-
Osoblje foruma
utrnuo mali prst
eto mene s glupim simptomom zbog kojeg mi se ne da doktoru, a netko možda ima kakvu ideju...
naime, utrnuo mi mali prst lijeve ruke - nije onako cijeli neosjetljiv i beživotan, nego konstantno imam trnce, čudan mi je osjet dodira na njemu i slabo je osjetljiv. to traje sad već 7 dana.
inače, to mi se desilo 3. put u životu, prvi put je trajalo 3 mjeseca, drugi put par dana, a sad evo već tjedan dana...
a najluđe je da se to isto desilo i mojoj sestri i mom frendu ovih dana, nazvali smo ju "virozom utrnulog prsta"...
uglavnom, ima li to veze sa živcima, kralježnicom, čime???
-
Osoblje foruma
-
joooj moja seka je imala problema s tim, prošla svakakvih doktora... ne znam kaj su joj rekli na kraju, budem je pitala pa ti javim.
-
Osoblje foruma
ajde javi!
meni se fakat ne da doktoru jer znam da će me slati na sve i svašta i na kraju vjerojatno neće ništa zaključiti, a prst će proći sam od sebe kao i ova dva puta do sada...
-
Negdje ti je živac pritisnut ili u laktu ili u zglobu šake.Ako si koji od ta dva zgloba puno upotrebljavala ovih dana onda je to to.
Osoblje foruma
čuj, nisam, ali dojeći zaru po cijele noći spavam u nemogućim položajima i stalno mi nešto utrne (ali ne tako na duže vrijeme...) :/
jel mogu što učiniti ili da čekam da prođe?? (MM me napola u šali, a napola za ozbiljno šalje kiropraktičaru...)
-
Meni je trnuo baš mali prst od osteofita na C5-C6 kralješcima (vratna kralježnica) - dg. cervikobrahijalni sindrom. Treba liječiti. Ako je i ovo što kaže Martinovamama, svaki pritisak na živac može ga oštetiti i treba ga što prije eliminirati.
Kod mene se u početnoj fazi manifestiralo samo kad sam zabacila glavu unazad. Probaj promijeniti položaj glave pa vidi da li prestaje.
-
Osoblje foruma
to se meni stalno dogadjalo dok sam dojila frana.
prestalo je kad je prestao dojiti
-
Osoblje foruma
pa ja ni ne znam da on više ne doji???
uglavnom, vidim da može bit neki bezveze uzrok, a može i nešto ozbiljnije
kao kod mamezike.....
a ništa, čekat ću još malo ..
-
ovako kaže seka: ona je prošla internista i neurologa, preokrenuli je skroz i jedino su našli nizak kalij, a to zato što je tad dosta vježbala. još mora napraviti hormone štitnjače jer nisu znali kaj da joj drugo vele. međutim, ona je u to doba stajala na štandu na božićnom sajmu i rekli su da je to vjerojatno od hladnoće, da joj ometa cirkulaciju i da izbjegava dugo boraviti na hladnom. i stvarno, kaže da otada nije imala problema.
sve u svemu, ne znaju kaj je... ali se popravilo samo od sebe.
-
čula sam za izraz "komjuterska šaka", odnosno sindrom vezan u z to..MM je isto to prije godina i više dana osjetio, trajalo je poprilično, a tako kako ej došlo je i prošlo..doktori isto nemaju pojma..
-
Mene to puno više smeta po zimi kad nosim više odjeće, šal, kapu i dr. Kad se skinem u majicu bez kragne javlja se samo kod nošenja težih stvari.
A ovo za kompjutor - ne znam baš anatomiju šake, ali možda na malim prstima može nastati nešto slično metakarpalnom sindromu (jel se to tako zove?) koji mislim lupa na palac.
-
Osoblje foruma
ej, i jos nesto odvratno mi se desavalo.
nekad bi mi ruka utrnula, valjda, ili ne znam sto je to bilo, pa bi mi ujutro bio palac totalno ukocen. kako bi se tek budila skupila bi slucajno saku i pri tome osjetila neopisivu bol. al zaista neopisivu. kao da bi mi ispao iz casice (mislim znam da on nije u casici kao kuk, ali ne znam u cemu je pa pokusavam opisati) i onda se u istoj sekundi vratio. bol je fakat bila uzasna, ali kako ja zaista ne volim ici doktoru i nisam otisla.i to je prestaylo sa prestankom nocnih podoja.
p.s.mislim da je u sestom mjesecu zadnji put dojio. u sedmom bi mi jos podignuo majicu i kao fol pokusao, a sad vise ni to
-
tweety, ako ti nije mnogo tesko, daj malo opisi kako je to Fran prestao dojiti, bas me zanima koji su "simptomi" prestajanja. Kao si ti to podnela? Il ako si na zpb vec sve to ispisala,daj link
-
tweety, ja sam mislila da on ipak još ponekad ciki??
dakle, meni je jednostavno nezamislivo da tako malo stvorenjce spontano prestane cikiti pa ispitujem i iščuđavam se - imam feeling da će andrejček cikiti do škole!
-
Osoblje foruma
Obično su trnci u prstima i šakama vezani uz vratnu kralježnicu. Jedan dobar doktor-kostolomac učini čuda....
-
-
Osoblje foruma
vjeruj mi, nije nikakva frka. samo je bitno da odeš kod onog koji je doktor ili fizioterapeut.
ja ti imam jednog u dubravi + jedan na vrbiku (inače za sportsku medicinu - ne znam ime ali ti znam objasniti)...
-
Osoblje foruma
ovako, kad je fran imao sedam i pol mjeseci uvela sam mu umjesto cicke za uspavljivanje bocicu (kršitelj koda)a.ostalo vrijeme je puno visio na ciki, uspavljivao se, igrao, malo pijuckao......
onda sam 1.1. pocela raditi pa je sikio puno ujutro pa onda opet cim bi dosla s posla, pa se opet uspavljivao sa sikom, pa preko noci pa ujutro pa od 7-16:20 ne pa onda opet udri po siki.
negdje kad je imao 11 mjeseci sam mu opet pocela davati bocu pred spavanje, jer je uspavljivanje sa cickom predugo trajalo. Tada je negdje i poceo poprilicno dobro spavati (po dva i pol do cetiri sata u komadu).
Njegovo skidanje sa sike je nakako on sam obavio.
Dok sam bila na poslu nije mogao, kad sam se vratila s posla sikio bi sve krace i krace (valjda je znao da kad posiki idemo u skitnju).nocni podoj je trajao jos dosta nakon sto po danu vise nije htio.
Sva sreca jos je htio ciku dok ga je prao rota virus i te stvari. to me spasilo od izludjivanja. tako sam bila sigurna da pojede i popije bar nesto .
na kraju je siku totalno ostavio kad je poceo spavati cijelu noc.
Ujutro bi mu nudila, ali vise nije htio.cim bi se probudio bio je na nogicama i spreman za akciju, a ja bi u tim trenucima sve dala da si hoce jos malo popapati.
i tako to je nasa prica, ako sam zaboravil/preskocila nesto, javite pa dopisem
-
Lutonjice, preporucujem kiroprakticara, iznenadit ces se koliko je ugodno (ako nadjes pravog :> )
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma