Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kako po novom obračunati plaću?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Kako po novom obračunati plaću?

Kolegica iz računovodstva je na sto muka: po novoj Vladinoj odredbi na neki mystery račun se treba uplatiti iznos od poreza od plaća, a da navodno nitko ne zna na koji (pa ni ljudi iz revizije), a OBAVEZNO mora biti uplaćeno za plaće koje se isplaćuju u osmom mjesecu, ta uplata ne može biti prolongirana za rujan. Naravno da joj je sada frka kako obračunati plaću za nas 80 koji cupkamo od nestrpljenja, a da sama ne zna što učiniti. Ima li tko konkretnih znanja?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislil da ce se to primjenjivati na palce za 8mj, dakle, one koje se isplacuju u rujnu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: Kako po novom obračunati plaću?

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Kolegica iz računovodstva je na sto muka: po novoj Vladinoj odredbi na neki mystery račun se treba uplatiti iznos od poreza od plaća, a da navodno nitko ne zna na koji (pa ni ljudi iz revizije), a OBAVEZNO mora biti uplaćeno za plaće koje se isplaćuju u osmom mjesecu, ta uplata ne može biti prolongirana za rujan. Naravno da joj je sada frka kako obračunati plaću za nas 80 koji cupkamo od nestrpljenja, a da sama ne zna što učiniti. Ima li tko konkretnih znanja?
    Pa zakon još nije ni izglasan :? ili su se majmuni dogovorili (ne vrijeđam, oni sami jedni duge tako nazivaju, čula jučer).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma to oni spikaju ingliš :my moon.....

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

edit:

... ili su se mymooni dogovorili

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    edit:

... ili su se mymooni dogovorili

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zakon će biti izglasan danas ili sutra i stupa na snagu danom objave u NN. Malo je naknap za primjenu od 1.8. ali pretpostavljam da dan objave/stupanja na snagu može biti i 03.08. - plaće ionako idu uglavnom oko ili iza 10 u mjesecu....Čisto sumnjam da bi se vlada odrekla jednog mjeseca inkasiranja prihoda od novog poreza.....
    A što se tiče obračuna najbolje neka pita u RRiF...po meni vrlo jednostavna obustava dijela neto plaće (kao što rade kod alimentacija, otplata kredita i sličnih obustava....) Ali kažem najbolje da provjeri u nekim strukovnim udruženjima.....

Gost

Početno

Zato je nama plaća sutra 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Kako po novom obračunati plaću?

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Izmjene idu od kolovoza (tj. isplate plaća za 8mj. - znači od 1.9. na dalje).
    Sumnjam da mogu retrogradno uvesti "harač". No idem malo provjeriti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam danas načula da se primjenjuje na plaću od srpnja...više ništa ne znam :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros sam razgovarala sa knjigovođom koji mi je rekao da čeka izglasavanje danas ili sutra.
    i ja sam mislila da ide na plaće za kolovoz, ali ne izričito je naglašeno da ide na plaće za srpanj.
    koliko sam skužila čim se izglasa ići će i informacija knjigovođama kako će se računati.
    e sad....kod mene je problem što on ide na godišnji pa ću izračun dobiti vjerojatno tek 20.8., ali oni čije knjigovođe ne idu na g.o. slijedeći tjedan će sigurno znati kako će ići obračun i kome će se uplaćivati. odnosno neće biti izgovora za neisplatu plaće.
    vlada je zaboravila da ima firmi koje isplaćuju plaću 1-3 u mjesecu ovisno o vikendu. nije im ovo uredu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tužna vijest - ide ovaj mjesec po zadnjim info koje rač. ima. Jedino što će tek sutra (najvjerojatnije) znati detalje.

Ja bila 100% uvjerena da ne mogu to unatrag...no sve se može očito :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a u ....

ma po onoj temi terapeutskog prostačenja :- bmk..... prijatelji s vrtovima mi neće dat da krepam od gladi... a od iduće godine i ja se bacam na uzgoj graha, graška ,tikvica i ostalog

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

eto a meni niste vjerovali da ide na plaće za srpanj
    stvar je u tome da su plaće za srpanj isplaćene u kolovozu i smatraju se dohotkom u kolovozu, a zakon se odnosi na dohotke primljene od dana stupanja zakona na snagu....
    malo off ali jeste vidjeli kako se JFK naljutila na snimatelja koji je došao u majici I don't need sex, the government f**** me every day....

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma nisu normalni, svi su u niskom startu i čekaju njihove "milosti" da konkretno kažu kaj, kako i kuda, svi softveraši su povučeni sa godišnjih i prek vikenda imaju raditi na promjenama programa, knjigovodstvo nemre na godišnji dok ne obračunaju plaće...strava koju su paniku napravili, umjesto da su slušali stručnjake koji su im odmah savjetovali da daju bar mjesec dana za prilagodbu. Je, kaj bi, pa treba odmah demonstrirati silu!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

[quote="ivano2"]eto a meni niste vjerovali da ide na plaće za srpanj
    stvar je u tome da su plaće za srpanj isplaćene u kolovozu i smatraju se dohotkom u kolovozu, a zakon se odnosi na dohotke primljene od dana stupanja zakona na snagu....
    malo off ali jeste vidjeli kako se JFK naljutila na snimatelja koji je došao u majici I don't need sex, the government f**** me every day.... [/quote]

Isto off, ali na 101-ici upravo su priopćili povrijeđene osjećaje Jace i njenu odluku da se prekine sa suradnjom sa dotičnim novinarom, što je, dakako, prokomentirano kao zabranu slobode govora, što i jest. Majko mila...jednom davno je jedan moj poznanik rekao da je RH "Zemlja smiješka" jer se na sve događaje možemo samo nasmiješiti, a mislim da u ovoj "JACA eri" nemremo ni to...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Napisali amerikanci:
    "svaka država ima mafiju, samo u hrvatskoj mafija ima državu"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •