Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: forum i pomaganje drugima...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno forum i pomaganje drugima...

ne radi se samo o ovom forumu, već i o drugim forumima...

imam jednu "grupu" ljudi (širom europe) s kojima se virtualno družim skoro 10 godina, još sa serbiancafea... nikad ih nisam upoznala, no tu smo jedni drugima - bar za "venčanja i sprovode"... nešto više za ovo drugo, ali znamo da smo tu kad netko nešto treba... jučer mi je umro bratić - i prva osoba koju sam zvala - bio je moj virtualni prijatelj. jer mi je trebala pomoć, a on je mogao pomoći informacijom koju sam trebala.

ima ljudi na ovom forumu koje nikad nisam vidjela (a i onih koje jesam) - i koji su mi pomogli kad mi je trebalo, ili ponudili pomoć iako me ne poznaju....

RL mi je nešto drugo. tu se ljudi poznaju, drukčije se "uskače" ovisno o bliskosti..

moja seka frikne kad me nešto pita, ja ne znam, i kažem: pitat ću na forumu...
    imate li takva iskustva, i kako ih doživljavate?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam tebe , i to je to

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam mnogo virtuelnih prijatelja, ali sam otvorena za takva prijateljstva.
    Dopisujem se sa mnogo ljudi koji govore različitim jezicima, ali se svi razumijemo
    Većinom su to crafteri kao i ja, posebna "sorta", valjda jednaka u čitavom svemiru

Forum(i) i ljudi na njima pomognu kad, kako i koliko mogu, nadam se da sam i ja kome pomogla.

Shvatam to kao PIF (pay it forward) ili RAK (random act of kindness) ili kao širenje dobre karme, ili kako god
    Volim pomoći

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da krenem od zadnjeg...
    jedna forumašica je ponudila da mi posudi kofer...
    druga mi je nabavila medenjake koji su bili HIT u francuskoj
    kad sam tražila pomoć za trudnicu - javila mi se čak žena koja je samo registrirana (ne piše) - ali je pomogla, isto kao i neke druge koje su aktivne
    povremeno mi se jave cure (i tatek ) koji imaju nešto viška, pa ja to nakon primopredaje proslijedim onima koji nemaju, i zajedno usrećimo puno ljudi...
    ili mi pomognu savjetima i informacijama (dosta toga na pp)...

itd...

i meni ljepše oko

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sorci, slažem se sa tobom i baš sam se tebe prve sjetila kada sam odlučila slagati stvari za donaciju - rekoh da ću pitati tebe jer sigurno znaš nekog kome i kaj treba

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a sad kužim temu ....ovak , rl frendica komada 1- to si jelte ti

hrpa psihoterapeuta koji su me izvlačili iz krize ovih zadnjih 9,10 mjeseci

jaaako puno, one znaju koje su i od im hvala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni ova virtualna komunikacija još uvijek slabo ide,više sam tip za razgovor ''oči u oči'', mada ni tad nisam baš neka pričljivica i animatorica
    Upravo zbog toga sam relativno aktivna samo na ovom forumu jer naiđem uvijek na neke teme koje su mi trenutačno zanimljive. Kroz trudnoću,koja je bila rizična, žene sa sličnim iskustvima su mi olakšale, baš kao i danas u nekim drugim stvarima i to mi je stvarno super.
    Moj ''problem'' je još i to što nikako ne mogu pohvatati tko,što,kako,povezati avatare s nickovima...ako sam dobro objasnila...da npr. vidim osobu,ne bih imala tih problema...malo sam možda sad zapetljala.
    Uglavnom, super mi je kad se ljudi uspiju i na ovaj način povezati

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako imam krug ljudi u RL-u koji uskacu kad nesto treba, u super smo odnosima i sve funkcionira besprijekorno. Ali ne znaju ili ne mogu sve, sto je sasvim razumljivo.

U online komunikaciji se skroz dobro snalazim (evo, udajem se za covjeka kojeg sam upoznala na netu... ) i super mi je sto tu na forumu uvijek mogu pronaci savjet pa cak i dobiti, a i obavezno napraviti, neku uslugu. Iz svega toga su se rodila i neka super prijateljstva.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam, s obzirom na to da sam nekakav MPO pacijent, dobila neprocjenjivu pomoć na forumu (savjeti, informacije...), a usto i upoznala nekoliko krasnih osoba

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se sa vikki jer sam u istoj poziciji, MPO pacijent....
    da nema foruma i dragih ljudi koji su mi pomogli što savjetima, informacijama, tumačenjem nalaza , bila bi izgubljena...hvala svima
    još kad sam spojila nickove sa licima mojoj sreći nije bilo kraja...

