Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: PREPORUKA ZA PEDIJATRA, BUKOVAC ILI MAKSIMIR

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno PREPORUKA ZA PEDIJATRA, BUKOVAC ILI MAKSIMIR

Sestra mi je rodila prije 15 dana, nedavno se preselila na Bukovac pa tamo ne poznaje nikoga tko bi joj preporučio dobrog pedijatra ili pedijatricu.
    Hitno mi je, jer mora prijaviti bebicu i krenuti na sistematske preglede i cijepljenja.
    Rado bi neku pedijatra/cu nježnog, ne lakog na antibiotike koji ne srlja s cijepivima, isključivo dojenje bar do 6 mjeseci života itd.
    Puno vam hvala na odgovorima!!!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako nitko ne zna, mogu li zamoliti moderatoricu da prebaci temu na podforum Dobne skupine 0-1 Hvala

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Preporučujem ti iz sveg srca dr. Jakšić Aleksandru u Šeferovoj (to je naša pedica i mislim da je mojoj maloj doslovno spasila zdravlje do kraja života!) ili dr-ica. Šprem u Hirčevoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana, ako ti sisterici nije predaleko, preporučam dr Dubravku Tomić Brekalo u Ljubijskoj!

i čestitaj joj u moje ime

a ako se ne varam, dr Jakšić je na glasu baš da daje antibiotike-ali to ću se raspitat. samo da susjeda dođe doma...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure! Čula sam za Šprem da je kako da se pristojno izrazim loše volje ali da je jako temeljita i da ima dobru medicinsku sestru
    Čula sam za neku dr.C s Kozjaka i mislim da je to dr. Mirna Cvenarski ali kako sam negdje pročitala to je stara doktorica i već je u penziji.
    Jesam li u pravu ili.....????
    Val hvala, prenjet ću joj.....tek se uči...ha,ha.....kaže da me sad bolje shvaća od kada je rodila....nije to baš tako lako kao kada gledaš iz daleka 8)

Stvarno bi jo htijela naći dobrog pedijatra, tražim cijeli dan po internet a ono sto mišljenja i sva iz 2006 godine

Ja sam ko dr.Vokića u Brestju i mislim da se sve bolje slažemo

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm, da, kad malo bolje razmislim, je, možda je dr. Jakšić malo "laka" na davanju antibiotika, ali mislim da se uvijek s njom da razgovarati o tome ako roditelji ne odobravaju njihovo uzimanje (doduše, ne znam kakva bi joj bila reakcija :/ ). Sestru ima isto super, uvijek izađe u susret, iako ju je teško dobiti na telefon. Dr. Jakšić je super dijagnostičar i neće ti dati lijek ili savjet ako nije sigurna u dijagnozu, već odmah šalje na dodatne pretrage. Zauzima se za zdravlje djeteta i spremna je reagirati na krive odluke. A uvijek se može zatražiti i drugi doktor ako se ne roditelji i pedijatar ne nađu po uvjerenjima i stavovima. U svakom slučaju, pusa bebici i sretno!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Hm, da, kad malo bolje razmislim, je, možda je dr. Jakšić malo "laka" na davanju antibiotika, ali mislim da se uvijek s njom da razgovarati o tome ako roditelji ne odobravaju njihovo uzimanje (doduše, ne znam kakva bi joj bila reakcija :/ ). Sestru ima isto super, uvijek izađe u susret, iako ju je teško dobiti na telefon. Dr. Jakšić je super dijagnostičar i neće ti dati lijek ili savjet ako nije sigurna u dijagnozu, već odmah šalje na dodatne pretrage. Zauzima se za zdravlje djeteta i spremna je reagirati na krive odluke. A uvijek se može zatražiti i drugi doktor ako se ne roditelji i pedijatar ne nađu po uvjerenjima i stavovima. U svakom slučaju, pusa bebici i sretno!
    Puno ti hvala, ja ću joj sve prenjeti pa neka sama odlući

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, dr Jakšić je u pitanju. i ona nije prodojeća.

u svakom slučaju, ja preporučam našu, po traženim parametrima odgovara

a, djetešce je kojeg spola? kad smo se vidjele zadnji put, još nije znala (a znatiželja je ubila mačku )

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Beba je bila na zadak i imala je omotanu pupčanu oko vrata tako da je morala 5 dana prije termina na carski, i dok nije rodila nije znala spol. Rodila je curicu :D

Znači Tomić u Ljubiskoj je prodojeća, ne daje lako antibiotike, savjetuje se s roditeljima o cijepivima i ima blagi, nježan pristup prema djeci??????
    Inače ja sam u Ljubisku išla kao mala, to je gore na vrhu, blizu Jadran filma....poslje smo se prebacili u Slavonsku kod pokojne doktorice Janeš popularne Janeešice...ona je bila meni mrak pedijatrica

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da su i Dr. Šprem i Dr. Tomić super. Bili smo kod obje, ali ih za ništa ne bi mijenjala za našeg pedijatra u Sesvetama. Zato mi sada starija djeca i jesu kod opće prakse.(Pre veliki priljev novorođenčadi u Sesvetama)
    Jedina mana tih pedijatriskih ordinacija je što laboratoriji nisu na istoj lokaciji. Čula sam da je jako dobra ekipa pedijatara u DZ u Martičevoj, a tamo je u sklopu i laboratorij.
    Meni je uvijek u Sesvetama išlo na živce nositi krv od pedijatra u laboratorij, uvijek je netko morao ići samnom zbog parkiranja i čuvanja bebe.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A kod koga ideš u Sesvetama jer to jedna doktorica koju su prebacili iz Zapadnog djela grada jer je tamo bilo premalo djece?Kako se zove doktorica?

moja ide kod dr. Vokića u Brestju, on ima privatno i preko socijalnog.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod Vokića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Beba je bila na zadak i imala je omotanu pupčanu oko vrata tako da je morala 5 dana prije termina na carski, i dok nije rodila nije znala spol. Rodila je curicu :D
    nisam ni sumnjala da se ženska linija neće nastavit

dr Tomić je genijalna, obožava djecu i SVE s njom možeš dogovorit!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa
    Kod Vokića.
    Možda smo se i sretale, znaći tebi je naš Vokić mrak?
    Dosta ga hvale kolege u bolnicama kada dođem s njegovom uputnicom

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    Citiraj ivana zg prvotno napisa
    nisam ni sumnjala da se ženska linija neće nastavit

dr Tomić je genijalna, obožava djecu i SVE s njom možeš dogovorit!
    izgleda da su naši ženski geni jači osim što nam djeca liče na očeve, ali kad izađe mamin karakter na vidjelo, bolje bježi

Znači nemaš nikakav prigovor na Tomićku?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo kod Tomićke.
    Nisam baš jako oduševljena. Ona je jako, jako ljubazna s djecom, ali je jako brza i ne daje baš puno informacija (naročito ne za bebače). Još jedna stvar koja je meni recimo jako bitna, nema pojma o motorici. To uopće ne zna pregledati. I najbitnije, NIKAD NE PERE RUKE (a često i naizmjence pregledava zdravu i bolesnu djecu). Ja baš intenzivno razmišljam o promjeni.
    Točku na I predstavlja i prebahata sestra:
    1. ne daj Bože da doktoricu poželiš čutitelefonski za kakav brzi savjet ili da si potvrdiš/otkloniš sumnje - to će sve odraditi ona
    2. inzistira na naručivanju i zdravih (to mi još i ima logike) i bolesnih (mojme ne), a kad dođeš onda čekaš po sat vremena bez obzira na narudžbu.
    I našlo bi se još toga.
    Inače slovi za super doktoricu ...........

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm hvala što si se javila jer me zanimaju kritike i pohvale, pošto moja sestra treba pedijatricu koja će ju znati i usmjeriti i poticati npr. da doji, da antibiotici nisu uvijek neophodni, da se s cijepivima treba oprezno, da s dohranom što kasnije što prirodnije kuhano doma itd. mladom roditelju treba savjet lječnika jer okolina još uvijek vrši pritisak na roditelje koji npr. žele dojiti pa kada kažeš da je to doktor preporučio onda te puste na miru.
    Što se pranja ruku tiče, Vokić to radi obavezni nakon svakoga pregleda, ustvari bar poslije moga djeteta, jer dok mi obavljamo s sestrom još razgovor novi pacjent ne ulazi dok on ruke ne opere, mada kad bolje razmislim možda to nije učinio koji put ili ja nisam obraćala pažnju, pošto je to njemu rutina kada se radi o bolesnom djetetu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj hm prvotno napisa
    Mi smo kod Tomićke.
    Nisam baš jako oduševljena. Ona je jako, jako ljubazna s djecom, ali je jako brza i ne daje baš puno informacija (naročito ne za bebače). Još jedna stvar koja je meni recimo jako bitna, nema pojma o motorici. To uopće ne zna pregledati. I najbitnije, NIKAD NE PERE RUKE (a često i naizmjence pregledava zdravu i bolesnu djecu). Ja baš intenzivno razmišljam o promjeni.
    Točku na I predstavlja i prebahata sestra:
    1. ne daj Bože da doktoricu poželiš čutitelefonski za kakav brzi savjet ili da si potvrdiš/otkloniš sumnje - to će sve odraditi ona
    2. inzistira na naručivanju i zdravih (to mi još i ima logike) i bolesnih (mojme ne), a kad dođeš onda čekaš po sat vremena bez obzira na narudžbu.
    I našlo bi se još toga.
    Inače slovi za super doktoricu ...........
    baš sam iznenađena ovakvim dojmom jer imam upravo suprotna iskustva.
    zapričamo se čak i previše, objasni mi sve do u detalje, čak je znala i crtati. o motorici, mislim, da zna. jer moji su bili neurorizični i upućivala je na daljnje pretrage. činjenica je da me ona prva umirila kod loše dijagnoze za S. i činjenica je da je imala pravo.

za sestru ne mislim da je bahata već da je uz dr naučila podosta. a ja sam bila prisutna kad je prosljeđivala i pozive. meni je normalno da prvo ona priupita o čemu je riječ, pa ako je nešto "jednostavno" da ona to i odradi. jer kud bi došle (obje i pacijenti) da se još i na svaki tel. javlja. jer po mom iskustvu u toj čekaonici roditelji se s djecom nacrtaju i zbog nepotrebnih stvari. a čeka se dugo, baš zato, što se neki ne naručuju, a pacijenata ima puno.

o pranju ruku ne bih jer na to nisam obraćala pažnju. :/

no, ivana, kad malo bolje razmislim, jedini razlog zašto ju ne bih preporučila je baš ta gužva. pa ako ima priliku "ugrabit" nekog dobrog, a malo manje razvikanog...

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    da, dr Jakšić je u pitanju. i ona nije prodojeća.
    Kak to misliš konkretno, da li si dobila dojam radi njenih savjeta o dojenju ili zbog tablice dohrane ili..?? Doduše, meni je prošlo dobrih 6 godina od zadnjeg dojenja, ali nisam dobila dojam da nije prodojeća, mislim čak da me svaki put i pitala da li M. cica.

Žao mi je što imate negativno mišljenje o dr. Jakšić, ali dozvoljavam da svatko ima svoje mišljenje i mogućnost izbora. Meni je izvanredna i kao što sam već rekla, da nije bilo njenih savjeta nakon jednog događaja, a koje nismo čuli u bolnici, mislim da bi zdravlje i budućnost naše kćeri bilo upitno. No, ja se povlačim sa daljnjim hvalama i nadam se da će se budući pedijatar dobro brinuti o bebici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa, maleni moje susjede je, kao i svako dijete, u bolnici izgubio na težini.
    igrom slučaja, par dana nakon dolaska iz bolnice, morali su na pregled i dr ga je izvagala. no nije gledala težinu prilikom izlaska iz bolnice, nego, baš, porođajnu i ustanovila kako je previše izgubio na kilaži i, naravno, hop, preporuka adaptirano. od nekoliko susjeda koje su tamo s klincima, samo jedna je dojila svoju djecu. (ja nju, osobno, ne znam, ali iz njihovih priča, ona mi se ne dopada previše).

drago mi je da je vama pomogla

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sestra se prijavila danas kod neke Dr. Wickerhauser u Hiričevoj.....sva je u nedoumici....naime mala joj je imala malo problema s kilažom pa ju je morala buditi da jede, prije manje od 20 dana bila je na Rebru i djete je imalo 48cm i 2800 grama, danas ima 53cm i 3700, za mene je mala super dobila na kilaži i što je najbolje djete je naraslo 5 cm....sestra se trudi dojiti i izdajati se pa mala pola doji a pola pije izdojeno na bočicu jer seka mora kontrolirati koliko jede....e sada joj je pedijatrica rekla da djetetu od mjesec dana da ČAJ u koji stavi kapi vitamina D a žena u ljekarni joj je rekla neka to stavi u svoje izdojeno mlijeko, a onda joj je rekla neka nakon što djete podoji još pojede bočicu ADAPTIRANOG :shock: nije mi majke mi jasno je li ona normalna, djete je za 15 dana dobilo skoro kilu i naraslo 5cm.....mogla joj je reć da izdoji više....kao prvo svako djete je idividua i neki idu u "širinu" a drugi u "dužinu".....ona sada plače jer muž svekar i svekrva vršr već od prvoga dana na nju pritisak da maloj samo daje adaptirano i da ju tek povremeno doji....mama i ja joj govorimo da mala super napreduje i da djete ne tovi bezveze adaptiranim....ali ona plače i sada će djete bezveze prežderavat....već sam joj prije rekla da joj izdoji više jer mi se činilo da mala hoće još, ali mala bi komotno podrignula i za 10 min još tražila malo sise.......što da radim....žao mi je djeteta...što vi mislite je li djete dodta dobilo na kilaži....ima super stolice, puno mokrih pelena....često doji.....sestra joj je samo 2 puta dala adaptirano kada je ostala bez mlijeka :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj, pa što je tim pedijatricama??!!

ivana meni se čini da beba jako dobro napreduje, toje fina kilaža.
    stvarno mislim da joj AD ne treba.

a svekije nek ne sluša!

pozdravi ju puno

ako treba ponovit ću joj ovo.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

reci seki da mijenja pedijatricu,
    ja nisam bila dovoljno pametna pa sam ju trpila 4 godine,
    a imala bih šta pisati, ooooo da,imala bih svašta za pisati

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što si ti bila kod nje?????
    Ma rekla sam joj da ne ide tamo, čula sam i za ovu drugu dr. Šprem da nije normalna, ljuta i živčana ali da je jako temeljita kod pregleda ....čitala sam malo po forumima i rekla joj da ne ide kod ove, ali ona mene u ničemu ne želi poslušati.....shvaćam pritisak pogotovo od muža i svekrve ali upravo kad imaš takvu okolinu koja te ne podupire a prvo ti je djete i u strahu si i neodlučno, treba ti dobar pedijatar koji će te podržati i usmjeriti i začepiti usta okolini, jer ovi kada nešto kaže to je kao da je sam Bog izdao zapovjed, to je zakon zato sam ovdje molila da mi neko preporuči dobrog pedijatra na tome području, ali njega tamo ili nema ili su ljudi na godišnjem.....jako sam tužna....ja svoju malu od 2,4 godine još dojim 2 puta ujutro......ne bi mi bilo žao da sestra nema mlijeka, ali ona se jako trudi oko dojenja a zbog nesigurnosti i neukih i bezobraznih doktora ostat će bez mlijeka, potpore a njeno djete će izgubiti puno, puno jer bezveze ide na adaptirano

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

bili smo njeni pacijenti,nažalost!
    starije dijete mi je 2 puta po 10 dana završilo na hospitalizaciji zbog nje,
    vraćala me doma jer djetetu nije ništa...
    nije nam htjela dati uputnicu za otorinca iako je malena u godinu dana zbog čestih upala grla pila antibiotik najmanje 8 puta
    NIKAD nas nije poslala vadit krv iako često nije bila sigurna što je djetetu,
    koliko god da dijete napreduje njoj nije dovoljno i treba adaptirano...
    i još puno toga,a nema smisla da pišem o svemu jer toga ima jaaaaaaako puno.

i još je znala imat crno ispod noktiju i oguljen lak do pola nokta

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aona bi trebala sad negdje brzo u penziju, samo da što prije ode, ni mi nismo zadovoljni s njom, posebno onom nekulturnom sestrom koja je uvijek namušena

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sad ću se i ja nadovezati ovdje, molim vas za pomoć.... Dijete (5g.) je došlo u Hr i nema dr. Treba biti pedijatrica na Bukovcu. Koji su svi papiri potrebni? da li itko zna, i pokoji savjet koju dr izabrat. Mama je strankinja pa se ne može s nikim soprazumijeti. Stvarno je hitno jer treba potvrdu za vrtić. hvala.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kiki31 prvotno napisa
    bili smo njeni pacijenti,nažalost!
    starije dijete mi je 2 puta po 10 dana završilo na hospitalizaciji zbog nje,
    vraćala me doma jer djetetu nije ništa...
    nije nam htjela dati uputnicu za otorinca iako je malena u godinu dana zbog čestih upala grla pila antibiotik najmanje 8 puta
    NIKAD nas nije poslala vadit krv iako često nije bila sigurna što je djetetu,
    koliko god da dijete napreduje njoj nije dovoljno i treba adaptirano...
    i još puno toga,a nema smisla da pišem o svemu jer toga ima jaaaaaaako puno.
    i još je znala imat crno ispod noktiju i oguljen lak do pola nokta
    To mi je jako cudno jer i mi smo kod W. (inace je bila i moja pedijatrica i pedijatrica mog brata) i bas sam dobila dojam da inzistira na dojenju - doduse, mene nista ne bi moglo pokolebati, ali svaki put nas hvali zbog dojenja. Mene jedino smeta sto je sva u zurbi, ali to me ne dira osobito - ako trebam nesto razjasniti ili pitati, tamo sam dok ne dobijem odgovor.
    A uputnice nam je davala cak i kad je zapravo postojala dvojba jel' nam uopce trebaju (ortoped, fizijatar, dermatolog).
    Ne kazem da je super, ali ima i gorih.
    Sestra nije osobito simpaticna, istina.
    Bili smo jednom i kod Sprem i ostavila mi je k-o-m-a dojam, stroga, narogusena, hladna... Mozda je imala los dan, ali to mi je bilo dovoljno.
    A sto se tice nedavanja uputnice za vadjenje krvi, ne bih je ni uzela jer su socijalni labosi katastrofa - KKS u Laboru na Bukovcevom trgu je nekih 50-ak kn, a okruzje humano...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ima netko iskustva s pedijatrima u dz u Laginjinoj?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi idemo kod dr. Šprem - zena je jako temeljita i sve objasni nakon pregleda. Nije za nadohranu prije navrsenih 6 mj. i ne daje bezveze antibiotike.Kod nje su guzveee i ceka se dugo jer su klinci dugo kod nje. Sestra je zakon.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nedavno je došla nova sestra kod Wicherhouser u Hirčevoj, žena je odlična, ljubazna , pričljiva i čini mi se da se i doktorica popravila uz nju... inzistira na dojenju što prije nije... valjda od kad su počele radionice o dojenju u Hirčevoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •