Mi tj. Do po novim saznanjima imamo tri stvari:
alergiju na grinje
kroničnu recidivirajuću urtikariju - na prick testu potvrđena osjetljivost na salicilate, osjteljivost na toplo/hladno, stres
nakon cijepljenja DTP - GBS (vjerojatno ? dr. Richter tvrdi, ali nije napisao)
i preporuka je da bude stalno na claritine-u i dijeti bez salicilata.
1.Da li netko zna kakve su prognoze za kron.urtikariju? može li to jednostavno proći? Mene brine što on od svoje 6. godine na toj strogoj dijeti i s vrlo malo voća i povrća. Da li netko zna dodatak prehrani ili vitamine BEZ salicilata?
2.Koje su nuspojave dugotrajnog uzimanja loratidina bez prekida? sigurno nije isto uzimati mjesec dana u godini ili stalno.
3. Kome ići sa ovakvom dijagnozom? Svi preporučuju dr.Richtera, ali nama je dosta teško razumjeti njegove preporuke i objašnjenja. Ići ćemo k njemu i dalje naravno, ali me zanima da li postoji još netko cijenjen na ovom području kod nas. I da li uopće treba dalje kopati ili se držati dijete bez sal. i claritinea i nadati se najboljem.
4. Da li netko ima sličnu dijagnozu i da li dijete s takvim preosjetljivostima može biti u boravku ići na izlet sa školom? Kakva su vaša iskustva?
5. Kakve su veze kronične urtikarije i cijepljenja?

googlam ali prilično malo rezultata nalazim vezano uz djecu.
pomozite molim, puno toga ne razumijem, a na puno toga moram paziti, samo uz štura objašnjenja liječnika.