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam još MPO pacijent, ali samo što nisam
    i isto tako sam ovdje pronašla više podrške, razumjevanja, utjehe i pomoći nego u RL
    ljudi u RL me ne razumiju, niti volim pričati s njima o tome
    sad me brine što se više družim na forumu sa forumašicama koje nisam nikad upoznala, nego sa prijateljima koje znam od djetinjstva :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Postoji jedan specifični forum na kojem sam zbilja aktivna, i tamo sam se istinski sprijateljila s nekim ljudima. Beskrajno sam sretna zbog jedne roditeljske priče koja je, između ostaloga zahvaljujući i forumu i zalaganju njegovih članova, završila dobro.

Na ovom forumu ne pišem dovoljno i imam neku vrstu rezerviranosti (koja je vjerojatno vidljiva i onima koji pročitaju neki moj post), pa se nisam ni s kim posebno sprijateljila. Nije, naravno, nikakav problem u forumu samom, nego u nekim stvarima koje se tiču samo mene. Da ne zaboravim, postoji par dragih cura koje otprije poznajem u RL, i forumarenje je na neki način "podebljalo" naš odnos.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovaj forum smatram "svojim" u svakom smislu te reci.
    Pomoc bih jednako puna srca i ponudila i potrazila, slicno kao i u rl, gde imam par ljudi od poverenja od kojih mogu da zatrazim i kojima bih dala sve sto imam u bilo koje doba dana ili noci.
    Klimu ovde, bar sto se mene tice, nedavno je pokvarila osoba sa kojom (ne samo ja) u rl imam dosta problema, a koja se registrovala i napravila mini-skandal. Posao brisanja kompromitujuce teme odradile su, profesionalno i prijateljski u isti mah, meni drage moderatorice. Ipak, zbog svega sto se desilo, sada sam mrvicu opreznija, zatvorenija i nije mi tako prijatno kada pisem. No, i to polako jenjava, a mene je sve manje briga cita li neko do cijeg misljenja mi je stalo k'o ni do lanjskog snega ono sto sam napisala Ali, cekam jos malcice, pa cu vam reci nesto divno (do tada, psssst).

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jel ima veze s pdfom prije začeća? (:

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vishja jel je ono što mislim?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iš na pp za chatanje!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imam jednu virtualni frendicu ( ), svima nam dragu forumasicu s kojom doslovno svakodnevno dijelim svoje probleme, jadamo se jdna drugoj, smijemo se preko ekrana, pa cak i suza ima.

Definitivno mi je trenutno the osoba i cim prode jedan dan da se ne cujemo fali mi!

S nekima s foruma se i druzim, nije da imamo neka duboka prijateljstva al definitvno su mi drage zene s kojima volim provest vrijeme.

Sve u svemu, ovaj forum mi je donio puno toga dobrog, od savjeta i podrske do, eto, novih poznanstava i prijateljstva.

Long live Roda! :D

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa

Sve u svemu, ovaj forum mi je donio puno toga dobrog, od savjeta i podrske do, eto, novih poznanstava i prijateljstva.
    ovako i meni. curama

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najvrjednije što mi je ovaj forum donio su moje jesenske babe
    nema nas puno, al smo mrak
    komuniciramo svaki dan, čujemo se, viđamo se i baš su mi prirasle srcu.

upoznala sam još neke cure s foruma, jednu baš nedavno u pirovcu
    a ima još nekih zanimljivih forumašica koje bih svakako htjela upoznati.

kad me netko traži pomoć ili ako sama vidim da mogu pomoći svakako to i napravim, a i ja sam tražila pomoć i dobila ju (gdje je mim, dugo se ne javlja).
    sve u svemu, pozitivno iskustvo.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    najvrjednije što mi je ovaj forum donio su moje jesenske babe
    nema nas puno, al smo mrak
    komuniciramo svaki dan, čujemo se, viđamo se i baš su mi prirasle srcu.

Meni se sviđa to što je forum mjesto za komunikaciju koje ima radno vrijeme 0-24. Jer, recimo, baš sad dok čekam da se opere veš sigurno neću izaći van na kavu nego ću malo "proforumirati".

Upoznala sam prekrasne ljude zahvaljujući forumu i preuzela stvarno puno savjeta. I kako si tipkamo svaki dan, onda mi se čini da smo poprilično bliski.
    Ako mogu pomoći onda pomognem, a i meni su mnogi pomogli. Ovisno o volji i mogućnostima.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama bas danas dolaze na viksu 2 obitelji s kojima smo se skompali preko rode i s kojima se bas dobro slazemo!
    injace, upoznali hrpu ljudi ovdje s kojima se vise-manje redovito viđamo!
    vecinu informacija o onom sto me zanima dobijem ovdje (od preporuke za arhitekta, pedikera, koje role kupiti malenoj, gdje kupiti debele raznobojne krede...)
    volim ovaj forum i ljude na njemu!!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    nama bas danas dolaze na viksu 2 obitelji s kojima smo se skompali preko rode i s kojima se bas dobro slazemo!
    injace, upoznali hrpu ljudi ovdje s kojima se vise-manje redovito viđamo!
    vecinu informacija o onom sto me zanima dobijem ovdje (od preporuke za arhitekta, pedikera, koje role kupiti malenoj, gdje kupiti debele raznobojne krede...)
    volim ovaj forum i ljude na njemu!!
    a da i ne spominjemo otvaračicu ove teme koja nam je nejednom uskočila u pomoć

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nekoliko puta sam tražila neke crtiće koje je bilo nemoguće kupiti, i odmah mi se javilo nekoliko forumašica koje ih već imaju, nabavile i meni, dostavile mi... Ma ono, bez riječi sam bila
    O savjetima da ne govorim.
    Već i mm (koji me najprije optuživao za ovisnost) sad kad imamo neki problem kaže "pitaj na Rodi"

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Angie75, tako i moj

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daddy
    sva sreća pa me bucka pozna, jer slati puse.... :/

i vi ste meni

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je ovaj forum super i jedini koji posjecujem, nasla sam preko njega par divnih cura s kojima se druzim, djeca su mi nasla prijatelje, ma divota

i preko sorcie sam uspjela pokloniti stvari koje mi nisu trebale za nekog kome trebaju, a uskoro se spremam to jos jednom napraviti, bas mi je to super i drago mi je zbog toga jako

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    daddy
    sva sreća pa me bucka pozna, jer slati puse.... :/

baš si sramežljiva

rijetko se danas nađu ljudi koji će ti bez pogovora, uvjeta i tko zna čega, pomoći. ti si definitivno jedna od tih. na ovom forumu ima još takvih ljudi i zato je ovaj forum tako vrijedan.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja pišem još uvijek pod dojmom... pa ću samo reći da još ima dobrih ljudi kojima nije teško nešto napraviti za druge i pri tom ne očekivati ništa zauzvrat. Osim, naravno, beskrajne zahvalnosti i sreće onoga kome uslugu činiš (što se danas definitivno premalo cijeni).

Uz to, lijepo je davati i primati podršku, savjete, čestitke...

Ne posjećujem nijedan drugi forum, nemam profil na FB, MM smatra da i ovako provodim previše vremena na internetu (svakako, manje nego on na mobitelu, ali ajde, neka mu), ali svejedno se već navikao na "kažu rode..."
    A zna i da su rode uvijek u pravu

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ni ja ne posjećujem druge forume.Podrška koju sam ovdje dobila u vezi dojenja,iskustva i stavovi o mnogim pitanjima u vezi odgoja su mi jako važni-baš neprocjenjivi. Do sada sam puno više čitala,manje pisala, a sada bi baš voljela nekako više upoznati ljude. Više pisati,više djelovati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ni ja ne posjećujem druge forume.Podrška koju sam ovdje dobila u vezi dojenja,iskustva i stavovi o mnogim pitanjima u vezi odgoja su mi jako važni-baš neprocjenjivi. Do sada sam puno više čitala,manje pisala, a sada bi baš voljela nekako više upoznati ljude. Više pisati,više djelovati.
    Jedan veliki potpis

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sve ste s malo više staža od mene, ali reći ću i ja svoj dojam.
    Nikad nigdje prije ovog foruma nisam se javljala, niti sada posjećujem ijedan drugi.
    Malo je glupo što nikad nisam ni čitala forume, osim kad me isključivo neka uska tema zanimala pa bih zaguglala i našla par odgovora.
    I to najčešće na Rodi.
    To što nisam barem čitala teme sad mi je bad jer ste obradile toliko toga što me sad zanima, a ne stignem pregledati, nešto upitam, a neka stara forumašica se javi - to smo već imali ranije
    .
    Čak nisam u startu ni mislila da ću uopće sudjelovati često, napisala sam prvi post ne zato što je meni trebala pomoć nego zato što sam htjela ispričati svoje iskustvo s dijagnozom tosoplazmoze u trudnoći jer sam bila začuđena kako to da ni na jednom forumu, pa ni Rodinom, nema ništa o tome za ljude kojima se to desi.
    Eto, sad ima.

No, tu je počelo.
    Zarazile ste me živošću, susretljivošću, hrpom informacija, ni da trepneš, odmah će ti netko nešto pomoći, ako ne može konkretno, a ono barem utješiti....izraziti razumijevanje...
    A tek humor , koja brutalna samokritičnost u opisima dlaka, celulita, trbušina i ostalih postporođajnih ukrasa

Imam divne prijatelje i u RL, no nije nitko na forumu, samo ja.

Kako sam inače privržena po prirodi, tako nema šansi ni da se premjestim na neko drugo forumsko mjesto.
    Doduše, jedva imam vremena i za ovo, ali ovisnost je ovisnost.

Kad sam upoznala neke ljude s Rodina foruma vani, to se jezik ne uvlači, kao da je najnormalnije nastaviti blebetati i dalje, kaj, samo nastavljamo temu s foruma 8) ... i još 45 dodatnih ...

Odužila sam, sorry, ali još je to malo šta sam mislila napisati, baš sam se nekako vezala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je ovo prvi forum, išla sam na neke druge sve nešto mic po mic pa odustanem, ali na Rodi sam svaki dan, i spasila mi je život doslovce. Kad sam bila ili jesam u največoj depri, kad me stisne, samo napišem na Rodi kako se osječam, i uvijek ima jako puno cura koje me razumiju i utješe bolje nego rođena mama ili sestra. Nisam još nikog upoznala, ali ne jer ne želim nego nije bila prilika. Čim bude ima ih nekoliko na listi s kojima jedva čekam na kafu

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Kad sam upoznala neke ljude s Rodina foruma vani, to se jezik ne uvlači, kao da je najnormalnije nastaviti blebetati i dalje, kaj, samo nastavljamo temu s foruma 8) ... i još 45 dodatnih ...
    e da. ovo mi je super

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam u zadnje vrijeme malo opreznija u forumiranju jer sam skuzila da me neki citaju i tako prikupljaju informacije koje s njima nebi nikad podjelila

pa dok ne sredim taj svoj klik u glavi pomalo sam inkognito

visnja mozda imamo slicne vijesti, tko zna

ali preko foruma sam upoznala puno divnih ljudi, za neke mi je krivo jer su daleko pa bas i nismo u mogucnosti da se vidamo ali zato uvijek pisemo i mozda prije njima povjerim neke stvari nego ovima sto citaju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

baš sam nedavno tražila posao jednoj forumašici s kojom u biti baš i nisam razmjenjivala postove. jednostavno vezano uz neku drugu temu, ona se požalila, ja ni pet ni šest zamolila muža da pita u firmi svog starog.
    a on me gleda - pa čekaj, pa ti tu ženu ni ne poznaš!
    i stvarno ne poznam. ali ima osjećaj da ju znam. možda zbog brda njenih pročitanih postova, možda zbog neke dobre vibre...i eto , to mi se činilo skroz normalno
    (ah, nismo našli posao, ali nika se ne zna )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy me podsjetila...

kaže meni danas kolegica tumačica: pa ne moraš ti ići, ja ću se sve dogovoriti (za kaae). a ja kažem: ok, al ja bi ju isto htjela upoznati

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ivy me podsjetila...

kaže meni danas kolegica tumačica: pa ne moraš ti ići, ja ću se sve dogovoriti (za kaae). a ja kažem: ok, al ja bi ju isto htjela upoznati
    sorcie me podsjetila
    kako je bila divna i pomogla mi u mršavljenju
    (btw, u međuvremenu sam upoznala dotičnu sa dotičnog dvd-a, živi smijeh )

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivy me podsjetila...

