Mislim da kužim što hoćeš reći. Oštra retorika po pitanju štetnih praksi? Pa... kad vidim da drukčija daje rezultate budem se smekšao. Momentalno.

Ono što zoveš bombe su obično linkovi na kojima se stvarno nalazi informacija koju netko traži. Bez veze mi je kopirati sadržaj ovdje, a rizik je jedino da dotični link za koji dan umre, a s njime ode i tražena informacija. Ovako se ipak štedi raspoloživi prostor foruma na disku.

B12? Na gornjem linku ćeš naći:
"Spirulina and tempeh contain mostly analogues of B-12. Herbert [1988] reports that tests on tempeh, a fermented soy product, and spirulina revealed that they contained almost no true B-12, i.e., the "B-12" they contained (per USP assay test) was predominantly analogues. Herbert [1988, p. 857] reports:

We suspect that people taking spirulina as a source of vitamin B-12 may get vitamin B-12 deficiency quicker because the analogues in the product block human mammalian cell metabolism in culture [i.e., in the lab] and we suspect that they will also do this in the living human.

The presence of analogues, rather than true B-12, in fermented foods makes them unreliable sources for B-12."

Tu imaš i izvore na temelju kojih su zaključci napisani. Inače sam veliki pobornik prirodne vegetarijanske prehrane, ali u slučaju spiruline se radi o prijevari.