Drage kreativke i kreativci, imam za vas izazov: kuhinja i kupaonica imale bi namještaj u bijelo-tamnosmeđoj kombinaciji. Stranice namještaja (i radna ploha) bile bi tamnosmeđe, a fronte bijele (vjerojatno one visokog sjaja).
Kakve bi pločice najbolje pasale?
U katalozima su uz takav namještaj obično svijetlosive, ali to mi je taaako dosadno i monotono. :/
Ponekad stave i intenzivno, jarko svijetlozelene koje mi na prvi pogled ne djeluju loše, ali bojim se da bi mi brzo dosadile; mm je pak totalno protiv te boje, jer kaže da je "sezonska", tako da svijetlozelena otpada.
Dakle, koordinate su sljedeće:
1. oba prostora su mala, pa bi više pasale pločice svijetlih boja
2. ne volimo jarke boje, pa ne dolazi u obzir crvena, jarkoplava i sl.
3. bilo bi super da su pločice u oba prostora iste
4. za kupaonicu je riječ o podnim i zidnim pločicama, a za kuhinju o podnim i o onom pojasu između radne plohe i gornjih elemenata. Naravno, ostaje otvorena i boja zida.![]()
Imam i jedno pitanje: vidjela sam (ali samo u katalozima i salonima namještaja, ne i u nečijem stanu) da u kuhinje umjesto zidnih pločica stavljaju dasku odgovarajuće boje, vjerojatno komad iverala, i to mi ne izgleda loše, ali bojim se može li iveral podnijeti toliku vlagu i toplinu, dugoročno gledano?
Unaprijed hvala.![]()

Odgovori s citatom
Hvala ti na ideji za terakotu, no nisu li terakota pločice obično reljefne (onako malo "deblje", ako kužiš što mislim)? Ja bih skroz ravne, da su u razini s fugama i po mogućnosti sasvim mat. No, ideja sasvim svijetlih pločica u boji prirodnog svijetlog kamena (nešto kao boja slonovače, otprilike) mi se čini jako dobrom.
kombinaciju bijele i smeđe.
mozda bi nasla i nesto jos bolje..a sad me strah pogledati da ne budem nezadovoljna odlukom
ali rezultat bi bio bitno gori da smo radili sami..eto..jeste na kraju dosli do nekog zakljucka sto se kuhinje tice?