Hahaha.

A i sutra me mozes gledati.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Osjećaj biti ovdje na forumu, čitati, tipkati mi znači sigurnost, bliskost - s osobama koje ne poznam - nikoga osobno s foruma nisam upoznala, ali kad vidim nick ili avatar osjetim kao nekakav duh te osobe, teško mi je to opisati.
    Ako i kad mogu pomoći javim se, a tako mi je bilo i vračeno - jednostavno imam takvo iskustvo da ovdje vlada jedna pozitivna vibra i "ništa mi neće ovaj forum pokvarit"

Cure s vama se smijem, plačem, kad god trebam neki savjet tu je prvo mjesto gdje pogledam i pitam.
    npr. Ovih dana mm i ja razmišljali o kupovini mobilne klime i ja kažem mužu čekaj da vidim šta kaže roda i nakon pročitanog odustali - i mužu je pod normalno da savjeti ovdje dolaze od kompetentnih osoba sa debelim iskustvom

I uz ovakve vibre je lako nekome ponuditi pomoć i biti sretan zbog toga.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da se brojka ljudi koje sam upoznala preko interneta kreće iznad 50. i obožavam ih. tu i tamo se zalomi netko tko ne odgovara slici koju sam si stvorila, no većinom su to genijalni ljudi s kojima sam dosta ostala u kontaktu ili smo si postali baš pravi prijatelji.kad bi bar dan imao 48 sati da uspijem u njega ugurati sve ljude koje bih htjela

i doista je međusobno povjerenje ogromno.jednom smo išli na koncert u Madrid, na stranicama dotičnog banda na forumu, upoznali smo dragog španjolca koji nam je pomogao kupiti karte.nakon stvarno malo postanja, čovjek nas je pozvao sebi u stan, primio nas na noćenje (nas četvero!) i idući dan nam ostavio ključ od stana(!), jer je morao ići na posao
    da ne velim da smo spavali u sobi gdje mu je bila kolekcija cd-ova (što ploča, što dvd-ova...) upravo te grupe, koje smo znači svi fanovi. kako je imao povjerenja, stvarno svaka mu čast

još uvijek kada se nalazim s ljudima nemam neke predodžbe da bi mi na susret mogao doći eki manijak ili poremećena osoba jer jednostavno nisam imala takvog iskustva (recimo sorcie bi mogla biti bakica sa sjekirom koja mi hoće oteti novac ).
    ali opet takve stvari se događaju, i to sve više i više, i pitam se koliko će naša djeca u komunikaciji preko interneta imati isto ovakvo povjerenje kao mi, a koliko će svijet biti pokvareniji

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo meni je npr. mikka pomogla, a da me nije nikad u životu vidjela (kupila mi je goblen koji nisam nigdje mogla nabaviti). Hvala još jednom.
    Još jedna forumašica (mislim da miha) prošlo je več puno vremena, mi je poslala poštom mjerač noge za naručivanje cipelica, ponovno zahvaljujem.
    Jedna forumašica, ne znam sad nick, mi je nešto besplatno snimila na DVD, koristimo to i dan danas, hvala.
    Puno forumašica mi je pomoglo savjetima, evo i pomikaki mi je ponudila besplatno more.
    Ja sam darovala odjeću, nadam se da sam pomogla. I uvijek kad nešto trebam/ne znam, znam da ću to pronači na Forumu. Hvala!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Volim ovaj forum (ma što drugi mislili o tome). Volim, ako ne sudjelovati postovima, bar malo virnuti da vidim o čemu se piše. Informacija, savjeta i iskustava ima napretek (bolje nek Wikipedija!) i mjerodavni su mi upravo ti živi, "pravi" ljudi koji će mi iz prve ruke pomoći. Konkretno (novcima) ne mogu pomoći nikome, a donacije radim unutar obitelji ili bliskim RL prijateljima (sorry, oni imaju prednost!) Kak su moji klinci veći, tako sam one početne probleme riješila na manje-više zadovoljavajuć način, iako, da sam treći puta trudna, sigurno bih posjećivala teme koje mi sada liče na SF: stolčić, doula, slingovi/mei-tai i slični termini.
    Upoznala sam neke ljude (tatek i ja smo zajedno nešto napravili na njegovom blogu, pa Kaae) i tak...i pokušavam savjete sa foruma prenijeti u RL, sebi ili drugim ljudima. I sjećam se da sam prvi puta čula za Udrugu poslije prvog poroda i bila sam ful sretna što su se roditelji digli u namjeri poboljšanja uvjeta u bolnicama i ne davanju adaptiranog novorođenčadi, jer je to bio znak da će se takve loše stvari promijeniti ili iščeznuti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I meni je super što se ovdje tako lako i nudi i dobiva pomoć svake vrste.
    Često se pitam ima li to neke veze s time što bar malo na forumu doživljavamo druge onakve kakvi bismo mi htjeli da jesu. Ali nema veze. I dalje mi je super.
    U rl isto znam ponuditi pomoć, ali moram to činiti jako uvijeno jer su ljudi ukočeni za krepat. Tko bi znao zašto

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lijepo je to što imaš nekog kog možeš pitati za savjet ili naći nekog u sličnoj situaciji da te utješi...
    Tu smo svi uglavnom anonimci i zato se nadam da su ljudi u svojim razmišljanjima i ispovjedima iskreni.
    Ali, opet, ima druga strana medalje. U zadnje vrijeme se motam po temama za trudnice i one koje to planiraju/žele postati i ne sviđa mi se uvijek što pročitam. Čini mi se da se ponekad vrlo jasno može vidjeti nenamjerno i nesvjesno širenje sumnje i straha. Žene su prestrašene za svoje zdravlje, vadile bi svaki dan betu pet puta, više ne znaju jel im curi plodna voda ili se samo vlaže...Na jednu priču često tužnu i ispričanu da se malo pojadamo i upozorimo ostale nadovezuju se unedogled postovi žena koje su u panici jel se to može i njima dogoditi. I onda se sve samo plašimo, panično mjerimo, vadimo krv i tko zna što sve ne...
    Nemojte me krivo shvatiti, znam da je bolje spriječiti nego liječiti, ali mislim da je ponekad "ignorance bliss"... :/ Jer i briga i stres mogu naštetiti i nama ali i bebicama...

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    I meni je super što se ovdje tako lako i nudi i dobiva pomoć svake vrste.
    Često se pitam ima li to neke veze s time što bar malo na forumu doživljavamo druge onakve kakvi bismo mi htjeli da jesu. Ali nema veze. I dalje mi je super.
    U rl isto znam ponuditi pomoć, ali moram to činiti jako uvijeno jer su ljudi ukočeni za krepat. Tko bi znao zašto
    Ovo da su ljudi ukočeni za krepat u rl debelo potpisujem. Ili sam bar ja s takvima okružena

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad u rl ljudima koji nisu na forumu pričam o nečemu, npr. savjetima, kako napraviti, gdje kupiti i sl., uvijek kažem "moja prijateljica".
    Ne kažem "jedna cura s foruma".

Otkud ti ovaj fini recept torte od sira, klipića,...?
    Dala mi prijateljica.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja cure sa ovog foruma, s nekima sam super i u RL iako se ne viđamo često, a ko zna možda će nam se i djeca ženit kako se vole
    Ovdje se osjećam nekako sigurno....Pomogla sam nešto sitno par puta i pomogli su mi, isto neke stvari sitne ali bitne...Ne padaju mi na pamet nikakvi manijaci ružna iskustva, ko doma sam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nitko, al baš nitko nije postojao pored mene kad su bili sitni noćni sati, a ja strepila nad bolesnim djetetom. A postojao je ovaj forum!

To je

To je veliko

A osim toga, moja živa wikipedia za sve što mi na um padne, kavica kad meni paše u onih mojih 5 min, podrška, razgovor, razonoda...više nego ugodno druženje

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Lijepo je to što imaš nekog kog možeš pitati za savjet ili naći nekog u sličnoj situaciji da te utješi...
    Tu smo svi uglavnom anonimci i zato se nadam da su ljudi u svojim razmišljanjima i ispovjedima iskreni.
    Ali, opet, ima druga strana medalje. U zadnje vrijeme se motam po temama za trudnice i one koje to planiraju/žele postati i ne sviđa mi se uvijek što pročitam. Čini mi se da se ponekad vrlo jasno može vidjeti nenamjerno i nesvjesno širenje sumnje i straha. Žene su prestrašene za svoje zdravlje, vadile bi svaki dan betu pet puta, više ne znaju jel im curi plodna voda ili se samo vlaže...Na jednu priču često tužnu i ispričanu da se malo pojadamo i upozorimo ostale nadovezuju se unedogled postovi žena koje su u panici jel se to može i njima dogoditi. I onda se sve samo plašimo, panično mjerimo, vadimo krv i tko zna što sve ne...
    Nemojte me krivo shvatiti, znam da je bolje spriječiti nego liječiti, ali mislim da je ponekad "ignorance bliss"... :/ Jer i briga i stres mogu naštetiti i nama ali i bebicama...
    Sumnja,strah,panika-sve negativne emocije koje doista mogu samo naštetiti svima,trudnicama pogotovo. A šire se brzinom svjetlosti i teško ih je držati pod kontrolom. Nisam paničar ali u trudnoći sam bila posebno osjetljiva i evo mog savjeta. Jednostavno nisam uopće čitala tužne priče,zaobilazila sam sve što bi me moglo uznemiriti. Pročitala sam sve moguće "odgojne" knjige,u knjižnici iskopala knjigu o dojenju koja se i ovdje hvali. Trudnoća prošla savršeno,školski,ja ufurana sve do kraja u svoj pozitivo film. Ne mora neznanje biti blagoslov,samo pažljivo biraj "znanje" o kojem ćeš razmišljati. Sretno!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    :
    Prvo sam bila skeptična da je uopće moguće da taj "krug povjerenja" funkcionira, upravo zbog anonimnosti.
    Kako nisam ranije pratila forume, uzela sam zdravo za gotovo izjavu MM-a da mnogi ljudi koriste praktički alter-ega i predstavljaju se na forumu u drugačijem svjetlu nego što jesu, baš zbog anonimnosti.
    Što bi ti rekla, ivy, opet si slušala muža , da , ali on sad sluša mene kad mu kažem da je ovdje stvarno na djelu taj krug povjerenja kojega ljudi i inače žele imati, ali ga je u RL danas teško ostvariti. Osim s nekolicinom ljudi .
    Čim nešto bekneš, ako niste automatski na istoj valnoj dužini odmah :shock: , pa snebivanje, onda se čovjek više ne usudi ništa reći,
    šta ćeš nuditi pomoć ako će ju ignorirati.
    Doduše, i ovdje se zna doživjeti pljuvačine, ali uvijek se nađe pokoji istomišljenik, pa neka potpora, preživi se...
    I opet taj isti s kojim si sad u fajtu, na drugom topicu će obići po grada i raspitati se u 14 sela da ti nešto pomogne.
    Ovakav je forum idealan za ekipu tzv. naivaca kojima se pak nikad ništa ne desi zbog te naivnosti (ranije navedeni Španjolac, a ja sam ista takva) jer nije u životu bitna samo evidencija iz policijskih dosjea i statistika vjerojatnosti da će te netko opljačkati, bitna je i intuicija.
    Osjećaj da možeš vjerovati, da to želiš i da se nećeš prevariti.
    Meni djeluje da se ovdje ljudi vode intuicijom, željom da se bude prijatelj, da se bude čovjek, a da zbog toga nitko neće reći da si naivna budala i šta se petljaš bezveze.

Krug povjerenja
    , to sam skupila od De Nira iz jednog filma.

A za anonimnost :/ , hm, to nisam ni mislila da je u ovoj maloj zemlji posve moguće, a mene ni ne dira tko čita, ja to ionako trkeljam i u RL.
    (Za mamu i ostalu stariju rodbinu sam ionako sigurna da neće pohoditi neke teme sa Zdravlja odraslih
    Sjećam se, kad sam upoznala Davora s foruma, da me odmah upitao - a kako ti je pravo ime?
    Mislim, :shock: , pa Nena, kako bi bilo?
    Bila sam ja u startu skoro napisala i prezime, no skužila da to nitko ne radi pa se ispravila. No, anonimnost u ovom obliku zna biti dobra jer iz postova ionako iskaču vibre
    i pršte emocije po kojima kužiš nečije duhovno, psihičko i intelektualno stanje puno
    bolje nego da se predstavi imenom, stručnom spremom i zanimanjem.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •