Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: beba od 9 dana,ljeto,vrućina i oblačenje

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno beba od 9 dana,ljeto,vrućina i oblačenje

ukrako,u bolnici su je 8 dana oblačili u gegice dugih rukava i nogavica bez bodija i sad smo kući i janeznam dali da nastavim isto ili da oblačim nesto drugo bebi.
    uzasne su vrućine klimu nepalimo u stanu gdje beba boravi i vidim po kosici da se znoji.
    imate li neki savjet o oblačenju bebe stare par dana po ovim vrućinama.
    u pretrazniku nemogu naći temu o oblačenju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nažalost nemam savjete, ali ću reći da sam jako sretna što te muče ovakve brige

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da bi pamucni bodic dugih rukava i carapice bilo sasvim dovoljno.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da je bodić dugih rukava previše, ako se znoji i da ga bebicu treba oblačiti ravnajući se prema sebi, znači ako mi nosimo kratke rukave, onda i bebici tako obući, lako ćeš ga po potrebi pokriti tetrom ili nekom laganom plahtom. Isto tako ne bih uopće navlačila bječvice jer je bebicama temp.tijela obično veća nego nama radi brže cirkulacije krvi.
    Uvijek mu možeš popipati topala i šakice, ako su tople, sve ok, ako nisu, onda ga malo pokriješ...
    Mislim da je gore da se pregrijava, nego da mu mrcu bude hladnije.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

P je spavao gol, odnosno samo u peleni od prvog dana kad je došao doma. djetetu je evidentno bilo vruće, znojio se, pa sam savjete ignorirala

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

po meni je sve to individuano... moj L. i po ovim vrućinama nekad zna biti preslbo obučen, ja osim nožica i ručica (koje često znaju biti hladne zato što se tako male bebe još ne kreću dovoljno) znam popipati i nosić i uške, koje su puno bolji indikator hladnoće.
    Al po meni, dovoljan je bodić kratkih rukava, čarapice uvijek možeš navući.
    Tako malim bebama nije isto vruće kao nama, ipak njihov sustav termoregulacije nije dovoljno razvijen

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tipfeleri su tu zato što pišem lijevom rukom.
    moj mali samo na rukama spava

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moji su se oba rodili ljeti i bili uglavnom goli. to naravno kad nije postojao neki propuh i ne vani.vani bismo ih stavili da spavaju samo pokriveni pelenom
    i dan danas su djeca koja ne vole vrućinu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako ti već ne paše da bude gola beba, imaš bodića bez rukava, ali ja nikako ne bih dijete oblačila u dugi rukav. pa mi smo sa 14 dana već išli na more i brčkali noge

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i moja je spavala gola u peleni, po onim strašnim vrućinama...
    kad bi bilo onakon normalno toplo, oblačila bi joj bodi na bretele. pa ako je meni vruće i hodam po stanu polugola, neću valjda dijete oblačiti u kratke rukave i čarape!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, dijete ravnaš prema sebi. i čisto sumnjam da joj se nešto može dogoditi na plus 67845 stupnjeva

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bilo je več puno takvih tema. Uvijek napišem: maleni je ljetna beba, bilo je jako vruče i tad je bio u kratkom body - ju i eventualno čarapice ili lagano prekriven tetra pelenom po nožicama, ako bi mrvicu zahladio. U kasnijim satima bih mu stavila dolje još neke tanke hlaće.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=58634

vidi tu, možda dobiješ koju ideju!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najbolje da je beba gola, ili u bodiju/majici bez rukava. bez carapa, bez icega, ako ti nije bed neka bude i bez pelene, barem one jednokratne, radije ju zamataj u tetre ili platnene.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bodi bez rukava, vruce je

off : preslatka je bebica (cirnila sam u link)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

najbolje je ravnati se prema bebi. ja imam bebicu od 14 dana i uglavnom je preko dana samo u peleni. spava u bodicu kratkih rukava i kad zaspi pokrijem je frotirnim pokrivacem. mislim da mu je to taman.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

onda ćemo i mi tako nisma bila sigurna tj točnije zbunili su me u bolnici s oblačenjem

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    onda ćemo i mi tako nisma bila sigurna tj točnije zbunili su me u bolnici s oblačenjem
    u bolnicama ti najčešće nemaju dovoljno odgovarajućih bodija, pa obuku što imaju, bez obzira koje je godišnje doba

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vidi da li su nogice hladne i da li su prsa hladna.. to ne smije biti hladno (tako mi rekoše)
    dugi rukavi su ti po danu previše.. zapamti i bebi je vruće na tim temperaturama.. a dobiti će ti fleke i osip od vrućine i znoja.
    Znači ja bih joj stavila čarapice i neke hlačice a gore kratki rukav DANJU
    NOĆU bih tj. meni dolazi doma sestra iz Petrove koja mi ju je prvi put pokazala jedamput tjedno i ona je meni nabila bolnički režim a to je poslije kupanja staviti na 5 min kapicu na glavu da se tjeme temperira... a noću obući laganiji pamučni body na duge rukave..

i tako ja kombiniram

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I moja mala je 9 dana, po danu je (dok spava) u bodiju kratkih rukava i carapicama, nekad ju prekrijem laganom dekicom ako mi se cini da puse ili nesto (ali zivimo pod krovom pa je vecinom stvaaarno vruce), eventualno joj obucem hlacice dolje. Za po noci ili ista kombinacija ili laaagana vreca za spavanje. Stalno joj pipam straznji dio vrata, tako su mi rekli da se osjeti da li im je zima, ne po nozicama ili rukama.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam rođena u 8. mjesecu i mene je mama držala samo u peleni. I tako sam i spavala, samo bi me pokrila pelenom...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

daaaaaa samo pelena! eventualno ako nije baš plus tisuću neka majica ili bodi...

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja svome preko dana bodić kratkih rukava.
    a preko noći mu ipak obučem laganu pidžamicu.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam tek kad sam rodila Lorenu skuzila da zbilja sve ovisi o djetetu. prije sam isto mislila da kad je meni vruce, mora da je i djetetu vruce, al je mojoj Loreni hladno ak je preslabo obucena (i po ovim vrucinama). tako da smo mi prek dana u bodiju kratkih rukava i carapicama (za van obucemo i duge lagane hlace), a po noci isto kao za van (bodi, hlace, carape). male bebe su ipak mirne, ne krecu se, spavaju puno, pa im ni ne moze biti tako vruce kao nama koje smo stalno u pokretu.

ugl. bitno je popipati prsa i ledja ispod vrata (tako su bar meni objasnili) i prema tome vidjeti je li bebi vruce, hladno ili taman.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •