Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Da li možemo što napraviti da bi uspješnost IVF-a bila veća?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Citiraj ZO prvotno napisa
    ja sam dex uzimala 2x1 od punkcije do transfera :/
    dr B. mi tako prepisao, dr R. je bio protivnik toga...u bilo kojoj dozi, bilo kad...
    ZO, je l' to znači da si ga uzimala samo 4-5 dana? Da, R. je i meni bio jako protiv toga, dok nisam došla s nalazom povišene nadbubrežne žl. (usput, kad sam prije tražila da napravim nadbubrežnu i muške spolne hormone, baš svi su vikali - Duić, Radončić, Lučinger, Škrablin - da mi to ne treba jer da mi je povišeno, ne bih ni mogla zatrudniti, ispalo je da su svi bili u krivu).
    Zato, Dodirko, ako nisi radila dosad nikakve pretrage, barem ACA, LAC i sve hormone (muške, ženske, nadbubrežna, štitnjača). Ako je nadbubrežna povišena, jajne stanice su loše kvalitete, a otežana je i implantacija.
    da, uzimala sam ga samo 5 dana, na dan transfera sam prestala...
    sad si me zainteresirana sa tim hormonima nadbubrežne žlijezde...ovo ostalo sam radila ( štitnjača, spolni...) ali ove nisam...jel se mora nešto posebno napisati na uputnici ili je dovoljno hormoni nadbubrežne žlijezde? baš bi mogla i to malo provjeriti :/

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dr B. mi tako prepisao, dr R. je bio protivnik toga...u bilo kojoj dozi, bilo kad...
    I ja sam tako uzimala u postupku kad sam ostala trudna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    Ja sad prvi put uzimam dex od dana punkcije do bete 3X1 po preporuci dr R.
    a koja je indikacija za dex?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    I ja sam tako uzimala u postupku kad sam ostala trudna.
    primijetila sam da to sad daje svima tako....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad sam ostala trudna sam uzimala 0,5mg 1 dnevno mislim od mislim od nekog dana ciklusa, ne sjećam se više, do 12 tjedna, a onda još 2 tjedna lagano izlazila iz njega. Nedavno sam čula savjet 1 dan prije ET-a pa kroz 8 dana 3x1 tbl dnevno i onda naglo prekinuti (tad još neke niti ne vade betu).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ZO, to je hormon koji luči nadbubrežna žlijezda, a kratica je DHEAs (120 kn sam u priv. labosu platila pretragu). Uz to treba napraviti i muške jer DHEAs utječe na pojačano lučenje muških sp. horm. (testosteron, ukupni i slobodni, androstendion i SHGB ili tako nekako - on mora biti što viši da lovi i "kroti" muške, kod mene je problem jer je nizak, i pušta muške hormone da divljaju).
    Dakle, sve skupa 5 hormona (i 17-OHP ili hidroksiprogeasteron, to je isto kao nešto što utječe na mogućnost začeća, meni je bio O.K.).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Kad sam ostala trudna sam uzimala 0,5mg 1 dnevno mislim od mislim od nekog dana ciklusa, ne sjećam se više, do 12 tjedna, a onda još 2 tjedna lagano izlazila iz njega. Nedavno sam čula savjet 1 dan prije ET-a pa kroz 8 dana 3x1 tbl dnevno i onda naglo prekinuti (tad još neke niti ne vade betu).
    Zanimljivo, inače je preporuka bila ne prekidati naglo nego postupno. Valjda imaju nekih novih saznanja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ZO, to je hormon koji luči nadbubrežna žlijezda, a kratica je DHEAs (120 kn sam u priv. labosu platila pretragu). Uz to treba napraviti i muške jer DHEAs utječe na pojačano lučenje muških sp. horm. (testosteron, ukupni i slobodni, androstendion i SHGB ili tako nekako - on mora biti što viši da lovi i "kroti" muške, kod mene je problem jer je nizak, i pušta muške hormone da divljaju).
    Dakle, sve skupa 5 hormona (i 17-OHP ili hidroksiprogeasteron, to je isto kao nešto što utječe na mogućnost začeća, meni je bio O.K.).
    aha, vidi se da nisam čitala ništa o tome
    i ukupni i slobodni testosteron su mi bili uredni kada sam radila, androstendion nisam nikada radila, a za ovaj SHBG moram provjeriti u nalazima, ali čak mislim da mi je on povišen....ni ovaj hidroksiprogeasteron nisam radila....da li je neka logika ako je DHEAs uredan da sve ostalo štima ili?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iskopala ja na nekom topicu neke svoje nalaze iz 2008., više ni ne znam što sam radila, zašto i kada, imam pun ormar papira:
    rađeno 3 DC
    estradiol 137 pmol/L ( 110-1100 )
    LH 6 IU/L ( 3-12 )
    FSH 6 IU/L ( 2-12 )
    prolaktin 21 ug/L ( 4-23 )
    testosteron ukupni 1.0 nmol/L ( 0.2-2.6 )
    testosteron slobodni 3.5 pmol/L ( 3.5-30 )
    udio slobodnog testosterona 0.4% ( 0.5 - 8.0 )
    SHBG 261 nmol/L ( 15-120 ) ovo mi je
    DHEAs 5.3 umol/L ( 2-10 )
    progesteron 21. DC
    30.6 nmol/L > 22
    ispada da imam ovaj DHEAs i da je OK?
    sad sam otišla malo OT, ali još ovo, pa neću više, nadam se da nekome pomaže...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zanimljivo, inače je preporuka bila ne prekidati naglo nego postupno. Valjda imaju nekih novih saznanja.
    Da. Mislim da sam zezla, da je najnovija uputa dan prije punkcije pa 8 dana, negdje sam to zapisala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, očito...žao mi je što nisam pitala detaljnije dr R., ali budem...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zo,
    postala si 4.4. 2008 hormone: onda ti je SHBG bio povisen, testosteroni uredni, DHEAS u granicama - mislim da sam tada pronasla da taj poviseni SHBG moze biti i djelovanje metformina koji si tada pila

Cure

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zo, vidim sad da dok sam ja otipkala i ti si nasla svoje hormone
    po meni ima smisla sve opet provjeriti ako vise nisi na metofrminu - jer on ocigledno utice preko SHBGa

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    Ja sad prvi put uzimam dex od dana punkcije do bete 3X1 po preporuci dr R.
    a koja je indikacija za dex?
    Nije mi dr rekao koja je indikacija, moji svi nalazi su u normali i mislim da je to više zbog 5 neuspješnih transfera koje imam iza sebe pa da probamo i ovo

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ZO, to su uredni nalazi. Ajde, problem manje. (a SHBG je dobro da je viši, bolje nego da je nizak)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    zo, vidim sad da dok sam ja otipkala i ti si nasla svoje hormone
    po meni ima smisla sve opet provjeriti ako vise nisi na metofrminu - jer on ocigledno utice preko SHBGa
    jesam na metforminu, hvala ti na trudu, ja se jedva sjetila kad sam vadila, a ti sve pamtiš
    andrejaaa ajde neka onda ovo bude tvoj bingo
    vikki istina, ali sve mi je više muka i kad vidim nalaze koji su uredni ( iako naravno nitko ne želi da nešto ne valja ), a ja puna spontanih ko šipak koštica....s obzirom da ste habitualke kao i ja vjerujem da znate na što mislim....

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vikki hvala na infomacijama. Slažem listu za 3DC. Valjda ću imati dovoljno krvi.

Mislim da se nekim doktorima diže kosa na glavi čitajući ovo.... ali neka. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretno
    kada dobiješ uputnice raspitaj se po bolnicama malo za pretrage, velike su razlike u čekanju...i na vađenje i na nalaze...
    ja sam na SD bez naručivanja vadila hormone, nalazi praktički za 3 dana....
    ovo što moraš na Rebru moraš ( tipa kariogram, HLA.. ) dosta se čeka, ja sam i pretrage vezane za trombofiliju i takve stvari radila tamo, nekako sam imala najviše povjerenja....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da. Mislim da sam zezla, da je najnovija uputa dan prije punkcije pa 8 dana, negdje sam to zapisala.
    Ipak dan prije ET, tako sam zapisala..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i izgleda ne baš nagli prekid... to nisam polovila .

