Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: sling i povezujuće roditeljstvo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno sling i povezujuće roditeljstvo

Drage mame, one koje provode povezujuće roditeljstvo,kako se snalazite sa slingom? Ja naime kuham i držim sina u slingu,ali vidim da je to nemoguća misija. Zašto, jer kada otvorite frižider,izađe velika hladnoća i mislim da to utječe na dijete. Dok kuham moram mu jednom rukom držati glavicu,a drugom rukom raditi,kada perem ruke onda često mi je pipa predaleko i stisnem ga. Sve su to mane za ono što Sears govori da se upotrebljava sling,odmah čim se dignemo da stavimo dijete u sling. Jeli koja od vas to probala? Meni se čini da on malo pretjeruje. Stvarno se trudim,ali često se dijete ukuha u slingu i stisne kada radimo radnje tipa vješanje veša,kuhanje i pranje ruku. MOlim Vas kako vi riješavate te probleme,jer ja doista želim provoditi povezujuće roditeljstvo

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ukoliko si pročitala knjigu, onda znaš da nije samo sling zaslužan za povezujuće roditeljstvo.

A i moje mišljenje je, da je vrlo opasno kuhati i držati dijete u slingu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

povezujuće roditeljstvo je mnogo mnogo više od nošenja u slingu
    ne moraš uopće nositi dijete u slingu, nikad, a svejedno živjeti taj roditeljski stil
    a možeš ga nositi 24 sata dnevno i biti 1000 milja daleko od povezujućeg roditeljstva
    opasno je kad ljudi ovako doslovno shvaćaju pročitano :/

opusti se i uživaj u svom djetetu, poštuj ga, uvažavaj i slušaj. bit će to sasvim dovoljno za početak

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ej, i ja nosim sina u slingu već 10 mjeseci.
    nisam nikada kuhala dok mi je bio u slingu, u uputama za sling čak piše da se to ne radi..mislim, nikad ne znaš kad nešto može vrelo špricnuti pa se nedajbože opeče, ulovi tavu s vrelim uljem ili slične opasnosti...

ne brini se što si shvatila doslovno nošenje, povezujuće roditeljstvo treba par puta pročitati i proučiti da bi sve 'sjelo', ja se i dan danas ulovim te knjige kad mi nešto nije jasno.
    uglavnom, sjeti se onog pravila: kad nešto ne ide, potrebno je mijenjati, zato, slušaj sebe i ne radi ono što ti ne paše.

ja sam imala praksu staviti malenoga u njihalicu dok kuham, pa na radnu plohu - imam dosta mjesta pa sam to mogla...on me gledao, bio blizu, a nije bilo opasnosti od ozljede...

jedino što sam radila po kući sa njim u slingu jest usisavanje...i to samo jednom kad nije bilo druge...

što se vrućine tiče, vidi malo...nisam ni sama sigurna..mislim, ljeto je svima je vruće...mi imamo pamučni sling (slingbymama) koji je dosta prozračan, ali npr. danas u večernjoj šetnji nije pomogla ta prozračnost...

dakle, malo još odi na nošenje u knjizi i bit ćeš mirna...ono za nošenje po cijeli dan je malo pretjerano napisano (možda krivi prijevod) jer ipak je djetetu barem za spavanje potrebna horizontala i mir...

nošenje je super stvar, i super je što se trudiš, ali kao što rekoh, ako sumnjaš, vjerojatno si u pravu
    sretno nošenje od nas

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem sve već rečeno. Jedna mala napomena - beba mora malo biti i na ravnom, ne samo dok spava, već i kad je budna, čisto zbog motoričkog razvoja. A i lakše se igrati s njom kad je pred tobom. U slingu možete raditi puno ostalih stvari, od dojenja do spavanja

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

x na sve napisano, djeca se takodje razlikuju, pa ne funkcionise ista formula za sve...isto mislim da je povezujuce roditeljstvo nacin razmisljanja a ne samo skup aktivnosti

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi uživamo u slingu, a od nedavno dobijem i osmjeh kada ga miško ugleda. Slučajno sam sjedila kraj kolica i tražila nešto po đepu od slinga, a moje male okice ga ugledale, koje veselje.
    Nisam ga kupila radi povezujučeg roditeljstva, premda se trudimo ga provoditi. Dojimo se od prvog trena, spavamo skupa, kupamo se skupa, nosamo, pričamo....
    Ali kuham dok mišić spava.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: sling i povezujuće roditeljstvo

Citiraj TIGRICA prvotno napisa
    Drage mame, one koje provode povezujuće roditeljstvo,kako se snalazite sa slingom? Ja naime kuham i držim sina u slingu,ali vidim da je to nemoguća misija. Zašto, jer kada otvorite frižider,izađe velika hladnoća i mislim da to utječe na dijete. Dok kuham moram mu jednom rukom držati glavicu,a drugom rukom raditi,kada perem ruke onda često mi je pipa predaleko i stisnem ga. Sve su to mane za ono što Sears govori da se upotrebljava sling,odmah čim se dignemo da stavimo dijete u sling. Jeli koja od vas to probala? Meni se čini da on malo pretjeruje. Stvarno se trudim,ali često se dijete ukuha u slingu i stisne kada radimo radnje tipa vješanje veša,kuhanje i pranje ruku. MOlim Vas kako vi riješavate te probleme,jer ja doista želim provoditi povezujuće roditeljstvo
    ovo je stvarno opasno.
    dijete možeš staviti na podne puzzle dok bilo što radiš, a i dobro je za motorički razvoj djeteta, u stvari ne znam koliko je star ali svejedno.
    mi smo se u slingu nosali u sobodno vrijeme ili kad je bio izrazito nervozan i naravno vani.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

definitivno je to pretjerivanje. ali, moj Lovro je morao cijelo vrijeme biti na rukama, tako da je nas sling spasio (zapravo mene, jer je na mojim rukama non stop bio). ja sam kuhanje s njim u slingu obavljala tako da bih u jednom navratu sve potrebno izvadila iz frizidera, narezala povrce, pripremila meso za pohanje, oprala i narezala krumpir, dakle s njim u slingu sam napravila sve ono sto ne ukljucuje stednjak i potencijalno spricanje. a kad sam trebala na stednjak, njega bih spustila (u principu bi mi zaspao u slingu dok bih sve pripremila i kad bih ga spustila bi imala 5min mira dok ne skuzi da ga vise ne nosim). i taman kad bih sve ubacila u lonce, na tavicu...on bi se probudio i opet bi slijedilo nosenje. ruke sam prala tako da bih prvo oprala jednu ruku, onda drugu, tako da ga ne stisnem.

nikakve druge kucanske poslove nisam radila dok MM ne bi dosao doma.

sad tek kad gledam, vidim koliko sam sposobna bila jest da mi je rame otpadalo, ali sve je bilo bolje od njegovog konstantnog placa ako se ne nosi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, o slingu i nosenju imamo jedan cijeli podforum

Nosenje djece

na ovom pdf imamo raznih tema takodjer o nosenju i svekodnevnom zivotu

molim vas da nastavite na nekoj vec postojecoj. tnx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke