može li mi netko preporučiti nekoga za melanome? bioenergija ili nešto drugo, pa još ako netko ima iskustva s istim...hvala!
može li mi netko preporučiti nekoga za melanome? bioenergija ili nešto drugo, pa još ako netko ima iskustva s istim...hvala!
mrkvica05 prvotno napisa
draga mrkvica, ima dosta bolesti koje se mogu tretirati bionergijom, ali melanoma nije jedna od njih.
melanoma je po svojoj prirodi kancer, i kao takav potencijalno vrlo opasan.
znam da se u najranijoj fazi melanom uklanja hirurski i kompletno, a ako je metastazirao onda se uvodi jos i hemoterapija, interferoni itd (u zavisnosti od klinike i pacijenta).
budi oprezna da ne izgubis sa alternativnim tretmanima neko dragocjeno vrijeme. mozda ti se javi i neko od strucnjaka za rak koze. sretno!
Tek se sad javljam jer me nije bilo doma. Hvala ti na odgovoru.
Zvala sam neke poznate bioenergičare (naglašavam poznate), nisu mi rekli da ne rade s melanomima. Je l stvar komercijale? Ne znam.
Možeš li molim te pobliže objasniti zašto bioenergija ne djeluje na melanome? Znam da je ta vrsta zeznuta, ali ipak se radi o raku (znači fizičkom obliku) pa bi valjda energija trebala djelovati i na njega (laički rečeno). A bitno ojačati imunitet da se tijelo samo izbori.
draga mrkvica05, mene ne cudi da bioenergeticari rade sa melanomima, zasto ne bi radili? ono sto je esencijelno jeste da li u njihovom lijecenju imaju uspjeha, tj. da li taj uspjeh ima veze bas sa njihovim tretmanom??mrkvica05 prvotno napisa
statistika ti je takva da se na danasnje vrijeme rak koze otkriva relativno rano (sto je i logicno, jer je vidljiv), a stopa prezivljavanja je preko 90% na rok od pet godina.
tamna strana statistike je ta da ako se melanom kasno otkrije i kasno pocne sa tretmanom, tj. ako se izmakne kontroli i prosiri po tijelu, onda stopa prezivljavanja drasticno pada.
ojacavanje imunog sistema je kao takvo dobra ideja, ali treba drzati na umu da nisu SVE bolesti problem pada imunog sistema. znaci, ojacan imuni sistem pomoci ce u borbi sa infekcijama, prehladama etc, ali po pravilu nece promijeniti stvar kod maligniteta (tu su se stvari na nekoj tacki vec otrgle kontroli i u samom pocetku imuni sistem nije uspio da skonta gresku dok je ona bila jos mala...)
ovo ti kazem samo da imas na umu i ne daj boze ne izgubis neko vrijeme koje bi kasnije moglo biti vazno!
sretno!
sjetila sam se jos jednog primjera sta se meni konkretno nedavno desilo:
imala sam cudne i neredovne bolove u vilici, i moj zubar nakon pregleda ustanovi da je to najvjerovatnije psihosomatski i preporuci mi akupunkturu (koju on umije dobro da radi).
ja kazem hocu, odradimo mi akupunkturu jos isti dan (u uho), prijalo mi je totalno...
sljedeceg dana - strasno, bolovi se prosirili i glava hoce da pukne, ma uzas blagi...
odem kod drugog zubara, otvorimo jedan zubni kanal manje-vise na slijepo i covjek tamo nadje najobicnije bakterije, koje su se prosirile po jednom kanalu i slabo se mogu dohvatiti ili vidjeti izvana...
operisemo taj dio, i bolovi prodjose...
kontas sta hocu da kazem? ima metoda koje su same za sebe sigurno dobre (akupunktura, bioenergija), ali u odredjenim jasnim slucajevima (infekcija, malignitet) nece pomoci.
![]()
hvala ti na odgovoru.
trenutno osim službene medicine (čeka se kemo) iskušavamo i neke druge metode. situacija nije nimalo laka jer je rak metastazirao na jetru. vidjet ćemo.
Draga mrkvice,
ovo je link za kliniku za koju sam nedavno doznala. Nalazi se na Bahamima, (30 min od Miamia). Naš prijetelj je ovih dana tamo. Ima rak pluća za koju su u Hrvatskoj i Avianu rekli da gotovo nema šanse. Skupo je, ali ako se može pokušati... Evo adrese: http://www.immunemedicine.com/
uh, hvala ti Tina72, ali ajoj...to je SF za nas.
naime, radi se o mom tati. predviđen je za kemo. ali ne može odmah jer mu je krvna slika loša, pa sam pokušavamo biljnim preparatima to popraviti (kapi dr. Hulde Clark, a bili smo i kod B. Kraljete čije će preparate tek početi uzimati). kemo ne znači izlječenje, ali...
sve je došlo tako iznenada, a odvija se tako brzo. jedan dan smo optimistični, a onda dođu i one druge misli.
a opet ne možeš ništa ne poduzimati iako nam svi govore da je melanom karta u jednom smjeru.
jasno mi je da djeca kad tad ostanu bez roditelja i naravno, to je normalan i prirodan tijek stvari. ali ovako...
mrkvice, mislim da je dr soltysek u zagrebu dobra adresa. osim toga on ima informacije o jednoj malo modificiranoj vrsti kemoterapije, koja je navodno puno ucinkovitija, a sa manje nus pojava, koja se radi u jednoj klinici u koelnu.
drzite se![]()
Potpisujem. Najbolji doktor za melanom u RH. Nazalost, znam iz osobnog iskustvaseni prvotno napisa
![]()
Iz nekoliko priča meni bliskih ljudi (rak dojke, melanom i rak maternice) saznala sam da su uz klasično liječenje posegnuli za homeopatijom (melanom i rak dojke) i makrobiotikom (rak dojke i rak maternice). Melanom je uspješno odstranjen nakon čega su 5 godina uzimani homeo preparati, i pratilo se stanje 5-6 godina, nije se vratio, rak dojke i rak maternice se i dalje prate nakon operacije, zračenja i kemoterapije (uz homeo i makrobiotiku). Pokazatelji su dobri, i ono najvažnije, ovi alternativni oblici liječenja su uz podršku liječnika konvencionalne medicine. Žene su pitale što se još može učiniti, liječnici su rekli - ako imate volje, ne bi bilo loše to i to...
bili smo kod dr. soltysika, preporučio fotodinamsku (fotodinamičku) terapiju, ali bilo je prekasno za sve. tata je umro.
hvala vam svima na javljanju.