-
živciranje u trudnoći
Haj!! Evo da vam se javim i izjadam.U 14 sam tjednu trudnoće, a muž me stalno živcira. Na mirovanju sam od 7 tj. radi smećkastog iscijetka, koji je odmah nestao i blagih kontrakcija koje su se prorijedile uzimanjem Mg.
Naime, muž mi zna nešto reći, uvrijediti me , prigovoriti zašto nisam kao ostale trudnice da mogu raditi, svađamo se, spominjemo rastavu, on me krivi za neke stvari iz prošlosti, ja se izživciram, rasplačem, vičem i derem, te to sve traje u komadu nekih pola sata, a svađamo se skoro svaki dan.
Ne znam koliko to može utjecati na bebu i mene, te kako da se skuliram,kad je izvor stresa kraj mene svaki dan,uopće se ne sjeti da sam trudna, udrugom stanju, da ima obzira. Sad je na godišnjem pa je svaki dan doma, i još me namjerno provocira i zeza.
Ne znam što da napravim da se zaštitim od živciranja?? :?
-
nemoj me krivo shvatiti, al koji mu je vrag??!
pa TRUDNA SI...
-
na lijepi način mu objasni da je tebi stalo do tvojeg mira i mira bebice i da se malo skulira . ako će i dalje bit bezobrazan probaj se ne svađati i jednostavno otići u drugu prostoriju . Inače ima onih kojim suze daju još veću satisfakciju za daljna provociranja .Čuvaj i mazi mrvicu u trbuhu
budi totalno cool,tečko je ali skužit će da te uopće ne dira kaj ti on priča
-
Ok, pokušat ću, ali smo u garsonijeri, pa nema druge prostorije osim kupaone, gdje puši.Ne mogu a da me ne pogode neke riječi, ali pravim se da me ne dira, bar pokušavam se izolirati, ne misliti o tome, ne reagirati na to što mi priča, pokušat ću radi bebice.
-
-
Sumnjam, ne želi on normalno razgovarati. Najbolje da ja šutim i ne pričam uopće s njim, valjda će se skulirati i pustiti me na miru, nadam se, pa ću i ja moći biti smirenija! :/
-
ja bih ti svejedno rekla da ipak razgovarate i to što mirnije,možda kroz sam razgovor skužiš izvor njegovih podbadanja i provociranja...netko je u prethodnom postu napisao da možda tako reagira jer nije više u prvom planu..i ja nekako mislim tako.
Samo ti budi mirna i mazi svoj trbuščić!
-
Pa jel takav od prije ili ? mogu mislit kak ti je,ali nije vrijeme za tugovanje
glavu gore,ruku na tibicu i da vidiš . Sad imaš nešto predivno u sebi i nemoj dozvolit da ti bilo tko pokvari taj osjećaj . Nekada je bolje šutit i pustit da se druga strana ispuše.drži se 8)
-
draga frogica,
moram i ja napisat svoje misljenje... Mislim da sutit i izolirat se nije rijesenje. Bolje je sjesti se i probati naci rijesenje problema. Ti i tvoj dragi imate ocito velik problem. A imate i nerijesenje stvari iz proslosti koje bi trebalo rascistiti jednom zauvijek. Ako si pogrijesila u proslosti, a grijesiti je ljudski, pitaj ga sto bi trebala uciniti po njegovom misljenju da ti tu gresku oprosti jednom i zauvijek i vise ti to ne spominje ni ne stavlja pod nos. Nema smisla vracati se stalno u proslost zbog neceg sto je bilo i konstantno se iznova zivcirati oko necega sto je bilo i proslo. Kad ti odgovori, obecaj mu da ce biti tako, pokazi mu da znas da si pogrijesila i gdje si pogrijesila i da se to vise nikad nece ponoviti. Nemoj nikako navoditi razloge zbog kojih si pogrijesila. Taj dio presuti-ionako si mu vjerojatno to vec dala do znanja. Morate rijesiti problem i ozbiljno porazgovarati, kako bi ti bila mirna. Problem ce u protivnom ostati, njega ce kopkati iznutra, tebe ce kopkati, bit ces nervozna i pod stresom i kad-tad ce se dogoditi jedno od vas dvoje pukne. Objasni mu svoju trudnocu i kako to nije tvoja krivnja, kako bi i ti rado radila, ali zbog Vase bebice je najsigurnije slusati doktorove upute i uostalom, povedi ga sa sobom kod doktora, neka gleda bebicu sa tobom na ultrazvuku jer ce se kao prvo zbliziti s njom, a kao drugo doktor ce mu objasniti tvoje stanje i vjerujem da ce se situacija popraviti. Drzim fige i znaj da sam uz tebe. Javi se.
Pusa
-
Osoblje foruma
Potpisujem sve koje su ti savjetovale da sa svojim mužem moraš razgovarati o problemima. Uvjerena sam da osim što misli da će ga bebica "izgurati" vjerovatno ima osjećaj da će sa bebicom otići i jedan dio njegovog života u nepovrat. Sigurno će se sve promijeniti, a on kao i ti, morate biti spremni na tu promjenu.
I moram te upozoriti, da ćeš iza poroda biti još više osjetljiva, ranjiva, drugčija...i to će njemu vjerovatno još više smetati. Ako svoje probleme ne riješite sada, bojim se da će nakon tvog poroda biti samo veći.
-
ja sam tako nervozna, depresivna i živčana te svi me živciraju tako da se povlaćim u samoću i čitam knjige. potpuno shvačam djevojku koja se svađa sa mužem. sva sreća moj kuži da sam takva zbog hormona pa me pusti dok se ne sredim...čudno je to stanje, drugo stanje i ja ga nisam takvim zamišljala...neka mi netko kaže da će to prestati sad sam tek u 15 tjednu?
-
-
Zlato...hvala ti na podršci i razumjevanju. neznam kako druge žene to doživljavaju ali ja sam bila uvijek puna energije za druženja i lutanja a o poslu da i ne govorim. mislim da mi fali dio mene jer ne radim i zbog bebe moram mirovati. to me čini depresivnom...znam da je to sve zbog bebice ali ne želim ljenčariti i toviti se do kraja trudnoće... :? kako druge žene rješavaju svoju živčanost? meni je neugodno i kolegici reći kako se osjećam jer i sama mrzim ljude koji kukaju...
-
Aj,jaj, draga Anice, ja bih tako voljela da ne moram raditi, da se mogu opustiti doma, ne zivcirati se (stres na poslu) i da imam vremena za sve... Najveci plan mi je zadnji (9.) mjesec kad necu raditi prelistati sve teme tu na rodi i na internetu... Uz posao imamo i planiranje i organiziranje vjencanja, koje je za mjesec dana, nema sanse da stignem to sve. A zadnji put sam se naspavala... ne sjecam se. Moja ti je preporuka, da se opustis i uzivas, jer ovo je jedinstvena prilika gdje neces raditi i neces imati nikakve druge obaveze(osim doktora) (za par mjeseci dolazi beba-i neces imati vremena za nista - a najmanje za odmor-a nemas ideje kako ce to brzo proci). Ako ti je dosadno, gledaj tv, surfaj po internetu, dogovri se sa prijateljicama da ti dodju radit drustvo, probaj sasiti nesto bebici, citaj knjige, novine, smisljaj imena za bebu i SLOBODNO kukaj, jer to je sve dio trudnoce. Tvoja je trudnoca teska i zato moras mirovati da ne dodje do komplikacija i to ti daje pravo da kukas - vjeruj mi da ce te svi razumjeti i saslusati, a tebi ce biti lakse. Nadalje uvijek se prisjeti da hormoni u trudnoci cine cuda: povecanje grudi, ljepsi nokti, ljepsa kosa, ljepsi ten... iskoristi to. Pogotovo sad kad si usla u 2. tromjesecje. Trbuh ce ti naglo poceti rasti, osjetit ces bebine udarce, pocet ces razgovarat s njom... divota. Uzivaj u tome macko i nedaj se. Kakva depra, glavu gore i hrabro, bitno da se izorganiziras da ti nije dosadno i nema sance da vise upadnes u depresiju. A zivcanost?? Ah to ti nece proci do kraja trudnoce... sve smo mi pomalo zivcane i nervozne, s tim se nauci nositi do daljnjeg.
