-
naknada za nezaposlene/smanjenje
MM je trenutno bez posla.Tocnije od 1.1. 09.
Do sada je primao naknadu u visini 50% prosjecne place isplacene u Hrvatskoj (p. placa je bila nekih 4700,00 kn).
Vidim da se zakon promjenio i da sada ide 50% MINIMALNE place u Hrvatskoj.KATASTROFA.minimalna placa iznosi 2814,00 kn tako da je to jakkkkooooooooo smanjeno.
Ono sto mene zanima je dali ce mm dobivati isplate prema rjesenju iz sjecnja. odnosno kao i do sada ili ce i njemu srezati naknadu!
nadam se da nece ali pliz ako netko zna.....
sve me strah uplate!
-
Najbolje nazovite pravnu službu (ili bar savjetnika) u ispostavi Zavoda za zapošljavanje u koju TM spada, pa pitajte i dobiti ćeš kompletnu informaciju za pet minuta.
-
kod sljedećeg javljanja na burzu mu budu uručili novo rješenje, a naknadu smanjili od dana kad je zakon donesen
-
katastrofa.
rezu nas gdje god stignu.
-
nemogu nikoga dobiti na telefon pa pliz jos jedno pitanjce!
Dali se smanjene naknade isplacuju vec za srpanj ili se pocinje od kolovoza?
-
kad je zakon stupio na snagu?
-
nazovite svog savjetnika na burzi, on bi točno trebao znati
-
nece mu mjenjati, samo novoprijavljenima na burzu, znaci onima koji su se prijavili od 1. 8. 2009.
-
sigurna si?
meni su mijenjali ugovor negdje u 2. mjesecu kad se povećala prosječna plaća sa 4.841,00 na 5.178,00 :/
znači da mi nisu isplaćivali po starom nego su korigirali iznose, što je za mene tada zapravo bilo povoljnije jer mi se naknada povećala
-
e vidis, a kada je bila ta pomjena njemu nisu promjenili nego je ostalo po rjesenju iz sjecnja.
nego -nadoh na netu da se odnosi na "novopridosle" na burzu.Dake stare nedira!
ali ako netko bude zvao neka javi!
-
Kod mene je ista situacija i baš sam danas razgovarala sa savjetnikom na hzz. Naknada ostaje ista onima koji su to pravo ostvarili "po starom", dakle, u slučaju tvog mm-a naknada ostaje kao i do sada. Bez panike
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma