Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kukovi, zdjelica, stidna kost itd.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Kukovi, zdjelica, stidna kost itd.

Cure evo nešto zadnjih dana ja osječam i kukove, i zdjelicu,i stidnu kost...ne boli, ali točno osječam da ih imam, ako me kužite. Kao da sam svjesna svakog centimetra svog tijela, pogotov tog dijela dole.

Zanima me dal se trebam brinuti ili je to prirodno? Tek sam 17 tjedana pa pretpostavljam da se još ne širi sve skupa?? Ne mogu se nikako sjetiti iz prošlih T kako je bilo...a mislim se možda je i od mirovanja, ipak odmirujem dobar dio dana, uz šetnje ujutro i navečer i kroz kuču što hodam, to je to.

I dosta često od početka imam poriv vježbati cerviksalni mišić. Lagano ga stisnem pa otpustim. Došlo mi je samo od sebe pa se mislim valjda nije nešto loše?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od hormona trudnoće omekšavaju ligamenti i onda sve postaje sve klimavije.

Kod mene kod svake trudnoće je to počinjalo ranije i bilo intenzivnije.

U trećoj trudnoći sam nakon dužeg sjedenja ili ležanja morala skroz usporiti prvih par koraka jer me bolila svaka kost u zdjelici, a znalo me tako oštro probadati u preponama da bi se morala skroz smiriti i lagano se razgibati da opet prohodam.

Ovo za poriv za vježbanjem...prvi put čujem, pretpostavljam da misliš na mišiće dna zdjelice, cerviks baš ne možeš svjesno stiskati.

Budući da se preporuča da se rade Kegelice u trudnoći, a onda nemaš beda. Ja sam se morala prisiliti da ih radim. Ima negdje neka tema s nekom pjesmicom za vježbanje pa udri...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ovo za poriv za vježbanjem...prvi put čujem, pretpostavljam da misliš na mišiće dna zdjelice, cerviks baš ne možeš svjesno stiskati.
    Hm, again se sramotim valjda je to to, stiščem mislim ono jedino što možeš stisnuti. Često taj mišić inače nesvjesno stiskam i nakon orgazma.

A za zdjelicu i kosti, baš imam feeling da mojem tijelu paše ovaj povratak na trudnoču, ipak je prošlo svega 5 mjeseci od poroda do kad sam opet ostala trudna, i trbuh mi je brzo narastao, sad je baš pravi trudnički, sve nekako ide brže!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kukove i zdjelicu ne, ali stidnu kost sam osjetila u svakoj trudnoći skoro pa od samog početka. Nekako sam je svjesna kroz cijeli dan, ne znam kako bolje opisati!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja povremeno osecam sve nabrojano, a sad su mi se pocele i noge boleti onako iz kuka ako razumete .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •