Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: kada reci za trudnoču...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno kada reci za trudnoču...

Bok svima...
    Trudna sam 6tjedana...ne znam ni sama kad bih rekla svima za trudnoču.
    Suprug kaže da treba cekati do kraja 3mj,a to mi je jako dugo.....
    Presretna sam što sam trudna i jedva cekam da svima kazem....roditeljima,prijateljima.....
    Kada ste Vi rekli za svoju trudnoču?veliki pozzzz

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa zašto ne bi rekla?

Ja sam oba puta rekla kada mi je gin potvrdio trudnoću. Znači sa 6, 7 tjedana.

Čestitam!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kad ti osjetiš potrebu da to kažeš .

meni je susjeda rekla da sam trudna, a kad sam provjerila - prvo sam rekla njoj da je imala pravo ...

ostali su "kapali" malo po malo (kako mi se dalo kome reći, jer sam si "dozirala"), a onda kad se sve vidjelo - bilo je jasno i onima kojima nisam rekla

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam isto kao i Ora. Uopce nisam ni razmisljala o nekim potencijalnim rizicima u ta prva 3 mjeseca, samo sam bila jaaaako sretna i htjela da cijeli svijet skace samnom! :D

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam rekla u 7. tjednu kad smo vidjeli srčeko. I požalila. (Spontani u 10. tjednu.)

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čim sam vidjela + sam s zubatim osmjehom oko glave govorila da sam trudna svakom kog bi srela.
    Drugi put isto samo je završilo spontanim.
    Sada, treći put nisam rekla nikom, ali su svi do jednog skužili.
    Izdalo me bezalkoholno pivo!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala svima sto ste podijelile svoja iskustva sa mnom......

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja cim sam visla plus, oba dva puta.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nema tu pravila kad bi i kome trebalo reći. Napravi kako ti sama osjećaš. Ja sam obitelji i nekim prijateljima rekla rano (zapravo znali su da smo u mpo postupku pa su zajedno s nama čekali rezultate), nekima sam rekla u trenutku kad sam počela osvješćivati činjenicu da sam trudna (trebalo mi je nekoliko tjedana, do tada mi je činilo da je sve što mi se događa prelijepo i prenevjerojatno da bi bilo istinito), a široj javnosti - kućepazitelju, poštaru i blagajnici u kvartovskoj samoposluzi nisam imala potrebu reći. Jedino sam se osjećala osakaćeno i zakinuto jer sam na poslu morala reći ranije nego što bi bio moj izbor. To mi je teško palo tj. doživjela sam kao vrstu nasilja nad svojom intimom. Očito je u nekim tvrtkama uzeo maha Big Brother mentalitet kad misle da imaju pravo kopati po intimi svojih zaposlenika. :/ Još su mi i zamjerili što nisam prije rekla, što je meni krajnje apsurdno. Ako sam ih trebala obavijestiti o svojoj namjeri da se podvrgnem potpomognutoj oplodnji, onda bi valjda po istoj logici svi zaposlenici trebali podnositi detaljan izvještaj direktoru o učestalosti svoje seksualne aktivnosti i (ne)korištenju kontracepcije.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi tri miseca nikome nismo govorili ništa.
    Tako ćemo i drugi put

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mužu odmah (to je bilo s nekih 5 i pol tjedana, čim je test potvrdio), na poslu par dana kasnije (morala sam jer sam odmah išla na čuvanje) a starcima dva tjedna kasnije jer su im tad rođendani (dpbili su majice na kojima piše "baka" i "deda" )
    Ako želiš, reci odmah, ako ne, pričekaj do trenutka kad ti to bude ugodno obznaniti. Ti postavljaš pravila.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svaki put odmah kad sam vidjela +. (tetama u dučanu i poštaru nisam rekla)
    Iskočila bi iz kože da nisam. :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja malo nakon što sam saznala, malo sam tajila jer je trebalo mami reć , a kad smo to obavili onda su svi znali. meni je tada ideja za spontani bila potpuna nepozanica. Imali smo slučaj kod prijatelja gdje su svima rekli i nažalost je došlo do pobačaja. ako se ti i muž ne možete složit možda da kažete najužoj obitelji al nek i oni čekaju 3 mjesec za širit dalje.

mi radimo na bebi i baš imam želju nikom ne reć neko vrijeme, nego onako sama uživat u trudnoći sa svojim dragim naravno bez onoliko pitanja sastrane!!

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: kada reci za trudnoču...

Citiraj suza81 prvotno napisa
    Bok svima...
    Trudna sam 6tjedana...ne znam ni sama kad bih rekla svima za trudnoču.
    Suprug kaže da treba cekati do kraja 3mj,a to mi je jako dugo.....
    Presretna sam što sam trudna i jedva cekam da svima kazem....roditeljima,prijateljima.....
    Kada ste Vi rekli za svoju trudnoču?veliki pozzzz
    ja sam isto htjela čekati, ali nažalost, već u petom tjednu imala sam komplikacije i nisam mogla raditi, pa sam morala reći svima.

Ti reci - zašto ne bi?! Znaš kako je meni rekla kolegica, koja je jedina znala, osim mog dragog - reci svima, da znaju kako sad trebaju imati razumijevanja prema tebi. Mislim da ima pravo.
    A ti kako odlučiš

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nisam nikome pricala dok nije bilo vidljvo po stomaku.
    jednostavno, nisam imala potrebu i zelela sam da se ja naviknem i da me niko ne smara pitanjima i nekim pametovanjem jer nisam isla na UZ i na vaginalne preglede itd.
    nisam htela da sutra ako ne bude sve kako treba budem optuzena od strane "dragih saveta".
    dok ja nisam bila sigurna u sve, cuvala sam sebe, svoju psihu i svoju bebu.

samo jedna drugarica je znala jer smo prestale da pijemo zajedno
    jedan frend i to je to...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i tako, tek u 5-tom mesecu polako su saznavali

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kazu stari ljudi , treba cekati najmanje do 2.mj trudnoce... :/ meni je to onak...bezveze...

kad smo MM i ja vidjeli plusice, odmah sam nazvala sestru i rekla samo njoj...dogovorila termin kod gin. , kad je ona potvrdila trudnocu, MM i ja smo slikice sa ultrazvuka (izgledala je ko mali grasak ) uokvirili i cekali pogodan trenutak...

taman je bio Bozic, i roditeljima smo darovali te male slikice s Graskicem...plakalo se, i smijalo.. i bas se lijepo sve pogodilo...
    tada sam bila (ja mislim :/ u 5.-6. tj trudnoce)

ostatku ekipe sam rekla za novu godinu, i kako sam koga vidjela ili srela

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoci sam htjela vikat po ulici da sam trudna iste sekunde kad je ginic potvrdio.

U drugoj sam htjela obavjestit lokalnu radio postaju
    Ustvari u drugoj su znali svi osim jadnog MM-a. On je bio na terenu, trebao je doci za par dana doma i jos k tome mu je bio rodendan. Pa sam ja jeeeedva izdrzala da mu ne kazem preko telefona i za rockas sam mu poklonila slikucu s UZV-a!

Na poslu sam morala (i htjela) reci odmah jer sam u obje trudnoce bila na komplikacijama zbog teskog posla.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

odma sam svima izlajala da sam trudna

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Leilooa prvotno napisa
    kazu stari ljudi , treba cekati najmanje do 2.mj trudnoce... :/ meni je to onak...bezveze...

kad smo MM i ja vidjeli plusice, odmah sam nazvala sestru i rekla samo njoj...dogovorila termin kod gin. , kad je ona potvrdila trudnocu, MM i ja smo slikice sa ultrazvuka (izgledala je ko mali grasak ) uokvirili i cekali pogodan trenutak...

taman je bio Bozic, i roditeljima smo darovali te male slikice s Graskicem...plakalo se, i smijalo.. i bas se lijepo sve pogodilo...
    tada sam bila (ja mislim :/ u 5.-6. tj trudnoce)

ostatku ekipe sam rekla za novu godinu, i kako sam koga vidjela ili srela

čuj i meni je bezveze jer me uopće nije bilo strah da bi se takvo nešto moglo desit, ali imam bliski slučaj svije prijateljice koje su svima rekle, i dogodio se pobačaj, sad ovisi kako osoba reagira poslije neki to prihvate kao dogodilo se i mogu pričat o tome, a neke jako boli i kad ih nakon dvije godine na ulici pitaš kako je mala ili mali a ti moraš reć bio je pobačaj ...tako da ovisi o osobi.......ako je veliki rizik ljdui rađe šute neko vrijeme nego da poslije obješnjavaju

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tockalica ma kuzim ja to...nisam ni ja odmah lajala okolo, iako sam cijelom svijetu htjela rec....
    i moja kolegica je isto tako svima rekla , i pobacila je nazalost...bilo joj je tesko naravno, ali rekla je -desi se i najboljima, i ne koristi mi tugovat...
    jaka je, i nije joj problem reci kaje bilo....

sve ovisi o osobi, pa tako i mislim da svaka trudnica treba sama sa sobom razgovarat i sama odlucit oce li svima reci ili ce igrati na sigurno...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam zasad obavijestila samo MM, Rodu i uski krug ljudi (9tj).
    Idući tjedan imam kontrolu i nakon toga objavljujem široj javnosti.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odmah sam rekla svima koji su mi važni i koji to zaslužuju

ostalima onako sporadično kad bih koga srela ili kad bi netko načuo ili nešto slično

sada svi vide trbuh pa svi znaju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    ja sam isto kao i Ora. Uopce nisam ni razmisljala o nekim potencijalnim rizicima u ta prva 3 mjeseca, samo sam bila jaaaako sretna i htjela da cijeli svijet skace samnom! :D
    I ja!
    Jedino sam čekala potvrdu doktora da srčeko kuca i da je sve ok.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovaj put smo cekali 10 nedelja,dok sam uradila prenatalnu dijagnostiku i dobila dobre rezultate.
    Zatim smo svima rekli,a deca su takodje svima rekla,pa me je prvi put kada sam po njih dosla u skolu pogledalo celo skolsko dvoriste
    Cak mi je jedan mali prisao i pitao da li je to istina
    I nastavili su-dobar dan-nasa mama je trudna
    Tako je saznalo i celo naselje,i oni koji nas bas i ne poznaju

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MM odmah posle testa, pa mami i tati, posle prvog pregleda najboljoj drugarici, a negde sa 12 tjedna i svima ostalima

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hm,sestra je sa mnon stala nad testom,zatim mužu,pa starcima..pomalo i svima ostalima,nakon čega je uslijedija spontani..znam samo da idući put neće znat nego par mojih najbližih,jer mi se ne da slušat ponovno ista pitanja,pa kako ćeš ovo,kako ono.. pozdrav!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prvi put sam čekala cca dva mjeseca radi prijašnja dva spontana. A drugi i treći put nisam morala nikom reći jer djeca nisu mogla izdržati pa su govorili svima da će dobiti brata ili setsru, pa čak i tetama u dućanu i poštaru

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nakon 2 spontana, rekla sam tek nakon 3. mjeseca. ni najboljoj frendici nisam rekla prije. kad me je netko pitao rekla sam da nisam trudna. tako cemo i drugi put(tj cetvrti) 8)

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam rekla cim sam saznala (u dogovoru s muzem naravno).
    Prvi su culi roditelji i bas se raznjezim kad se sjetim reakcija/njihovih lica

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam saznala da sam trudna na pregledu kod gin. Pošto je moja mama bila na pregledu prije mene čekala me u čekaonici i naravno samo sam joj tutnula u ruku sličicu sa uzv-a. Nakon toga sam nazvala mm-a, rekla mu preko telefona (bio je na sastnku ) a onda sjela u auto, otišla kod frendice koja je bila dva mjeseca trudna, rekla njoj i njenom mužu, sljedeći dan vjenčanoj kumi, svekrvi i ostatku svijeta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prvi put smo rekli s 4 mjeseca, ali nekako mi je brzo prošlo.
    A sad smo rekli nakon 2.

Svekrva mi je u zadnje vrijeme pričala kako lijepo izgledam i da nekako sjajim. To me iznenadilo jer ja sam se sebi uvijek ista, ali izgleda da se primijeti nešto drugačije na trudnicama.
    I onda kad smo joj rekli da sam trudna, ona je rekla da je mislila kako sam sjajila jer sam jela često salatu iz njenog vrta.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Bila sam u specifičnoj situaciji pa su prema tome prvi saznali moji bliski prijatelji, odnosno prijateljice na čiji sam nagovor i napravila test (5 tjedana)... To je jedan od razloga zašto su saznali i svi ostali...
    Ne znam koje je pravo vrijeme jer opsanost uvijek postoji... možda je samo malo rizičnije na početku, ali nema nikakve garancije...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za sve tri moje trudnoće znali su svi u bližoj i široj okolici, čim sam napravila test ( a to je bilo na dan očekivane M ili 1-2 dana poslije), jer sam jednostavno htjela podijeliti svoju sreću i radost sa svojim prijateljima; nakon što je treća trudnoća završila loše, za slijedeću smo se MM i ja dogovorili ne reći nikomu dok ne prođemo cvs, znači negdje do 14.-og tjedna- ne zbog drugih, već zbog nas samih, jednostavno je emotivno jako teško prolaziti sve to sam sa sobom, a uz to još i odgovarati na pitanja ljudi oko sebe

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prvi put smo rekli odmah,svima.
    drugi put isto,bio spontani u 9tj.
    sada znaju obitelj i najbliži prijatelji(njih 4)jer ne mogu sakrit jer stalno povraćam i glupo bi bilo lagati.npr.daas sam trebala na jedna rođendan u susjedstvo i nisam naprosto mogla koliko mi je bilo loše,sad sam sigurna da nagađa i cijelo susjedstvo ostalima ću reći sporadično,a svi pitaju jer onako "očekuje se" da napravimo još jedno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam svaki put rekla svima čim sam vidjela + na testu (iako je, očekivano, bio spontani u 9. tjednu, 3 puta). I iako mislim da ću, doživim li još koji plus, čekati barem 12. tjedan, bojim se da neću izdržati

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svaki puta MM-u i užoj rodbini čim sam saznala. Prijatelji i kolege s posla su se malo strpili. Prvi puta nakon 3 mj., drugi i treči puta nakon 4 mj. Treči puta je čak bilo komično jer sam se prvi dan nakon porodiljnog vratila na posao i rekla šefu dobro jutro šefe eto imam lijepe vijesti... Čovjek je bio malo u šoku, ali mu od faktora iznenađenja nije ostalo ništa drugo nego da mi čestita i poželi sve najbolje.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Ovaj put smo cekali 10 nedelja,dok sam uradila prenatalnu dijagnostiku i dobila dobre rezultate.
    Zatim smo svima rekli,a deca su takodje svima rekla,pa me je prvi put kada sam po njih dosla u skolu pogledalo celo skolsko dvoriste
    Cak mi je jedan mali prisao i pitao da li je to istina
    I nastavili su-dobar dan-nasa mama je trudna
    Tako je saznalo i celo naselje,i oni koji nas bas i ne poznaju
    Ovako i mi.
    A deca su isto svima rastrubila, tako da me u skolskom dvoristu svi merkaju sa svih strana, a drugarice starije cerke su cak trazile i slicicu sa uzv da vide bebicu...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vishnja pa ti si trudna
    Pa to je divno :D
    Cestitam

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ću pričekat-jučer je saznao samo mm, najbolja prija i danas Rode....sljedeći će biti vjerojatno moj ginekolog....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobila i ja dvije crtice!!! :D

Uz muža i vas zna još vjenčana kuma, idući tjedan kog ginića da potvrdi.
    Ili prije vaditi betu? Ne znam...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čestitam mašnica :D

ja 8 tjedana i još nisam zvanično rekla (na poslu ne), čekam da prođe 12 tjedan, mada znam - bit će u redu ali eto, tek tako, onda se već i mogu trbušiti bar malo!
    Naj naj bliži znaju.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam prijateljici koja me i skužila rekla odmah i na poslu relativno brzo jer sam znala da neću moći sudjelovati na nekim dugoročnim projektima pa mi je bilo glupo sjediti i planirati neke sastanke za 9 mjeseci. ostalima i roditeljima sam rekla tek sa 2,5-3 mjeseca jer nisam htjela riskirati da, ako se nesto desi, sa svima njima moram jos i o tome razgovarati. a i bojala sam se da starce ne uslagira od srece

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam svima rekla kad sam se vratila sa prvog pregleda od gin. (nekima i prije )

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam rekla svima čim sam vidjela pozitivan testić pa čak i šefu! Nisam se urekla... za mjesec dana trebam roditi :D

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam rekla negdje u 14 tjednu kad su prosli najkriticniji dani

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sa prvom trudnočom su saznali svi nakon + na testu......
    a sada sa drugom odličili smo da nečemo baš puno govorit ali me je nakraju jedno nedeljno popodne izadala mučnina pa su svekrva i šogorica odmah skužile..i naravno svima u familiji objavile....tako da ovaj put to su ipak drugi učinili umjesto mene...
    jednino kome još malo tajim nisu zaslužili da znaju još je moja strana obitelji makar su me več 100 puta pitali da kad če David dobit bracu ili seku....a ja se pravim kao da neznaju o čemu pričam....i sve tako dok se neče na meni sve vidjeti... (ehhhh..jesam zločesta.. .)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svekrvi na dan pozitivnog testa (jer smo bili tad kod nje a ja nisam mogla izdržati).
    Mojim roditeljima dva tjedna poslije, a u firmi i okolici s 10 tjedana. Nisam mogla izdržati, osim toga važno mi je bilo radi posla da znaju zašto jurim stalno na WC...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čim sam ugledala + rekli većini. Kad je doktor potvrdio i onima koji su preostali . Sad kad razmišljam drugi puta mislim da ću malo sačekati, jer su me u ovoj T snašle neke komplikacije, iako ne znam kako bih objasnila mirovanje osim trudnoćom.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam u 6 tj. i rekla sam najbližima. moram priznati da je ovo prešlo u neke abnormalne sfere sa tim da ćemo se ureknuti ako kažemo prije...ma kakve su to priče, ako se ima šta desiti, desiti će se i ako kažemo i ako ne. naravno da je lakše poslije da nema nekog dodatnog sažalijevanja kada je i nama samima jako teško ako nešto pođe po zlu.
    ali previše se brinemo oko gluposti. i sve to naša buduća beba osjeća. naravno da me svaki dan opere da li je sve u redu i da li će biti u redu, najrađe bi svaki dan bila na uzv kod gin. treba uživati i recite kome vam dođe.
    lijep pozdrav svim budućim mamama!!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •