-
kronična urtikarija
Mi tj. Do po novim saznanjima imamo tri stvari:
alergiju na grinje
kroničnu recidivirajuću urtikariju - na prick testu potvrđena osjetljivost na salicilate, osjteljivost na toplo/hladno, stres
nakon cijepljenja DTP - GBS (vjerojatno ? dr. Richter tvrdi, ali nije napisao)
i preporuka je da bude stalno na claritine-u i dijeti bez salicilata.
1.Da li netko zna kakve su prognoze za kron.urtikariju? može li to jednostavno proći? Mene brine što on od svoje 6. godine na toj strogoj dijeti i s vrlo malo voća i povrća. Da li netko zna dodatak prehrani ili vitamine BEZ salicilata?
2.Koje su nuspojave dugotrajnog uzimanja loratidina bez prekida? sigurno nije isto uzimati mjesec dana u godini ili stalno.
3. Kome ići sa ovakvom dijagnozom? Svi preporučuju dr.Richtera, ali nama je dosta teško razumjeti njegove preporuke i objašnjenja. Ići ćemo k njemu i dalje naravno, ali me zanima da li postoji još netko cijenjen na ovom području kod nas. I da li uopće treba dalje kopati ili se držati dijete bez sal. i claritinea i nadati se najboljem.
4. Da li netko ima sličnu dijagnozu i da li dijete s takvim preosjetljivostima može biti u boravku ići na izlet sa školom? Kakva su vaša iskustva?
5. Kakve su veze kronične urtikarije i cijepljenja?
googlam ali prilično malo rezultata nalazim vezano uz djecu.
pomozite molim, puno toga ne razumijem, a na puno toga moram paziti, samo uz štura objašnjenja liječnika.
-
pikula
nemam baš odgovora na tvoja pitanja, ali ako ti šta znači iskustvo- ja sam bila osuta cijelo svoje djetinjstvo. mislim negdje do 5-og razreda. definitivno je bila alergija, ali u ono vrijeme ili si moji starci nisu dali dovoljno truda da otkriju uzrok ili nije bilo dobrih doktora koji bi ga otkrili. čak sam išla na ono kad ti odrežu komadić kože da ga analiziraju.
u jednom času je jednostavno prošlo
nedavno mi je frendica doktorica spominjala kako je najbolja poliklinika za alergije neka u Splitu. privatna je i plaća se, ali kaže da daju najpouzdanije rezultate i samim time i način liječenja. ako hoćeš, pitam je kak se zove. ili si već čula za to?
nadam se da će ti se javiti netko tko će ti znati konkretnije pomoći
-
-
evo, pričala sam sa onom frendicom doktoricom. kaže da se sad taj test može napraviti i kod nje u poliklinici u Nemetovoj, no da je jedina stvar koju ona može preporučiti, a koju ti najvjerojatnije ni jedan drugi doktor neće reći, da prestane konzumirati namirnice životinjskog porijekla.
njen mali je imao jaku alergiju na konzervanse i na taj način ga je izliječila. više nije alegičan, no naravno, kod nje su konzervansi zabranjeni samim prelaskom na takav način života
i, nedavno, mi je također, jedna cura rekla iskustvo sa posjeta homeopatu zbog alergije da joj je savjetovao da izbaci mlijeko, meso i vezane proizvode
e, sad, tu će se naći dosta protivnika, ali to je stav većine alternativnih pristupa izljećenju
-
Uh, ne znam meso i mljeko su skoro jedino što može jesti. Stvarno ne znam što bi jeo da to ne jede. Trudim se kupiti bio uzgoj kad mogu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma