Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 132 od 132

Tema: Popis stvari za bolnicu/rodilište

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A ja sam potrošila samo pola paketa chiccovih ulozaka (paket 30 kom), druga polovica spakirana za drugi put

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samo da vas pitam, zašto je bolje imati spavaćicu od piđame?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Radi dostupnosti odredjenih djelova tijela medicinskom osoblju, te - moj osobni razlog - lakseg obavljanja wc poslova bez nogavica koje se vuku po podu tj.paženja da se ne vuku po podu, skidanja hlaca za na bide nakon svakog mokrenja itd

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da vas pitam, zašto je bolje imati spavaćicu od piđame?
    Kako kome.
    Ja sam 1. dan nakon poroda bila u bolničkim spavaćicama jer su bile superudobne i praktične za dojenje, a tako me sestra savjetovala da ne prljam svoje (mada i nije bilo nekog prljanja). A i bilo je turbovruće.
    Drugi dan sam se presvukla u donji dio pidžame i majicu za dojenje (nisam pronašla adekvatne pidžame za dojenje, pa mi je ovo bilo super) jer sam se tako osjećala ugodnije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Radi dostupnosti odredjenih djelova tijela medicinskom osoblju, te - moj osobni razlog - lakseg obavljanja wc poslova bez nogavica koje se vuku po podu tj.paženja da se ne vuku po podu, skidanja hlaca za na bide nakon svakog mokrenja itd
    slažem se, pogotovo nakon carskog, ja sam bila 5 dana u intenzivnoj s nikakvim uvjetima u prostoru za wc/tuš kabinama, sad sam se navikla na spavaćice, sve imaju gumbiće za dojenje i baš mi je ugodno u njima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(maca, da se tu ubacim-naš buco danas s 2 mjeseca 4800, tvoj je ipak bolji)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Eeee majice za dojenje! To mi je otkrice drugog babinjanja! Prištekati bebu na cicu i van iz kuce! Jesam za javno dojenje al mi je bed ako su cice na izvolte po cesti. S ovim majicama se nista ne vidi - ko da drzis bebu u narucju i gotovo

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    (maca, da se tu ubacim-naš buco danas s 2 mjeseca 4800, tvoj je ipak bolji)
    Doći će i tvoj buco brzo do naše kilažice, moj je rođen sa 4180, a vi ste ipak ranije rođeni tako da se može reći da i niste dva mjeseca još. Dobar ti je bucko, imaš i ti kućnu teretanu

Moram još jednom naglasiti Multimam komprese za bradavice-zakon, zakon!
    Pitala me sestra u bolnici da što ja to držim na bradavicama jer vidi da je nešto pametno pošto ne radim bolnu grimasu kad prištekavam bebu na cicu, a nije nikad vidjela.

Tiziana, slažem se da se ništa ne vidi, samo ih ja još nisam koristila za dojenje u javnosti jer još uvijek bježim kući podojiti pa uspavati mog malog spavača koji neće spavati u kolicima. Uskoro, nadam se

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ti si ipak u prednosti - vec na prvom djetetu imas cica free majice. Ja se okuražila tek na drugom.
    Bebo sa slike ti je prelijep! Podsjeca me na mog prvorodjennog koji je izletio s 4,5 kg na ovaj svijet. Stalno se vracam gledati taj avatar

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    S2000 meni se mm čim sam rodila vratio po djecu i bile su oduševljene, a ja sam se rasplakala od ponosa i sreće, al šta će djeca, navikla na sentimentalnu majku. Nekako mislim da i tome što su odmah bile dugujem nepostojanje ljubomore, beskrajnu ljubav prema Junge Mannu i brižnost. Ljudski je i plakati
    kaze muz da ce njih dva dolaziti svaki dan eto ti preokreta

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

upravo sam čitajući vaše savjete sastavila popis na papiru A4 formata i stvarno mi se čini da bi mi sve moglo zatrebati... uffff
    jer treba nositi kremu za bebinu guzu?? iako ću koristiti tetre i platnene, koliko sam skužila u bolnicama svi koriste jednokratne...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovisi o rodilistu, ali uglavnom treba nositi i jednokratne, i kremu za guzu i vlazne maramice.

Ja sam se spakovala. U manji ruksak ono sto ide s menom u radjaonu (mob, trudnicka, voda, snack, plus ono sto ce mi trebati za prvu ruku -ulosci, mini gel za tusiranje, jednokratne gacice, rucnik i spavacica-jer to ce mi dodat sestra nakon tusiranja pa da ne kopa po velikoj torbi).
    U vecoj torbi je sve ostalo... Joj koliko mjesta zauzmu pelene, rucnici, ogrtac, vlazne, ulosci...

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure, koliko vam je u prosjeku trebalo uložaka dok ste bile u bolnici (koliko paketa). Ja polako kupujem one Lola oni su mi i nakon prvog poroda bili ok ali ne sjećam se više koliko toga treba

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da sam potrošila dva paketa , rodila u četvrtak ujutro u subotu išla doma
    nemoj se ni pretrpavati , uvijek ti tvoji mogu donjeti ako ti što zatreba/zafali

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj gizolito prvotno napisa Vidi poruku
    jer treba nositi kremu za bebinu guzu?? iako ću koristiti tetre i platnene, koliko sam skužila u bolnicama svi koriste jednokratne...
    ne znam o kom gradu/rodilištu pričaš, ali u petrovoj u zg nisam trebala ništa prije 7 mj. za bebu dok je u bolnici, samo za izlazak iz bolnice odjeću i tad pelenu (kakvu god stavljaš).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U vz trebaju i pelene i kerma i vlazne maramice
    Ovo dvoje zadnje su jos i imali, ali na kapaljku...
    Ja cu i ovaj put nositi svoje, a pelene su ionako obavezne

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Za rodilište (porađaonu):
    Meni na popisu iz bolnice piše da uzmem 2 pijame ili spavaćice.
    Mogu koristiti i njihove, ali su mi rekli da su otvorene odostraga. Ne znam je li će mi to biti problem: dupe na izvolte.
    Postoje li neke fora jednokratne spavaćice kao što pričate da ima jednokratnih gaća za kupiti u ljekarni?
    Možda bi mi to bila najjednostavnija varijanta.

Drugo, što od kozmetike bebi treba???
    Krema za guzu? Jel može npr bademovo ulje služiti (uspješno!) toj svrsi?
    Šampon valjda ne treba, kad du sad preporuke da se bebu ne pere zbog vernixa. Ili?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Za rodilište (porađaonu):
    Meni na popisu iz bolnice piše da uzmem 2 pijame ili spavaćice.
    Mogu koristiti i njihove, ali su mi rekli da su otvorene odostraga. Ne znam je li će mi to biti problem: dupe na izvolte.
    Postoje li neke fora jednokratne spavaćice kao što pričate da ima jednokratnih gaća za kupiti u ljekarni?
    Možda bi mi to bila najjednostavnija varijanta.

Drugo, što od kozmetike bebi treba???
    Krema za guzu? Jel može npr bademovo ulje služiti (uspješno!) toj svrsi?
    Šampon valjda ne treba, kad du sad preporuke da se bebu ne pere zbog vernixa. Ili?
    Nikakva kozmetika za bebe ti ne treba.par blazinica koje namocis u vodu i s tim pobrises guzu i pisu i to je to.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

KB Merkur / ono sto sam ja nosila

1 spavacica
    3 carape za 3 dana
    ogrtac
    2paketa jednokratnih gacica preporucam toto
    pola paketa chicco ulozaka i muz mi je donio drugi dan jos drugu polovicu jer sam prvi dan stalno mijenjala skupa sa gacicama naravno
    stvari za osobnu higijenu, krema,cetkica,cesalj,kaladont...
    2 rucnika /jedan manji i jedan veliki pa sam isto slala doma na pranje i donosili mi druge ujutro
    slape/japanke

Za bebu
    10 pelena, gazicu i jednu tetru za bljuckanje i kremu za guzu iako ju nisam koristila

Voce i sokovi/voda i ostala hrana po dogovoru sa svojima, ja sam bila preslaba da sama idem kupiti

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

p.s. svoju bebu od prvog dana kupam iskljucivo u vodi s 2,3 kapi bademovog ulja, u bolnici su kupali samponom ali recimo kremu nisu stavljali jer oni ne smiju. e da ovih 10 pelena je dnevno, drugi dan su mi moji donijeli jos. ali nisam sve trosila, 5/6 dnevno, a ako su sestre presvlacile svaki put su uzele 1 pelenu kad i bebu dakle,prije ped.vizite.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A što je išlo u porađaonu?
    Tamo si bila u njihovoj kuti? Čarape da ne bude hladno?
    Jel mi treba badekostim ako ću trudove ublažavati u bazenu? Ili to ideš gol?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

spremila sam gazu za obloge, bocu s vodom od 0,5l,imala sam neke kekse al nisam jela,mobitel i toalet papir al ga je bilo u svim wcima tak da mi to nije trebalo.e da za rodiliste sam uzela jos i toalet papir i to 2 role i jedne dezinfekcijske maramice za skoljku. carape sam nosila u sobi,u radaoni sam bila bosa u svojim slapama, odnosno skinula sam carape. stavi si stvari u vrecicu za radaonu i uzmes ju sa sobom. a gdje planiras roditi?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj savjet: u jednu vrecicu na vrhu torbe odvojite sto ce vam trebat kad budete prvi put trebali u wc na tusiranje. Da sestra bezveze ne kopa po torbi i trazi vam gacice i to... znaci gacice, ulozaka koliko cete tad stavit (ja jedan nocni libres i preko dvi lole), spavacica, rucnik. Nesto za tusiranje.)

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 21.12.2013. at 16:11

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ajme, kod mene spisak za mene i bebu 5 kilometara. Veliki kofer pun...traze sve, i sve po 5 komada...znaci ja startujem sa 5 spavacica... Za bebu isto, 5 bodica, 5 tutina, carapice, prekrivac, kapice,2 velika peskira za bebu, plus moji.... Pamucne pelene sam ja ubacila. Paket jednokratnih za bebonju i Kiko za mene...pun kofer.
    Ovo dobra ideja za staviti "na vrh"...
    Vodu sam zaboravila...ali twix i snikers nisam

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

a kad idem prvi put na tuširanje, nakon što rodim ili nakon klistira?

Tj, jel nosim za tuširanje sa sobom u predrađaonu ili spremim na vrh torbe za sobu?
    Posljednje uređivanje od Apsu : 21.12.2013. at 22:29

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

nama nisu dali tuširanje do drugog dana nego je sestra uzela 2 uloška i s tim nas "poprala" prije vizite drugi dan. na wc smo prvi put obavezno morale zvati sestru,ako nismo one su same došle i rekle da moramo na wc (iz nekog razloga ni ja ni cimerica nismo imale potrebu mokriti,možda je to do samog poroda). oprali su me u rađaoni,al to je mrljanje bezveze, tek toliko...ugl.ja sam bila krvava do drugog dana nakon vizite i s plahtom među nogama.

ali da,imala sam odvojeno uložak i gaće, ručnik i neki gel koji na kraju nisam ni koristila zbog reza
    Posljednje uređivanje od nanimira : 21.12.2013. at 22:36

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi se tusiramo sat nakon sto nas dovedu u sobu.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se tusiramo sat nakon sto nas dovedu u sobu.

ma super, meni je digglo živce što bebe koje su s nama stalno ne smiju biti u doticaju s našom krvi a mi sve krvave ležimo na krevetu i stavljaju nam bebe na prsa. ne kužim im logiku nikako. onda sam ja bebu stavljala na svoj čisti ručnik i na sebe.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Tuširale smo se kad smo tile..ja sam odma nakon poroda

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

U Vg sam se tuširala čim sam došla u sobu, prije nego kaj sam legla na krevet. Dakle stvari za tuširanje sam odvojila na vrh torbe i bila je neka mlada, jako draga sestra koja mi je dala da si gricnem čokoladicu dok je ona sve stvari povadila iz torbe i pomogla mi do tuša.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Svaki sljedeci put kad se spremam za rodiliste...kofer je sve manji....
    Najveci je prvi put bio....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki sljedeci put kad se spremam za rodiliste...kofer je sve manji....
    Najveci je prvi put bio....
    Tako i kod mene

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •