[quote="plavi aneo"]cao Bobi

ja sam mamica dječaka koji ima otklonjenu pažnju ali i teškoće sa čitanjem i pisanjem itd, inače je nadprosječno inteligentan.
SVE SVOJE STRAHOVE I DILEME riješila sam u klaićevoj u kontaktu sa prof. Marić, logoped, i prof. Rister, psiholog, upoznli me sa problemom, uputili šta dalje ali i štao je najvažnije DALI PREPORUKU ŠKOLI I UČITELJICI KAKO S NJIM RADITI.

I ja sam (na žalost) mamica dva takva dječaka (blizanca - otklonjene pažnje, ali i teškoće sa čitanjem i pisanjem itd, inače je nadprosječno inteligentni..)

Za razliku od Sanje ja već tri godine obilazim defektologe, psihologe, pedagoge i uz to, u tri razreda osnovne škole imamo četvrtu učiteljicu. Još nisam niti blizu adekvatnih rješenja. Istina, od prije par dana uspjela sam pronaći privatnog defektologa koji će s njima raditi doma :D

Sanja molim Vas, ako imate malo vremena, napišite što su konkretno savjetovali u Klaićevoj. Ja sam ovih ana uspjela kontaktirati Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba koji su me oduševili, ljubaznošću i razumjevanjem, te prihvatili timsku obradu mojih sinova, čak i bez uputnice jer dolazimo iz druge županije, a naši liječnici smatraju da mi Zagreb nije potreban.

Škola nas je uputina na u školsku medicinu, s naznakom da majka traži prilagođeni program. To je neistina, ja sam tražila pomoć - kako svoju iznadprosječno inteligentnu djecu naučiti da čitaju, pišu, uz to razumiju i pamte ono što uče. Inače šta im vrijedi inteligencija :?