Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Friteza - recepti

  1. #1
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno Friteza - recepti

    Malo sam tražila s ovim pretražnikom, al mislim da se nije puno pisalo, pa eto otvorih novu temu.

    Kaj sve radite u fritezi?

    Ja radim krumpiriće, pohano, i jednom sam radila šampinjone.



  2. #2
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Nitko?

    A fulala sam valjda god. doba, tko bi po ovim vrućinama palio fritezu...

  3. #3
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    nemamo fritezu.
    tj imali smo, i riješili je se.
    nimalo nam ne fali.

  4. #4
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ja ne volim ta petljanja sa uljem kod friteze, pa ju u principu koristim samo kad imam neku proslavu doma pa radim veće količine hrane - onda odmah bacim ulje. Ali isto nemam baš ideja, pa bi i meni dobro došao koji recept, posbno za nekakav zgodan 'finger food'. Moji standardni pripravci iz friteze su 'štapići' od pilećeg filea koje poham u sezamu i kuglice od mljevenog mesa sa maslinama.

  5. #5
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Fritezu vadim samo za krafne kad je fašnik. A zbog toga sam je i kupila.

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Uh, svašta se radi u fritezi, ali ne bih rekao da to spada u kategoriju recepata.
    Recimo marinada od tikvica: spališ tikvice rasječene na 1cm trake na brzinu u fritezi, prebaciš u posudu s poklopcem u kojoj ih zaliješ s kalamuzom od limunovog soka i začina, protreseš i potrpaš u frižider. Jede se s kruhom ili uz jela s rižom.

  7. #7
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    1cm debele trake.

  8. #8
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja ne volim ta petljanja sa uljem kod friteze, pa ju u principu koristim samo kad imam neku proslavu doma pa radim veće količine hrane - onda odmah bacim ulje. Ali isto nemam baš ideja, pa bi i meni dobro došao koji recept, posbno za nekakav zgodan 'finger food'. Moji standardni pripravci iz friteze su 'štapići' od pilećeg filea koje poham u sezamu i kuglice od mljevenog mesa sa maslinama.
    Manje, više i ja tak, za veće količine pribjegavam fritezi.

    Može recept za štapiće i kuglice (one me jako zanimaju)?


  9. #9
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Davore, nisam nikad tak tikvice jela, zvuči dobro, probat ću.
    Reci sa čime ih preliješ? Lim. sok i koji začini?

  10. #10
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Neznam kaj je kalamuza.

  11. #11
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    krumpir na sve načine
    sve kaj se poha (meso, tikvice, patliđane, oslić)

    krafne
    kobasice
    hrenovke
    masne kolače (jaja,brašno, malo šećera, malo cimeta umutiš u gustu smjesu i stavljaš u ulja ko žličanjake) ...

    ....neznam, nemrem se sjetit više jer već dugo stoji nekorištena...skupo nam je ulje

  12. #12
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj iki prvotno napisa
    Neznam kaj je kalamuza.
    jesam te. Kalamuza je izmišljeni naziv za nešto zmiksano. N.pr. kalamuza za roštilj.
    Od začina - što ti padne na pamet. Kari je OK, ali isto tako je i crvena paprika sasvim OK, ili pak origano. Dakle, što se zatekne u kuhinji (kod mene to hoće biti i problem jer imam puuuuno začina). Igraj se i kad te pohvale onda reci da je to bilo namjerno.

  13. #13
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj iki prvotno napisa
    Neznam kaj je kalamuza.
    jesam te. Kalamuza je izmišljeni naziv za nešto zmiksano. N.pr. kalamuza za roštilj.
    Od začina - što ti padne na pamet. Kari je OK, ali isto tako je i crvena paprika sasvim OK, ili pak origano. Dakle, što se zatekne u kuhinji (kod mene to hoće biti i problem jer imam puuuuno začina). Igraj se i kad te pohvale onda reci da je to bilo namjerno.

    Kaj mi nije jasno ja pitam, 8) .
    Nisam se nikad susrela sa tim nazivom, za roštilj velimo doma pac.

    Tikvice uglavnom bacimo na grill tavu ili roštilj, dodam malo maslinjaka, soli, i mljac, najčešće uz ribu.

  14. #14
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    E fino, drugi put probaj u maslinovo zamiješati slatke crvene paprike u prahu pa vidi kako će proći roštilj Jednostavno a fiiiino.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •