Zna li itko što će biti s nama koji radimo 4 sata zbog njege djeteta?
Moje cure u računovodstvu nemaju pojma kako da mi obračunaju plaću.....![]()
Zna li itko što će biti s nama koji radimo 4 sata zbog njege djeteta?
Moje cure u računovodstvu nemaju pojma kako da mi obračunaju plaću.....![]()
nek ju ostave kakva je![]()
One bi, vrlo rado...Bamsic prvotno napisa
Kopam po stranicama MINFIN-a, ali više nigdje nema onog besplatnog broja telefona kojeg su jučer objavili i rekli da se od danas može zvati....ja ga, tuka, nisam zapisala, a oni su ga mudro maknuli.
Nema ga ni na teletekstu gdje je jučer isto bio objavljen.
jel to onaj 0800 669 933 - evo ga na rtl txt..
Hvala ti ZO, u međuvremenu sam ga uspjela iskopati...još da se netko javio...ZO prvotno napisa
![]()
Pričekat ću do ponedjeljka pa ću se onda ponovno baciti u potragu za informacijama. Možda se do tada i moje cure iz računovodstva snađu u svemu ovome....
Pa po meni, ako prelaziš 3000 kn onda plaćeš kao i svi ostali. Mislim da tu nije bitno jel radiš puno radno vrijem, pola, honorarno ili kako. Bitan je iznos koji dobivaš.
Pliska..i po meni bojim se da me kači taj porez, ali onaj drugi dio (za druga četiri sata) se naziva naknadom za njegu djeteta i na njega mi ni banka nije mogla položiti šape...Ne priznaje se kao dohodak isto kao ni porodna naknada.Pliska prvotno napisa
Osim toga, vele da ako prihodi dolaze iz 2 različita izvora makar zbroj tih prihoda prelazi 3000 ne plaća se harač i sad kaj?
[quote="Kate13"]placa se.Pliska prvotno napisa
Isto tako se navodno placa i ako vam u jednom mjesecu dodju dvije place ( jer vam je jedna npr. kasnila prosli mjesec ), onda se placa po ukupnom iznosu ( iako vam je placa manja od 3000, sa tom zakasnjelom ulazite u vecu kategoriju)
ma mislim.. izluđuje me sve ovo
Dobila sam plaću, neumanjenu za taj porez.
Ova polovica koju dobivam od poslodavca je manja od 3000, a onu drugu se ne smije dirati.
Tako su barem rekli iz ministarstva, a sad...vidjet će se da li je to ZAISTA to.