Dječja enigmatika

Thread: Dječja enigmatika

1. tanja_b said:

Default Dječja enigmatika

Možda je nekad i bila slična tema, ali sad je ne mogu pronaći.

Dakle, zanimaju me preporuke za dječje zagonetke tipa osmosmjerki, laganijih križaljki, rebusa i sličnih mozgalica. S obzirom da se time već dugo ne bavim, uopće ne znam što se nudi na tržištu, tj. kioscima...

2. točkalica said:

Imamo djecu istog godišta pa ću ti reć šta ja njemu uzmem.
    Škrinjica nije loša, ima za crtat bojat, rezat, lijepit, učimo slova i brojeve, spajanje točkica, neki pametan tekst i sl. nama se sviđa nešto može sam nešto uz pomoć, i cijena nije prevelika 12 kn, a za prvi put na kisoku potražiš dva pakiranja Škrinjice jer budu po dva kao stari brojevi po jeftinijoj cijeni, al ako nisi kupovala onda ti svejedno koji su brojevi. i ja sam otkrila Ribicu iake je nema na svim kioscima čini mi se. Naletjela sam na Rbicu kad su bila dva broja za 12 kn kao nešto ljetna akcija, i jedan broj je bio pun pogađalica križaljki tražilica, labirinta, bojanka , kviza, slagalica, a drugi onako malo bez veze ako za odrasle, ali taj u kojem je bilo svega to i piše na naslovnici šta ima. Ako kupuješ samo jedan broj onda malo prolistaj naravno pa ćeš vidjet.
    meni se sviđaju , a i cijena je pristupačna!!

3. ivarica's Avatar

ivarica said:

mozes krenuti i sa laganim sudokuom

ivar je vec veliki i presli smo na kviskoteke, kvizorame i sl kako se vec zove i ne mogu vjerovat da se ne moze kupit neki takav list bez slika golih zena unutra :shock:

4. andrea's Avatar

andrea said:

pogledaj "junior"- ima svega unutra, 19 kuna košta al pozamašniji je nego ovi ostali dječji

otiđi na neki kiosk i prelistaj si malo, sigurno ćeš nešto naći

5. tanja_b said:

Quote Originally Posted by ivarica
    i ne mogu vjerovat da se ne moze kupit neki takav list bez slika golih zena unutra :shock:
    Zato sam i otvorila topic
    Jer je A. na moru na plaži rješavao osmosmjerke iz "Kvizorame" s jednom curicom koja već ide u školu, pa je poslije na papiru ispisivao riječi kao što su fifica i incest
    Zato pitam za dječju enigmatiku - ne zbog težine zadataka, nego zbog primjerenijeg sadržaja

6. aleksandra70vanja's Avatar

aleksandra70vanja said:

nemam pojma, mi nemamo takvih interesa
    samo hoću reć da sam vidjela u petak na TBJ dječaka sa digitronom u rukama
    nisam trebala pogledati lice da znam tko je to

7. tanja_b said:

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    nemam pojma, mi nemamo takvih interesa
    samo hoću reć da sam vidjela u petak na TBJ dječaka sa digitronom u rukama
    nisam trebala pogledati lice da znam tko je to
    A digitron je užicao od bake koju smo sreli u gradu, inače ga već dulje vrijeme, kao, ne nosi sa sobom

8. Luminitsa's Avatar

Luminitsa said:

Izlazi li još Dječji klub? Na njega sam bila pretplaćena od prvog broja pa do negdje 12te godine i puno mi je pomogao zavoljeti križaljke. Ali ne znam ima li još u njemu enigmatike ili se pretvorio u dječji Cosmo.

9. branka0112's Avatar

branka0112 said:

Postoji dječji enigmatski časopis koji izlazi u suradnji sa Hrvatskim društvom matematičara. Ja sam ga prije par tjedana kupila na kiosku jer je i moja E obožavateljica. Mislim da se zove Alkica ali nisam 100% sigurna i izlazi jednom mjesečno. Naziv mogu provjerit popodne jer sam sad na poslu.

10. tanja_b said:

Quote Originally Posted by branka0112
    Postoji dječji enigmatski časopis koji izlazi u suradnji sa Hrvatskim društvom matematičara. Ja sam ga prije par tjedana kupila na kiosku jer je i moja E obožavateljica. Mislim da se zove Alkica ali nisam 100% sigurna i izlazi jednom mjesečno. Naziv mogu provjerit popodne jer sam sad na poslu.
    Ajde pliz provjeri naslov, jako mi zanimljivo zvuči (pogotovo ako ga matematičari rade).

11. NanoiBeba's Avatar

NanoiBeba said:

ja sam F. isprintala s neta zabavu za ljetovanje:

http://www.artrea.com.hr/zvjezdica/zvjezdica.html

istina, nije ga dugo zabavljalo. Možeš isprintati sve do sada izašle brojeve

12. Luminitsa's Avatar

Luminitsa said:

Dječji klub još izlazi, ima na stranicama jutarnjiklub.com

A evo i spomenute Alkice - http://www.alkascript.hr/alkica.html

13. Luminitsa's Avatar

Luminitsa said:

Usput, Alkica je za uzrast 1.-4. razreda osnovne, dok mi se čini da se DK prometnuo u nešto u stilu OKa i Teena, posteri i tako to. Trebalo bi prolistati uživo.

14. branka0112's Avatar

branka0112 said:

Luminitsa je odgovorila, časopis je Alkica. Ima dosta stranica, mada za moju E bio trebao da je tjednik a ne mjesečnik. Zadaci su matematičko logički nema križaljki, više sudoku, brojanje geom likova, uočavanje razlika, i sl. Više bi opisala ali smo ga ostavili na moru.

Kako izgleda možeš vidjeti na linku koji je stavila Luminitsa.

15. tanja_b said:

Pogledala sam Alkicu, čini mi se jako zgodno, iako smo za nju ipak još premali, bit će možda aktualna kad krene u školu, zasad to još nije za njega.
    Što se tiče linka od NanoiBebe, isprintala sam s njega osmosmjerke, mislim da će to zasad biti najinteresantnije.
    Hvala svima na prijedlozima, jako su mi korisni

16. NanoiBeba's Avatar

NanoiBeba said:

Quote Originally Posted by tanja_b
    Pogledala sam Alkicu, čini mi se jako zgodno, iako smo za nju ipak još premali, bit će možda aktualna kad krene u školu, zasad to još nije za njega.
    Što se tiče linka od NanoiBebe, isprintala sam s njega osmosmjerke, mislim da će to zasad biti najinteresantnije.
    Hvala svima na prijedlozima, jako su mi korisni
    ima puno osmosmjerki na engleskom - neko vrijeme je to F. držalo pa sam dosta toga izlistala. Zgodno je bilo i za učenje jezila jer sam ih nalazila i sa slikama

17. babyboys's Avatar

babyboys said:

¸moj T obožava sve te enigmatske časopise i ja sam mu prije škole češće, sada rjeđe kupovala dosta toga.
    Junior i Limač su dosta dobar izbor, a i malo su deblji od ostatka, često imaju ta neka posebna izdanja di dobiješ dva ili tri broja o cijeni jednog.

sad imaš i Miki Max - to je izdanje miki mausa baš za rješavanje zadataka, križaljki... zgiodno.

prije je izlazio i Disney i mi, sad ih možda ima kod onih stričeka koji prodaju stare magazine.

jednom sam vidjela i neki sudoku za djecu, ali ubi me, ne znam di, probaj isto pitat ove stričeke.

a ako hoćeš printati, na ovom linku mu možeš sama kreirati križaljke, osmosmjerke i slično.

http://puzzlemaker.discoveryeducation.com/

18. Peterlin's Avatar

Peterlin said:

Moji već dugo rješavaju standardne osmosmjerke i slično u običnim enigmatskim časopisima za odrasle (blaženi deda, ja to baš i ne kupujem, ali on im "ostavlja" te laganije stvari).

Nedavno je moj sin dovukao Ben10 časopis (malo stripa, a zapravo dosta enigmatike i to vrlo jednostavne i za moje klipane čak i prelagane). Iznenadila sam se... nisam to očekivala unutra.

Od časopisa koji se nude u početnim razredima škole zgodan prilog enigmatike ima Prvi izbor nakon čitanja (može se to i kupiti ili naručiti, vidjela sam ga i u našoj knjižnici).

Sudoku - ne kupujemo ništa slično jer tata ga ima na mobitelu (to rabi stariji sin) a mlađi je dobio gamepad namjenski baš za sudoku i odličan je! Ima stupnjeve težine i baš je zadovoljan. JA za to baš nemam kliker, ali djeca imaju...

19. Toril's Avatar

Toril said:

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Možda je nekad i bila slična tema, ali sad je ne mogu pronaći.

Dakle, zanimaju me preporuke za dječje zagonetke tipa osmosmjerki, laganijih križaljki, rebusa i sličnih mozgalica. S obzirom da se time već dugo ne bavim, uopće ne znam što se nudi na tržištu, tj. kioscima...
    Element je izdao seriju knjižica Dječje mozgalice.

"Šašave glavolomke" i "Vesele glavolomke" su za osnovnoškolce, a ove ostale za predškolce (bojanke, labirinti, pronađi razlike itd.).

20. vertex's Avatar

vertex said:

A nakon 8 godina? Imate li štagod enigmatskog za preporučiti, za završenu prvašicu?

21. tanja_b said:

Quote Originally Posted by ivarica View Post

ivar je vec veliki i presli smo na kviskoteke, kvizorame i sl kako se vec zove i ne mogu vjerovat da se ne moze kupit neki takav list bez slika golih zena unutra :shock:
    Samo ću ponovo citirati ovaj post
    Neki dan su ga u školi zezali da čita Playboy a on rješava Kviskoteku.