Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dali da prestanem dojiti?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno dali da prestanem dojiti?

Trudna sam 10 tjedana i imam klinca od 2 godine koji još uvijek pomalo doji.Preko dana više ne ali pred spavanje i možda 1 u noći.Planiram dojiti drugo dijete pa ne znam dal bi mi bilo bolje da kompletno prestanem sad s dojenjem.Mislim dali je lakše samo nastaviti s drugim ili opet prolazi one bolove s bradavicama,upalama...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nemam iskustva, ali koliko čujem ima dobrih strana u tome što nemaš tih početnih problema s navlačenjem mlijeka prvih par dana.
    Moguće je, s druge strane, da ti u trudnoći budu preosjetljive bradavice pa da ti dojenje smeta.
    Ti ćeš sama vidjeti kako će ti biti lakše.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam dojila u trudnoci, sasvim normalno, bez bilo kakvih problema, cak mi ni bradavice nisu bile osetljive.
    Odluka je na tebi, ti najbolje znas kako se osecas i sta zelis.
    Sretno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kli_kli da se ubacim na ovu temu;
    čitam stalno da u trudnoći ima jako malo mlijeka ili ga uopće nema,
    kako je bilo kod tebe?

"Planiram" trudnoću (u navodnicima je jer ju za sada samo ja planiram ) i zbilja mi prekid dojenja uopće nije opcija.
    Ako je to tako, da mlijeka stvarno nema, radije ću odgoditi trudnoću baš iz tog razloga,
    u suprotnom, u svom slućaju, uopće ne vidim razlog za prestanak radi trudnoće.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kahna, bas si dobro nasla koga ces da pitas za to!
    meni uopste nije nestajalo niti se smanjivala kolicina mleka u trudnoci.
    Citajuci iskustva drugih ocekivala sam da se to desi, ali nije.
    Povremeno bih pitala Novija je li mu dovoljno mleka i da li ide normalno, i svaki put je odgovarao potvrdno, a i ja bih osecala kao da imam mleka.
    Jedino je bio prestao da sisa jednu dojku poslednjih 2-3 meseca trudnoce, ali to nije bilo povezano s trudnocom.
    Imam ja neke teorije o svemu tome, ali posto nisam srtucna, ne bih da sirim te (dez)informacije

Mi smo dojili potpuno normalno kroz trudnocu (a jos sam imala i missed pre trudnoce s Izijem, tako da sam predojila 12 trudnih meseci ).
    Missed naravno nikako nije povezan s dojenjem, to je garant.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Imam ja neke teorije o svemu tome, ali posto nisam srtucna, ne bih da sirim te (dez)informacije
    Hvala!
    A za quotano, može pp

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim dali je lakše samo nastaviti s drugim ili opet prolazi one bolove s bradavicama,upalama...
    upale i slično možeš doživjeti bez obzira što nisi prestala s dojenjem.
    dojila sam starije dijete u trudnoći, znači nisam uopće prekidala dojenje, s tim ja dojenje tog starijed djeteta od početka bilo savršeno i bez ikakvih problema.
    i bez obzira na to, imala sam velikih problema s bradavicama kad se drugo dijete rodilo, ragade, gljivice, upale, sve živo.

svako dijete je drukčije, svako sisanje je drukčije. nema veze jesi li prije dojila ili nisi, jesi li kontinuirano dojila ili nisi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je pomoglo bas to sto nisam prestala dojiti, jer sam dva puta dobila zastoj i temperaturu 39, cica bolna da ju ne mozes dotaknuti, a mala je bila premala da to sama posisa. onda je uskocio stariji i spasio me , zajednickim snagama su sve izvukli. tako da je moje iskustvo--bolje da ne prestanes, nikad ne znas kad ce ti zatrebati extra sisavac

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam se isto neko vrijeme zabavljala tim pitanjem, no pored toga što je malac stvaaarno mali (bar po mojim mjerilima), najgore mi je bilo zamisliti scenarij, dođe zima, nova beba tek rođena, a srednji krene s prehladom, kašljem, temperaturom. I kaj da radiš s bolesnom bebom od godinu i pol koja ne doji?!? Znam da ima i takvih beba i da prežive, ali eto, ja nemam ideju kako to preživjeti..

Bradavice su bile vrlo osjetljive u početku trudnoće i dosta dojenja je bilo dovoljno bolno da sam ja za to vrijeme grizla jastuk, ali je taj period prošao.

A što se tiče količine, mali princ se nije bunio oko količine, ali i moram priznati da meni (srećom) uopće nije palo na pamet da je moguće da se smanji količina zbog trudnoće Pa si nekako mislim da čisto zbog mojeg očekivanja da bude i dalje sve ok - je bilo ok. (a bolne bradavice su bile jedan od onih ranih znakova zbog kojih sam se nekoliko dana šalila da mora da sam trudna, dok mi se nije upalila lampica da sam možda stvarno trudna! I stvarno! Bila sam )

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam imala baš izraziti pad proizvodnje - u dobi kad je G1 bio oko 18 mjeseci tako da je počeo piti kravlje mlijeko (a i dohrana je napokon prestala biti u tragovima). Bila mu je frka jedno 3 dana jer je vukao "na prazno", no prebrodili smo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aqua, cestitam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja cura je prestala (na moju inicijativu) na pocetku druge trudnoce.
    Jednostavno nisam zeljela tandem.
    I svejedno,dojenje druge bebe je krenulo posve neproblematicno.
    Od kad je mlijeko 3.dan nakon poroda doslo, nisam imala apsolutno nikakve bolove, upale...nista!
    I sama sam bila ugodno iznenadena jer sam ocekivala da ce me makar bradavice na pocetku boljeti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam dojilal kroz cijelu trudnocu bez problema. a kako me samo jedan ginic popljuvao kad sam mu negdje na pocetku trudnoce objavila da L jos sise i da ne namjeravm prestati. poceo je nabrajati razne komplikacije, a ja sam se samo smjeskala. slusala sam svoje tijelo.
    dakle, L je sisao kroz cijelu trudnocu - 1-2 dnevna podoja, uspavljivanje navecer i jos jednom po noci.
    kad se L rodila, nastavili smo tandem i L me tada izvukao od upale jer sam imala takvu navalu mlijeka da sam jos mogla izdojiti vise od 150 ml i to nakon sto bi njih dvoje zavrsili s cicom.
    no, svatko radi kako zeli. tako i ti odluci kako mislis da ce biti najbolje za tebe i bebace. sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •