Malo sam tražila s ovim pretražnikom, al mislim da se nije puno pisalo, pa eto otvorih novu temu.
Kaj sve radite u fritezi?
Ja radim krumpiriće, pohano, i jednom sam radila šampinjone.
![]()
Malo sam tražila s ovim pretražnikom, al mislim da se nije puno pisalo, pa eto otvorih novu temu.
Kaj sve radite u fritezi?
Ja radim krumpiriće, pohano, i jednom sam radila šampinjone.
![]()
Nitko?![]()
A fulala sam valjda god. doba, tko bi po ovim vrućinama palio fritezu...
nemamo fritezu.
tj imali smo, i riješili je se.
nimalo nam ne fali.
Ja ne volim ta petljanja sa uljem kod friteze, pa ju u principu koristim samo kad imam neku proslavu doma pa radim veće količine hrane - onda odmah bacim ulje. Ali isto nemam baš ideja, pa bi i meni dobro došao koji recept, posbno za nekakav zgodan 'finger food'. Moji standardni pripravci iz friteze su 'štapići' od pilećeg filea koje poham u sezamu i kuglice od mljevenog mesa sa maslinama.
Fritezu vadim samo za krafne kad je fašnik. A zbog toga sam je i kupila.
Uh, svašta se radi u fritezi, ali ne bih rekao da to spada u kategoriju recepata.
Recimo marinada od tikvica: spališ tikvice rasječene na 1cm trake na brzinu u fritezi, prebaciš u posudu s poklopcem u kojoj ih zaliješ s kalamuzom od limunovog soka i začina, protreseš i potrpaš u frižider. Jede se s kruhom ili uz jela s rižom.
Manje, više i ja tak, za veće količine pribjegavam fritezi.Mima prvotno napisa
Može recept za štapiće i kuglice (one me jako zanimaju)?
![]()
Davore, nisam nikad tak tikvice jela, zvuči dobro, probat ću.
Reci sa čime ih preliješ? Lim. sok i koji začini?
krumpir na sve načine
sve kaj se poha (meso, tikvice, patliđane, oslić)
krafne
kobasice
hrenovke
masne kolače (jaja,brašno, malo šećera, malo cimeta umutiš u gustu smjesu i stavljaš u ulja ko žličanjake) ...
....neznam, nemrem se sjetit više jer već dugo stoji nekorištena...skupo nam je ulje![]()
iki prvotno napisa
jesam te. Kalamuza je izmišljeni naziv za nešto zmiksano. N.pr. kalamuza za roštilj.
Od začina - što ti padne na pamet. Kari je OK, ali isto tako je i crvena paprika sasvim OK, ili pak origano. Dakle, što se zatekne u kuhinji (kod mene to hoće biti i problem jer imam puuuuno začina). Igraj se i kad te pohvale onda reci da je to bilo namjerno.
Davor prvotno napisa
Kaj mi nije jasno ja pitam, 8) .
Nisam se nikad susrela sa tim nazivom, za roštilj velimo doma pac.
Tikvice uglavnom bacimo na grill tavu ili roštilj, dodam malo maslinjaka, soli, i mljac, najčešće uz ribu.
E fino, drugi put probaj u maslinovo zamiješati slatke crvene paprike u prahu pa vidi kako će proći roštiljJednostavno a fiiiino.