Pusa
-
Eo mene opet, ja se pomirila s mužem već drugi dan, naime, ja nisam htjela s njim uopće razgovarati, jer sam se ljutila naravno, no on je učinio prvi korak i izvinuo mi se za sve što je rekao. Rekao je da ne misli to što je rekao, i za svaku pojedinu stvar što je rekao mi se posebno izvinuo, te sam ja mogla odahnuti.
Eto, on kuži da sam ja živčana zbog trudnoće, i sada ponekad promijenim raspoloženje, postanem nervozna, a njemu je to postalo smiješno, tako da me pusti na miru, a ponekad kad ga ja počnem napadati, npr. smeta mi cigareta, zašto puši, iskaljujem svoje nezadovoljstvo na njemu u većoj mjeri nego prije, jer sam osjetljivija, onda reagira i kaže da ga pustim na miru. No ja se već iskalim najčešće, pa ta nesuglasica brzo prođe. Uglavnom se slažemo ko i prije.
Eto,hvala curke na podršci! :D
-
Frogica, to ti je sve normalno... Ni kod mene nije bolje po tom pitanju. Dragi pusi a meni smeta - ne zbog mene nego zbog bebe i onda ga jadnog steram na balkon pusit - a vani bbbbbbbbbbrrrrrrrrrr
I onda ga kuzim kad nece ici van i zasto je ljut kad mora...a opet kuzi i on mene, ipak je to sve za nasu bebu... Koji put smo razumni i popusti on ili ja a koji put pukne svadja. Tada si razmisljam: blago onima koji imaju savrsen brak... a onda mi se dragi vrati unutra s balkona, isprica se i iscjedi mi sokic od narandje (Kaze:"vitamini za mog bebaca") i ja se rastopim i shvatim da meni moj ipak najbolji!
-
Frogica, to ti je sve normalno... Ni kod mene nije bolje po tom pitanju. Dragi pusi a meni smeta - ne zbog mene nego zbog bebe i onda ga jadnog steram na balkon pusit - a vani bbbbbbbbbbrrrrrrrrrr
I onda ga kuzim kad nece ici van i zasto je ljut kad mora...a opet kuzi i on mene, ipak je to sve za nasu bebu... Koji put smo razumni i popusti on ili ja a koji put pukne svadja. Tada si razmisljam: blago onima koji imaju savrsen brak... a onda mi se dragi vrati unutra s balkona, isprica se i iscjedi mi sokic od narandje (Kaze:"vitamini za mog bebaca") i ja se rastopim i shvatim da meni moj ipak najbolji!
-
-
I zbog pušenja je kod nas bilo najviše svađa. Ova zadnja je zapravo i počela mojim nezadovoljstvom njegovim pušenjem.
Trebamo se selit, a ja sam mu odavno rekla da će u drugom stanu pušit na balkonu, bilo -10 ili +30 stupnjeva, jer u ovom nismo imali balkon, pa je pušio u kupaoni i onda je sav dim ulazio u sobu. U stanu se jednostavno NE SMIJE PUŠITI, jer dim ostaje, ide kroz zatvorena vrata iz prostorije u prostoriju. Koliko puta sam ja tištala za otići na WC dok se ne razvjetri. Sva sreća da smo u ovoj kupaoni imali prozor.
No, on bi u novom stanu pušio u kuhinji. Ja znam da će to i biti kad ja ne budem duže doma ili radila u suprotnoj smjeni. Ali to se sve osjeti. Ja onda kad najnjušim, poludim, ja jednostavno imam averziju prema dimu i cigareti.
Tako ću ja njemu, da mu olakšam, kupiti plastični stolić i stolicu, staviti na balkon, pepeljaru na stolić, neku jaknicu za hladne dane da mu visi na balkonu, možda nešto za čitati, mada će si on sto posto staviti mini Tv, od 17 cm po dijagonali koji smo kuopili za 100 kn, možeš i slušat radio.
Do sad je bio u kupaoni, da se zabavlja kad puši, a sad će morat biti na balkonu. Sva sreća da je balkon ima nadstrešnicu.
Tko zna, možda mu u ljetnim danima i proljeću bude i ljepše nego u stanu, pogotovu na 8 katu, gdje je malo i povjetarac,i lijep pogled!
Pa nek se truje!
-
I zbog pušenja je kod nas bilo najviše svađa. Ova zadnja je zapravo i počela mojim nezadovoljstvom njegovim pušenjem.
Trebamo se selit, a ja sam mu odavno rekla da će u drugom stanu pušit na balkonu, bilo -10 ili +30 stupnjeva, jer u ovom nismo imali balkon, pa je pušio u kupaoni i onda je sav dim ulazio u sobu. U stanu se jednostavno NE SMIJE PUŠITI, jer dim ostaje, ide kroz zatvorena vrata iz prostorije u prostoriju. Koliko puta sam ja tištala za otići na WC dok se ne razvjetri. Sva sreća da smo u ovoj kupaoni imali prozor.
No, on bi u novom stanu pušio u kuhinji. Ja znam da će to i biti kad ja ne budem duže doma ili radila u suprotnoj smjeni. Ali to se sve osjeti. Ja onda kad najnjušim, poludim, ja jednostavno imam averziju prema dimu i cigareti.
Tako ću ja njemu, da mu olakšam, kupiti plastični stolić i stolicu, staviti na balkon, pepeljaru na stolić, neku jaknicu za hladne dane da mu visi na balkonu, možda nešto za čitati, mada će si on sto posto staviti mini Tv, od 17 cm po dijagonali koji smo kupili za 100 kn, možeš i slušat radio.
Do sad je bio u kupaoni, da se zabavlja kad puši, a sad će morat biti na balkonu. Sva sreća da balkon ima nadstrešnicu.
Tko zna, možda mu u ljetnim danima i proljeću bude i ljepše nego u stanu, pogotovu na 8 katu, gdje je malo i povjetarac
i lijep pogled!
Pa nek se truje!
-
Tako ću ja njemu, da mu olakšam, kupiti plastični stolić i stolicu, staviti na balkon, pepeljaru na stolić, neku jaknicu za hladne dane da mu visi na balkonu, možda nešto za čitati, mada će si on sto posto staviti mini Tv, od 17 cm po dijagonali koji smo kupili za 100 kn, možeš i slušat radio.
Do sad je bio u kupaoni, da se zabavlja kad puši, a sad će morat biti na balkonu. Sva sreća da balkon ima nadstrešnicu.
Tko zna, možda mu u ljetnim danima i proljeću bude i ljepše nego u stanu, pogotovu na 8 katu, gdje je malo i povjetarac
i lijep pogled!
Pa nek se truje!
-
i lijep pogled!
Pa nek se truje!
-
i lijep pogled!
Pa nek se truje!
-
joj krasno. znas mi ti imamo isto balkon i stolic vani i stolice i znas kako je krasno vani se sjesti, zapalis si, na svjezem zraku, sunce grije, imas natresnicu pa nije prevruce, ako kisa pada,ne pada po balkonu. Ja sam inace isto pusac - osim sada u trudnoci - pa ga razumijem. Znam sto to znaci i kako mu je kad ga kvocam. Ali vjeruj mi - balkon je krasna stvar, od 04. mj. pa do 11. mj. je divno vrijeme i ja radije s dragim sjednem van, popijemo vani kavicu, pojedemo si, zapalimo si... Joj nesmijem pricat o cigaretama, kriza me uhvati odmah... Macko vjeruj mi balkon je krasno rijesenje-ali po ljeti! Po zimi... kad te ne bude doma... vrlo-vrlo vjerojatno da se bas i nece smrzavat vani na balkonu - radije ce ko i moj - skocit na kavicu dolje u kafic, pa onda tamo ispusi 5 odjednom i sljedeca 2 sata je miran. Vidjet cemo sve. Ja jedva cekam da se moje Zlato rodi... buaaaaaa a tek sam 4 mjesec!
-
Eto i ja sam u četvrtom, termin mi je 2.7. 2006, valjda će biti sve ok, želim ti puno sreće !
-
Hvala, takodjer puno, puno srece i lijepih trenutaka....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma