-
ne cica zdušno kao do sada -štrajk na vidiku ili menga
iskusne mame, molim za savjet!!
moja cura će za 10 dana napuniti 5 mjeseci. Isključivo je dojena i ne prihvaća niti izdojeno mlijeko u bočici, a kamoli adaptirano.
Do sada nam je dojenje super išlo (svaka dva sata) a po noći svaka 3-4.
No, ja sam prošli mjesec 8.7. dobila prvu mengu nakon poroda i imala sam je jako obilno 4 dana (do sada nikad tako lijevajuću) i onda još par dana onako normalno. nikakvu promjenu u dojenju nisam tada skužila.
No, evo menga mi se ponovno bliži (nadam se ne tako jaka ko prošla) i moja cura ne jede zdušno. Jede ona, ali koliko mi se čini samo toliko da se najede. Ne prihvaća cicu rado kao do sada i treba joj puno vremena da počne vući i gutati, a do tada ju povuče, pljune, okrene glavu, opet povuče... i tako ukrug nekoliko puta dok ne počne po pravu jesti.
Primjetila sam da i priča na cici, tj. negoduje, kao da se svađa sa njom.
Inače prije noćnog spavanja jede od 7-9 i do 4 puta i zaspe, večeras samo dva puta i to jedva.
Povezujem to sa dolaskom menge, no da li je to zaista to.
ako je koliko to traje i zašto se to nije pojavilo i prošli mjesec?
I još jedno pitanje, dešava mi se da mi curka neće cicu koju joj dajem nego kad ju nakon nekoliko pokušaja cicanja prebacim na drugu, sve postane ok i cura se najede. U čem je kvaka???
Ajd pomozite mi jer sam već poluluda, pokušavam ju prokužit i ne ide mi. Inače je zadovoljna, smije se, sve 5.
-
noćas se je cura budila 3 puta papati (inače dva) i bez problema se najela bez izbacivanja cice na početku (valjda joj je u snu svejedno... :?
-
-
I kod nas je došla potpuno ista faza kako si opisala...nekad imam osjećaj da mu je sve okolo zanimljivije od sise-malo povuče,pa gleda u mene,pa nešto ''kaže'',pa opet povuče,pa bi ustao,podiže glavicu,pa opet povuče...ja ga tad malo pustim pa opet sve pik ponovo. A nekad bez ikakvih problema,uglavnom noću-kad nema nikakvih ometanja iz okoline,nikakvih zvukova ( imamo četverogodišnjaka kojeg je teško utišati...)
Kad navuče mlijeko,onda fino sisa i nema nikakvih problema
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma