kupamo poslje 17h,ne mažemo se.
Svaki put probam da li bi se kupao,pa dok stojik sa starijom u pličaku,njega bar malo poplahnem,a imam i ručnik sobom.
Zimogrozan je pa smo se okupali samo jedanput,al i meni u početku bude more hladno.
Kući u bazenčiću se kupa jer je voda toplija.
Nemoj si stvarat probleme, bar najprije probaj.
to sam o ja mislila da kreme ne prije 6 mj. more je dosta hladno ovdje u šibeniku,mislim da ću ga kupati u 9 mj., mislim da će biti toplije more
Cure, a oprete li bebe poslije mora obicnom vodom?
ja da.mackica prvotno napisa
ako radi ničeg, onda zato jer i meni smeta sol.
uostalom, svi se tuširamo navečer pa onda zašto ne i bebaći![]()
zasto ne?
moja uziva od prvog trena!
vidjet ces po njenoj reakciji.
i ulazite postupno i zagrljenigust je veci.
A da li je bila jako hladna voda,meni se čini da je nama čak hladna? Kako da znam da se neće prehladiti? Ajme koliko pitanja.... :shock:
neće se od vode prehladiti; kad izađe iz mora, zamotaš je u ručnik, posušiš i to je to.
ako joj ne bude pasalo, bunit će se.
ja ne bih mazala, premala je.
ali ne bih ni išla na plažu prije 18:30 sa tako malom bebom.
mi ćemo kupat šeficu kad popusti gužva, more je jako toplo i mislim da sam svoje dvije crijevne viroze u 10 dana skupila u moru. :/
kakve crijevne viroze????? Gdje??
Mi se prvi put kupali u Istri ovaj vikend, dakle sa navršenih 4 mjeseca, išli smo na kupanje oko 19h kad je još bilo sunca ali nije bilo jako, namazali smo se Daylong baby kremom, jer ne volim Mendelinu kozmetiku, pa nam je Daylong bio jedini izbor.
Beba je prvo bila zbunjena sa količinom vode okolo, prvo smo močili nogice, pa lagano i ostale dijelove tijela mokrom rukom, a onda ju polako umakali u vodu. Nije plakala, bila je malo zbunjena, ali mislim da joj je godilo, jer su ti dani bili +35 u hladu i ovo je bilo super osvježenje.
Jako joj je odgovarala poza da ju držimo okrenutu trbuhom prema vodi (u tom položaju već samostalno drži glavicu), pa je mahala rukicama i nogicama po vodi kao da pliva i smijala se... Pazili smo jedino da joj voda ne ide na lice i u usta.
Kasnije smo ju umotali odmah u ručnik i kod kuće se tuširala s tatom (tu nismo imali kadicu) i sve 5 :D
Sad jedva čekamo pravo ljetovanje krajem 8.mjeseca kad ćemo se ako vrijeme dozvoli kupati još češće i u čišćem moru na otoku :D
Ja bi češće povezala ljetne crijevne viroze sa sladoledom, svježim voćem i povrćem, pijenjem iz loše opranih čaša u kafićima i sličnim stvarima, a ne kupanjem u moru. To bi trebala biti neka žestoka gužva na plaži da je more tako prljavo ili odvod kanalizacije u more da se pokupi crijevna viroza . Ili možda griješim? :/mi ćemo kupat šeficu kad popusti gužva, more je jako toplo i mislim da sam svoje dvije crijevne viroze u 10 dana skupila u moru.
Moji su rođeni pred ljeto i proveli su na moru razdoblje od 1 do 3 mjeseca svog života. Bilo im je hladno i jednom i drugom to prvo ljeto, bunili su se i nije im pasalo more pa smo samo ponekad točali nogice i spavali u hladu na plaži.
s malim smo danas dosli na more - ima 16 mj- i jakooo mu se dopalo more, toliko da ga nismo mogli izvuci van, doduse mogli smo, ali je htio instant natrag...e sada, koliko bi dijete od te neke dobi smjelo biti u vodi, nakon koliko otprilike da uzmemo stanku od buckanja u moru? tipa, 15min, 30, itd...mama mi je reagirala da desetak minuta je max, da jesmo li ludi (bio je pola sata u prvom mahu danas), da cemo ga prehladiti, tako da sam zbunjena...ajde pliz da znamo kako "odraditi" vrijeme na plazi...hvala!
-sori sto sam se ubacila na temu jer se radi o bebicama, ali na pretrazniku mi je prvu izbacilo temu.![]()
miki, mi bismo bili 10-ak minuta
a manjega smo kupali kada je imao 3 tjedna. nismo ga mazali jer bi išli na plažu ujutro u pola 9 i iza 18