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Upravo sam pronašla da je dinja izuzetno dobra za maternicu,još k tome i mršavi se od nje, a ima i ßeta karotena i folnu kiselinu.Zato cure,bacimo se na dinje.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

to je valjda jedino voće koje baš ne volim
    ali zato sam se toliko priviknula na sok od cike, da mi je jaaaako fin

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    sok od cike

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cikle

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Upravo sam pronašla da je dinja izuzetno dobra za maternicu,još k tome i mršavi se od nje, a ima i ßeta karotena i folnu kiselinu.Zato cure,bacimo se na dinje.
    A ja obožavam dinju, a nisam ni znala da je tako zdrava

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,malo dizem citam stare teme st aje dobro za pred IVF period,mi smo sad u Pragu od novembarske menstruacije.
    do punkcije ocekivane ima vise od mjesec dana,pa bih htjela u tom periodu uzimati bilo sta,da me ne pece savjest
    ja imam malo povisen testosteron,to znam.bih li trebala razmisliti od tom dex-u? ne govorite da idem ljekaru,kod nas u BiH ljudi veze sa MPO nemaju.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da li je tko od vas koristio Ginko?
    Ja razmišljam da krenem s onim od Kala (Beyond Ginkgo Biloba) jer ima i B vitamina, C, E, folna...
    Moj razlog je da malo povećam prokrvljenost, ali malo dvojim jer od rekiretaže imam problema sa M.
    Naime, 2-3 dan su mi popraćeni neugodnim ugrušcima pa bi radije ostala doma jer je teško uočit kad će na stupiti taj neugodni trenutak. Ne bih u detalje...
    Naišla sam na neke dvojbe oko Ginka i njegovog djelovanja pa me zanimaju vaša iskustva.
    Korisno za napomenu je da se: Ginko ne smije uzimati ako se koristite veće doze acetil-salicilne kiseline u bilo kojem obliku (Aspirin,Andol...) jer je njeno djelovanje također vezano uz poboljšanje krvotoka tako da te dvije tvari zajedno uzimane mogu predstavljati opasnost za ljude koji imaju problema s tlakom ili krvarenjima.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam ga koristila u zadnjem postupku od 1 dc, a kupila sam ga i sada - krećem u petak! (samoinicijatnivno, tj. povučena iskustvima drugih forumašica)

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    ja sam ga koristila u zadnjem postupku od 1 dc, a kupila sam ga i sada - krećem u petak! (samoinicijatnivno, tj. povučena iskustvima drugih forumašica)
    Mene je strah da će mi pojačati ionako obilno krvarenje tijekom M pa malo dvojim :?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a kaj je sa npr. zelenom magmom pa onda onim hrvatski ekstraktom pšenice? jel to tko uzimao i da je bilo nekih poboljšanja? čisto pitam iz znatiželje.... :?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    a kaj je sa npr. zelenom magmom pa onda onim hrvatski ekstraktom pšenice? jel to tko uzimao i da je bilo nekih poboljšanja? čisto pitam iz znatiželje.... :?
    Ja sam je pila nakon rekiretaže i jako loše krvne slike i mogu reći tak-tak. Mislim da je ok za održavanje općeg stanja jer sadrži i vitamine. Smatram pozitivnim što u vrijeme dok sam pila ZM nisam pokupila nikakvu virozu što bi bilo jako loše po mene obzirom na tadašnji nalaz KKS. Vjerojatno je i ona pomogla u tome.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je sve to opet individualno, Bebel. Ja imam oduvijek obilne M. s ugrušcima koje uložak katkad niti ne može apsorbirati; znala sam piti Andol za vrijeme ciklusa i ne bi se ništa pogoršalo, tj. M. je bila jednako obilna (zatim sam ga pila od ovulacije do početka krvarenja, a sada sam prestala jer polako odustajem od svega).
    I što se tiče imuniteta, doktori su me plašili da će mi decortin (dex) srušiti imunitet, no iako ga uzimam već 10. mjesec konstantno, nisam dosad pobrala nikakvu virozu, a kamoli gripu, niti zakašljala (iako sam prestala i s multivitaminima i zapravo svime što "podiže" opće stanje organizma).
    Mislim da sve to ne može škoditi i valja probati, no sumnjam da se ikako može utjecati na uspješnost IVF-a (dakako, nekakvi standardi zdravoga života morali bi postojati).

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma da...sve je to zaista individualno.
    Ja sam se ipak naručila krajem 1 mj. kod dr. R. pa ću vidjeti i s njim što sa obilnom M. Vjerojatno će inzistirati na kontroli hormona pa ćemo možda biti pametniji.
    Nekako sam si u svojoj glavi počela slagati priču: još ova godina i dosta...tako da ću se potruditi da napravimo dobru obradu i eliminiramo sve što bi bile eventualne smetnja pokušajima u ovoj godini. Kako treba biti, bit će...

vikki

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Kako treba biti, bit će...

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da je tema super ... kako se pripremam za prvi postupak i ja se ovih dana pitam kako mogu pomoći svom tijelu da uspije zadržati tu malu mrvicu

Ono najveće što sam ja napravila je odrekla se cigareta pred 2 mjeseca i na to sam jaaako ponosna jer sam bila strastveni pušač 15 godina.
    Već nekih cca mjesec dana pijem matičnu mliječ, a od danas mm i ja pijemo folnu kiselinu... ono što još planiram napraviti je naručit se ovih dana na jednu dobru masažu i počet pit sok od aloe vere - za to nisam nigdje pročitala da poboljšava plodnost, ali čisto želim dignut imunitete na jednu višu razinu. Planiram se i malo zdravije počet hranit, što se odnosi na to da ću ujutro najprije pojest neke žitarice, a ne popit kavu i da ću papat malo više voća.

Eto to je to otprilike to, razmišljla sam ja i o raznoraznim čajevima, ali sam od toga odustala nakon što sam pročitala članak s Pinkynog linka.
    Naručila sam i knjigu koju se ovdije spominjalo Kako poboljšati svoju plodnost pa ću i tu nešto pametno možda izvući.

Bilo bi mi drago kad bi netko nabacio još koji savjet ili podijelio s nama "tajni sastojak" vlastitog uspjeha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa
    Naručila sam i knjigu koju se ovdije spominjalo Kako poboljšati svoju plodnost pa ću i tu nešto pametno možda izvući.

Bilo bi mi drago kad bi netko nabacio još koji savjet ili podijelio s nama "tajni sastojak" vlastitog uspjeha.
    Dani, moj "tajni sastojak" je, čini mi se, bio, kad sam manila sve te apsinencije i savjete i prepustila se, jer je to sve (naše ponašanje) toliko malo bitno za uspjeh IVF-a. Najbitnije je informirani pacijent, pogođen protokol, dobar laboratorij i dobar zakon i velika doza sreće. Zato - sretno ! Čestitam ti na ostavljanju od cigareta, mislim da si napravila time općenito za sebe ogromnu pozitivnu stvar. Ova knjiga - puno nas je našlo tu knjigu izluđujućom u smislu da ti diže paranoju za svaku banalnu stvar i ustresiraš se oko svakog dezinficijensa itd. i jednostavno je nemoguće poslušat sve savjete iz te knjige jer ko to može jest samo zdravo i bez kemikalija, čistit stan bez dezinficijensa, radit u takvim zdravim prostorima itd. Tj., može se, ali je, u današnje vrijeme, iznimno teško i moraš sve krive Drine popravljat, a upitno je uopće hoće li išta dignut uspjeh IVF-a.

S moje strane, savjet ti je da se još ne živiraš i frustriraš puno ako se ne možeš pridržavat brojnih savjeta iz te knjige.

Čitala sam članke di čak nema veze ležanje nakon transfera, nerviranje ili mišljenje pozitivno tijekom IVF-a itd.

Puno si za uspjeh napravila ostavljanjem od pušenja, logiranjem na Rodu jer ćeš bit nafilana s dosta informacija i brže odrađivat neke korake, a na drugo se ne može baš puno utjecati. Želim ti sretno, to je masu bitno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bebel, ako se dobro sjećam, rvukovi2 je govorila da joj je ginko pomogao za endometrij, ali provjeri s dr-om vezano za to, kao i može li se s andolom kombinirat, ako njega koristiš.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ina33 hvala na savjetu, tako nešto i planiram, uzet iz te knjige što mi se čini ok, a ostalo zanemarit....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ovdje dosta piše o prirodnim pomagačima....
    http://www.marilynglenville.com/infertility.htm

možda pomogne.....

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Naišla sam na ovaj članak koji može višestruko biti koristan , a višak estrogena bi trebao i utjecati na debljinu endometrija (za one koje imaju tanak endometrij). Vrijedi i to probati.

http://www.net.hr/ljepota/page/2009/12/22/0531006.html

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mala pomoć mi treba.. Zasada pijem sok od cikle,0,7 dcl dnevno, sok od ananasa, pijem c vitamin.. Počela sam i andol 100 uzimati, ali otkada njega uzimam kad si dam bocu malo mi krv curi.. Kako vi uzimate andol? Znam da ga ne smijem uzimati za vrijeme punkcije, ali kad, što, kako?! Malo sam zbunjena. Može help?!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jučer smo upoznali jako zanimljivog pčelara, kod kojeg smo nabavili matičnu mliječ. Ostali smo kod njega preko sat vremena, slušajući priče o pčelarstvu, medu, propolisu i naučili puno o matičnoj mliječi:
    -čim ju se dobije (u "proizvodnom procesu"), u roku 15 minuta mora biti smrznuta, termolabilna je i ako stoji na sobnoj temperaturi propada,
    -osjetiljiva je na svjetlost, pa ampule treba držati umotane u svetlo neporopusni omotač (alu folija, npr.),
    -kad se ampulu izvadi iz zamrzivača, treba ju držati u frižederu, umotanu u foliju i potrošiti u roku 10 dana,
    -uzima se ujutro, plastičnom ili drvenom žličicom (nipošto metalnom), stavlja se pod jezik da se putem sluznice resorbira,
    -uzima se 10 dana, a nakon toga sljedi pauza od 2 tjedna,
    -sva matična mliječ koja se kupuje u ljekarnama (a koju sam i ja do jučer kupovala), je iz Kine, Argentine, Portugala, prerađivana i često puna raznih dodataka.
    Nakon svega toga, odustala sam od Medexovih fijola i kapsula...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Podižem

Koristim Folnu kiselinu i matičnu mliječ u tabletama, imam 5 l soka od cikle i jabuke i to planiram počet pit od prve pikice gonala
    U zadnje vrijeme pijem i Andol 100 al sad mi nije jasno u koje doba postupka se smije/ne smije koristiti

DAjte savjete

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

linalena, provjeri razinu Feritina u krvi, to su ti zalihe željeza. Po nekim novijim istraživanjima ne bi trebale biti niže od 50 prije trudnoće. Koji put kad vadiš željezo-FE može pokazati da su ti vrijednosti željeza u redu, ali feritin može biti nizak. Nije loše uzimati vitamin C, pogotovo uz nadomjestke željeza.

Sretno ~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj savjet svima - slobodno se nervirajte, nije dokazano da je stres uopće bitan, po nekim istraživanjima čak i koristi, tako da - nemojte se nervirt oko neizbježnog nerviranja vezano za IVF. Evo članaka:

http://www.telegraph.co.uk/health/he...-pregnant.html

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/...anak/101101044

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

MM - vitamin C 1000mg, SELAN ; CINK; BIOASTIN ( 2 dnevno, dva tjedna prije davanja uzorka 4 dnevno), i PROSTABIOL po nalogu urologa
    - to je sve uzimao 3mj. i nakon toga mu je nalaz prvi put u 3 god. bio normozoospermia, ali se idući mjesec pretvori u asthenozoospermiu. a prije toga je bio oligoasthenozoospermia..

JA - folna kiselina i vitamin E po preporuci mog MPO doktora

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mm= maticna mlijec (ona iz dm,), vitamin E, svako jutro zitarice za dorucak, pio caj -trenutno ne pije ( nestalo)
    ja= maticna mlijec,folna kiselina, vitamin E, vitam C, smokve u maslin.ulju, evo pocela sa ciklom i ananasom....

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš si razmišljam otići kod opće prakse napraviti kompletnu krvnu sliku i uin, jetrene probe i ostalo, ali neću stići prije srijede a od utorka sam najvjerojatnije na Decaptilu, jel ima to veze??

Uspjela sam u zadnje vrijeme izgubiti koju kilu ali i dalje ih imam previše (165cm a 77 kg)

Joj da uvijek zaboravim pitati: pijem hijaluronsku kiselinu zbog škripavih i bolnih koljena (imam jako puno štengi do posla i po poslu stalno gore dole) da prekinem odma sada, da se što prije izčisti organizam???? Mislim da sam si sama odgovorila, prestajem

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    baš si razmišljam otići kod opće prakse napraviti kompletnu krvnu sliku i uin, jetrene probe i ostalo, ali neću stići prije srijede a od utorka sam najvjerojatnije na decaptilu, jel ima to veze??

uspjela sam u zadnje vrijeme izgubiti koju kilu ali i dalje ih imam previše (165cm a 77 kg)
    Bilo je bolje prije postupka napraviti sve pretrage, ali sad što je tu je.
    ako ideš naptravit kompletnu krvnu sliku neće ti izvaditi feritin, naglasi da očeš i njega.

Bilo bi dobro izgubiti još malo kila, probaj, potrudi se

sretno!!!
    Posljednje uređivanje od bublica3 : 06.11.2010. at 16:49

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •