Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: URROGETAN I SPOLNI ODNOSI

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno URROGETAN I SPOLNI ODNOSI

Bok svima....
    U 4 tjednu trudnoče ni se pojavio manji hematom u maternici,nisam krvarila...prepisan mi je Utrogestan 1+1+2 vaginalno ,mirovanje i suzdrzavanje od spolnih odnosa.
    Sada sam u 6tjednu trudnoče,hematom je nestao,ali i dalje moram koristiti terapiju s Utrogestanom....
    Zaboravila sam pitati doktora(na godišnjem je cijeli 8mj)da li sada mogu imati spolne odnose.....
    Ako ste imale slično iskustvo,molim Vas da mi odgovorite na moje pitanje.....Hvala.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bolje se suzdržati od spolnih odnosa sve do 12-13 tjedna, ako ti je u 4-5 tjednu zabranio odnose, to vrijedi i sada za 6.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala ti puno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nema frke...malo je teško ali izdrži se, ipak je to sve za bebicu
    Sretno i da ti ostatak trudnoče prođe kao po špagi!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se! sretno

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala vam svima od srca....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Re: URROGETAN I SPOLNI ODNOSI

ja sam u 32 tjednu trudnoće još uvjek imam spolne odnose doktor mi ništa negovori o tom da nesmijem imat spolne odnose sa trudnoćom je sve u redu ja se nadam da smijem i dalje imat spolne odnose zanima me jel to nemože naškodit bebi kakv su vaša iskustva s tim

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lily24 kod trudnoča koje nisu ugrožene nema zabrane spolnih odnosa

kod uporabe utrogestana i rizičnih trudnoća zabrana je obavezno do 12 - 13 tjedna, a za dalje treba se konzultirati s liječnikom

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je dr. prepisao Utrogestan al zabranu spolnih odnosa nije spominjao.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ako konzumirate utrogestsn i slične stvari ne smijete se imati odnose dok ih god uzimate a oslje pitajte gin. znam iz iskustva nisam smjela do 18 -tog tjedna

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa
    Meni je dr. prepisao Utrogestan al zabranu spolnih odnosa nije spominjao.
    Sigurno postoji neki razlog zašto ti je dr. prepisao Utrogestan, a taj razlog je obično kontradiktoran sa sexom.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad mi je prepisao Utrogestan bila sam nešto sitno trudna, nije se ništa ni vidjelo na UZV, a po tjednima se trebalo vidjet, pa očito kao pomoć eventualnoj trudnoći.
    Sad sam 14+5 i nakon krvarenja u 9 tjednu i 13 tjednu i dalje sam na Utrogestanima uz zabranu sexa, više se ni ne sjećam što je to sex .

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da, zanima me do kojeg tjedna je uopće smisleno davanje Utrogestana? Jedan doktor mi je rekao da od 13 tjedna nema smisla, jer posteljica sama izlučuje potrebnu količinu, a ovaj moj mi i dalje prepisuje tablete.
    Jel netko napuhan od njih? Ne pijem ih, iako mi doktor rekao da mogu kombinirati način uzimanja ali svejedno imam osjećaj da mi je od njega trbuh napuhan.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od 12 tjedna pomalo smanjivati, a nakon 13 tjedna nema nikakvog smisla dalje uzimati utrogestane jer posteljica preuzima njihovu funkciju

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hmm, da, a ja i dalje na Utrogestanima. Malo mi ih je preko glave već jedva čekam da prestanem s njima.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam ga uzimala do 18.tjedna,a sex mi je bio zabranjen od početka zbog hematoma i kontrakcija.
    Ali,evo, isplatilo se :D Ne uzimam više nikakve lijekove, termin je blizu,beba je super, pa smo se ipak malo opustili

držite se,cure(a i muževima nije lako ) proći će

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

vidim da je tema dosta zastarila ali imam pitanje u vezi odnosa u ranoj trudnoci... dobila sam utrogestan odmah od pocetka (3x2), dr. nije rekla do kad cu ga koristiti (citajuc iskustva vjerovatno do 12tt??) na uzvu hematoma nema, nije bilo nikakvih krvarenja dosad, dr. nije spomenila nista za odnose, samo je rekla mirovanje... a ja se naravno u silnom uzbudjenju nisam sjetila pitat jel i -ne odnosi- spadaju pod mirovanje?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja na tvom mjestu ne bi imala odnose,tj.u obje teško stečene trudnoće nisam imala odnose do 12tj
    Nazovi ginekologa i pitaj.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma nema potrebe, meni dovoljno da mi netko samo potvrdi ono sto ja vec sumnjam i drzim se toga hvala

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je zbog 3. T u godinu i pol i 2 kiretaže (zadnja 4 mj prije ove T) preporučeno 2x2 utrog, ali nisam imala nikakvih krvarenja, hematoma, kontrakcija i sl. pa smo se mi uredno prašili (prvo keks pa detaljno pranje pa utrići) i tako do 12 tt i sve ok. Probaj, sama ćeš osjetiti jel' ti paše. Sex je najsigurniji u trudnoći jer nemreš ostat trudna

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

hahahahahahahahaha kraljice kako si me dobro nasmijala

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja zbog rizičnih trudnoća uzimam od početka trudnoće utrogestane i koristim ih do kraja. Ivana sky mislim da je bolje u početku pričekati sa odnosima barem da vidiš kako će trudnoća ići, pa se onda konzultiraj sa dr. Vjerojatno ih i ti uzimaš preventivno ako ti drugi razlog dr. nije rekao.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Da se ubacim na temu trudna sam 9+4...na pocetku 8t sam imala jako krvarenje, na uzv dosta velik ugrusak, nakon 3 dana opet krvarenje...iza toga uzv, ugrusak i dalje na mjestu...strogo lezanje kod kuce, u slucaju da se ponovi javiti se u bolnicu...e sad, zanima me jel taj ugrusak bas mora izaci van kroz opet neko krvarenje ili je moguce da nestane nekuda sam od sebe. Inace, utrice koristim od prvog dana iza transfera 3x2, za sex nam nitko nista nije rekao ali mi smo ga se preventivno odrekli odmah cim smo krenuli u postupak za svaki slucaj.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Eto meni dr na pregledu dala zeleno svijetlo za odnose.. sve je ok, krvarenja nije bilo, hematoma nema, utrogestan samo preventive radi... tako da smijem sve normalno

littlemouse1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

pozzzz svima....evo ovako utriće koristim od prvog dana transfera...ušla sam u 6 tj i danas sam imala odnos s mužem...i sad sam toliko ljuta na sebe i strah me da nisam bebici naškodila....e sad molim one koji nešto znaju da mi malo pomognu...ni moj MPO doktor ni moja ginkićka mi nisu spominjali zabranu seksa pa me i to zbunjuje da neš nije ok,valjda bi oni to napomenili...sad me strah i sva sam zbunjena....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •