Kod nas u Zagrebu postoji i Liquid health bar u kojem poslužuju svjež wheatgrass juice. To je ustvari sok od psenice, magma je od jecma. Kad god sam u gradu, rado navratim na shoot tog napitka. Meni je Magma malo bljutava, ima lagano muljast okus, a sok od psenice je lagano slatkast. Dosta sam dugo pila magmu i davala ju djetetu (deckic ima 3 godine) jer su rijetki prirodni dodaci prehrani poput nje i spiruline.marilu prvotno napisa
Ali nedavno sam procitala u novinama da postoji i ekstrakt od psenice, totalno me to odusevilo s obzirom da nisam uvijek u mogucnosti svratiti u gradu na svjezi sok,a ekstrakt mi je najprakticniji za konzumaciju doma i u uredu, pa sam gaodmah i isprobala. Zove se Liquid sun, ekstrakt mlade pšence. Odusevilo me i to sta se proizvodi kod nas i nabavila sam ga u ljekarni, vidjela sam ga i u GEI. Uglavnom, pijemo ga vec 3 tjedna i dajem ga djetetu i on ga lakse popije nego Magmu, stavim mu ga u jogurt, ili sok od jabuke, jedan dan ga je cak popio u vodi, sta me zacudilo. Vazno mi je za napomenuti da vec osjetim i pozitivno djelovanje ekstrakta, imam vise energije uz sav posao i obaveze koje imam u uredu, a onda i doma, nakon tako kratkog perioda ten mi je cisci (vec pred neko vrjeme izbili su mi ekcemi). Sve u svemu, pijemo ga svi, sad sam ga i mami i tati preporucila, ona je imala probleme s probavom i kaze mi da joj je sada metabolizam bolji.