Citiraj Davor prvotno napisa
Inače sam veliki pobornik prirodne vegetarijanske prehrane, ali u slučaju spiruline se radi o prijevari.
Iskustvo nam govori da u svemu postoji pozitivna i negativna strana. Na drugom kraju svake propagande stoji antipropaganda, a iza svega stoji konkurencija i utrka za zaradom. Sjetimo se samo nedavnog članka o štetnosti soje. Alarmantan. Ima li tu mesna industrija svoje prste?! Tko će znati? Tako i u kozmetici – ne tako davno pisali su o štetnosti i pogubnom utjecaju jednog dezodoransa te da navodno izaziva rak. Jesu li stali na žulj suparničkoj kozmetičkoj kući? U svijetu medicine, npr., i najveći stručnjaci – ginekolozi – čuvena i manje čuvena imena na sva usta propagiraju hormonalnu nadomjesnu terapiju i njene dobrobiti i pritom masno zarađuju od provizije koju dobivaju od farmaceutskih firmi. A mi neka se snalazimo u tom kaosu. Zato, najbolja je umjerenost, zlatna sredina. Mi i ne pojedemo toliko spiruline da bi nam mogla naškoditi, ako i ima nešto istine u onom što pišu. Svojedobno je C vitamin hvalio na sva usta i da treba uzimati tablete što jačeg sadržaja, a onda su se pojavili protivnici koji kažu, ne, ne i ne!! Kava je čas zdrava i dobra za neke segmente našeg zdravlja, a onda 'opale' po kavi i kažu kako je štetna. To isto vrijedi za tako puno drugih namirnica u našoj prehrani. I ti koji pišu suprotno od dobrog, moraju od nečeg živjeti.