Spirulina i zelena magma mogu se kupiti komprimirane u tablete ili u prahu.
Nis se ne kuha i poprilicno su obje bljutave u prahu. Ja osobno sam pila dugo godina spirulinu jer sam vegi pa da nadoknadim B12 i zeljezo. Medjutim bas na vegetarijanskom sajtu pronasla sam da spirulina nema B12 vec nesto vrlo slicno po strukturi sto nije B12 ( btw B12 potpomaze apsorpiciju zeljeza) a da to moze onemoguciti pravi B12 da se iskoristi iz hrane. Tako da sad vise ne koristim ni jedno a ni drugo (ni spirulinu ni magmu). Osobno sam primjetila da mi je sa spirulinom lakse odlazio visak kilograma pa mi je to bilo ok. Inace prema svim saznanjima B12 se nalazi iskljucivo u namirnicama zivotinjskog porijekla pa se vegetarijancima preporucuju mlijecni proizvodi ili suplement (ja imam od twinlaba male tabletice B12 za cuclanje).

Sto se tice zelene magme u prahu: uzima se prije jela tako da je ne mozete "umutiti" u obrok - iako sam ja sam to radila svom malom npr. s blitvom jer su obje a sto drugo nego zelene. Nije bas bio lud od srece! Sa spirulinom bi bilo lakse jer se ona moze uzimati s jelom...