Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ne voli se tuširati

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Ne voli se tuširati

Dakle, moj uskoro dvogodišnji sinčić se mrzi kupati i tuširati, u moru može biti cijeli dan, bacaka se, uživa ali tuširanje, bilo u kadi, bazenčiću, pod tušem... ne prolazi. Ne znam zašto, to je takva dreka, silom želi izaći van, histerično plače. Nikad nije bio baš za kupanac ali ovo je zaista pretjerano. Pazim da mu ne bude jaki mlaz, da nije pretoplo ni prehladno, da mu voda ne ulazi u oči ili uši; čitala sam da se dosta djece boji i žice (crijeva) od tuša pa smo i to sakrili ali on čim dotakne vodu vrišti.
    Help, imate li kakav savjet za nas

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mandarinka, nemam recept, iako sam prošla s oboje djece taj strah od tuširanja.
    Uživali su u kupanju u kadici, ponekad su plakali (čitaj: urlali) iako smo vodili računa o svim detaljima: temp. vode, igračkicama, pričanju, nježnosti ...
    Kao da je ovisilo je li pun mjesec ili nije (šala!).
    Ništa nije pomagalo, nikakvi načini (a bilo je dosta prijedloga!) i jednog dana moja petogodišnjakinja kaže: Idem se tuširati!, a braco krene za njom i kaže: I ja isto!

I eto, sredilo se, strah je nestao i uživaju u tuširanju.
    Recimo jednostavnim jezikom da smo M i ja odlučili da cijelom problemu damo beskrajno mnogo vremena, tj. da djeca prihvate tuširanje kad sama po sebi prihvate, bez posredovanja i intervencija!

Treba dosta strpljenja i izbjegavati nervozu i napetost.
    Nisam ti dala savjet, ali iznijela sam svoje iskustvo.

Mirno, s ljubavlju - to će tvoje dijete osjetiti, a to je najvažnije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moj maleni obozava kupanje, a tus bas i ne, pa ga ispirem sa posudicom, unutra natocim vode i isperem ga, s tim nema problema, makar ne voli bas kad ispirem kosicu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    moj maleni obozava kupanje, a tus bas i ne, pa ga ispirem sa posudicom, unutra natocim vode i isperem ga, s tim nema problema, makar ne voli bas kad ispirem kosicu.
    i kod moje je slično
    moja voli da ju 'tuširam' sa kanticom za poljevanje cvijeća , ali pravi tuš ne voli ni pod razno

jedino je ok sa njim ako joj dam da sisa dok joj tuširam glavu (kad mi se žuri)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probala sam uzeti na plažu i bocu sa mlakom vodom i onako sam ga na plaži pokušala isprati od soli ali opet je urlao. Sve se bojim hladnijih dana, kako ću ga kupati :shock: Nema nikakve traume od tuša ni od kade, mi više ne cicamo tako da ništa od toga, ni duda ne pomaže u trenucima histerije. A tek pranje kose - to je tek prava nemoguća misija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jesi probala da se zajedno tuširate? Možda se bude osjećao sigurnijim ako je sa mamom ili tatom.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Jesi probala da se zajedno tuširate? Možda se bude osjećao sigurnijim ako je sa mamom ili tatom.
    Jesam, i sa tatom i svi skupa al ne ide :? Stvarno ne kužim u čemu je problem, čemu toliki strah? Ja se sve nadam da je to faza koja kod nas dosta dugo traje ali će proći (a treba biti i čist kad se prolazi kroz fazu )

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja se cura isto mrzila tuširati. Na paljenje tuša bi doslovno iskakala iz kade. Sve do prije nekih mjesec dana kada smo nas dvije imale "okršaj". Dok sam je mazala kremom i stavljala čistu pelenu, uzela je pokakanu pelenu, otvorila je i cijela se oslikala
    A meni mrak na oči, ljuta ko ris, brzo je cijelu skinem, stavim u kadu i istuširam tušem. Tek kad sam završila, skužila sam da sam je istuširala, a da nije ni zucnula Valjda je skužila da sam jako ljuta i da je učinila nešta što nije dobro, pa se i ona zaboravila bojati. A onda je valjda i vidjela da to u biti nije ništa strašno. I od tada se ne boji tuša, nego čak i uživa dok je tuširam.
    Pokušavala sam na razne načine joj odagnati taj strah....da se sama tušira, da se zezam dok je tuširam, da se igramo dok je tuširam.....ništa baš nije pomagalo. I da mi je netko rekao da će ovako naglo proći taj strah, ne bih mu vjerovala. Valjda kod djece vrijedi ono- kako došlo, tako prošlo...barem kad su strahovi u pitanju

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi to imamo u fazama, bilo je perioda kad bi doslovno vristao od ulaska u kupaonu pa sve do vrata spavace sobe. MM i ja, ovisno ko bi ga kupao, smo se znali posteno oznojit pokusavajuci ga animirat, skrenut paznju, ignorirat...ma sve smo probali!
    Pa je to odjednom prestalo na par tjedana pa onda opet ispocetka. Sad smo opet u "dobroj" fazi...

Jos uvijek se panicno boji pranja kose i nema nacina da mu ju operem bez da se trese i vristi dok ne poplavi. Uzas! Najrade bi ga na celavo osisala...

E da, nama je kod tusiranja pomoglo i to da mu ponudim da se tusira sam tj. dam mu tus pa govorimo sta sad peremo...ruke, noge, trbuh...i njega to zabavlja, sad se ponekad neda van. A i pustimo ga da gleda nas dok se tusiramo pa vjerovatno misli da je "velik" ako se tusira sam.
    Jest da je poslje u kupaoni poplava ali bolje to nego da vristi.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mi to imamo u fazama, bilo je perioda kad bi doslovno vristao od ulaska u kupaonu pa sve do vrata spavace sobe. MM i ja, ovisno ko bi ga kupao, smo se znali posteno oznojit pokusavajuci ga animirat, skrenut paznju, ignorirat...ma sve smo probali!
    Pa je to odjednom prestalo na par tjedana pa onda opet ispocetka. Sad smo opet u "dobroj" fazi...

Jos uvijek se panicno boji pranja kose i nema nacina da mu ju operem bez da se trese i vristi dok ne poplavi. Uzas! Najrade bi ga na celavo osisala...

E da, nama je kod tusiranja pomoglo i to da mu ponudim da se tusira sam tj. dam mu tus pa govorimo sta sad peremo...ruke, noge, trbuh...i njega to zabavlja, sad se ponekad neda van. A i pustimo ga da gleda nas dok se tusiramo pa vjerovatno misli da je "velik" ako se tusira sam.
    Jest da je poslje u kupaoni poplava ali bolje to nego da vristi.
    koksy, evo ovako je "od slova do slova" i kod nas.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je deračina pod tušem prestala negdje s 2,5g a pranje kose se normaliziralo oko 3g (tj. upravo sad).
    Do tada tuširanje noćna mora!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I moj se sve do sad mrzio tuširati i kupao se u dječjoj kadici... međutim kadica mu postala mala i rekoh ja ajde pod tuš... najčešće nabacam neke igračkice i kantice u tuš-kadu pa on to preljeva a ja ga nabrzinu tušnem... ili mu dam da se sam polijeva i to je onda ok... napuni malo tuš kadu,stavi u neke zanimljive stvarčice unutra i dok se on igra ti ga poljevaj možda upali,kod nas je! Od sad se stalno tuširamo....

ILi probaj ovo...obuci badić ako ti nije pred njim bed biti gola, pa stani i ti pod tuš... možda se boji ulaska pod tuš pogotovo ako je to baš tuš a ne kada s tušem... možda se djeca boje jer imaju osjećaj da su zatvoreni u tom tušu sa onim staklom okolo... ne znam...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isprobali smo SVE metode i rekvizite, čoek se ne voli kupati i gotovo Čekat ćemo da ga prođe, ne vidim drugi spas.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mandarinka prvotno napisa
    Isprobali smo SVE metode i rekvizite, čoek se ne voli kupati i gotovo Čekat ćemo da ga prođe, ne vidim drugi spas.
    identična,ali totalno identična situacija je kod nad
    gđica će imati za 2 mjeseca 2 godine i totalna katastrofa
    iz mora je ne mogu iščupati dok ne postane ljubičasta i zaleti su ući u more bez ikakvog straha i bez pomagala
    na silu joj navućem rukavice,a ona protestira i kupala bi se bez njih
    pranje kose je totalni SF,i popraćeno je deračinom neviđenih razmjera bez obzira na sve do sada upotrebljene metode..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Princess onda znaš o čemu pričam

Cure hvala svima na savjetima Čekat ćemo, nadam se da ga faza neće držati do škole

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Moja se cura isto mrzila tuširati. Na paljenje tuša bi doslovno iskakala iz kade. Sve do prije nekih mjesec dana kada smo nas dvije imale "okršaj". Dok sam je mazala kremom i stavljala čistu pelenu, uzela je pokakanu pelenu, otvorila je i cijela se oslikala
    A meni mrak na oči, ljuta ko ris, brzo je cijelu skinem, stavim u kadu i istuširam tušem. Tek kad sam završila, skužila sam da sam je istuširala, a da nije ni zucnula Valjda je skužila da sam jako ljuta i da je učinila nešta što nije dobro, pa se i ona zaboravila bojati. A onda je valjda i vidjela da to u biti nije ništa strašno. I od tada se ne boji tuša, nego čak i uživa dok je tuširam.
    Pokušavala sam na razne načine joj odagnati taj strah....da se sama tušira, da se zezam dok je tuširam, da se igramo dok je tuširam.....ništa baš nije pomagalo. I da mi je netko rekao da će ovako naglo proći taj strah, ne bih mu vjerovala. Valjda kod djece vrijedi ono- kako došlo, tako prošlo...barem kad su strahovi u pitanju

ovakvu smo slicnu situaciju i mi imali...
    sada ne place u kadi ali OBAVEZNO mora tata joj cuvati oci kada peremo kosu jer bez toga je plac...
    a tusiranje nevoli iako ima 4god jos uvijek ju moram poljevati posudicom...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ..
    Naš dječak ima 21 mjesec, i identično i kod nas...
    Osim tuširanja, nama i šišanje predstavlja ogroman problem - svakakve smo trikove već isprobali, ništa ne pali - imamo malog kuštravca... Trebam li napomenuti da se ni češljati ne da?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kinka prvotno napisa
    ..
    Osim tuširanja, nama i šišanje predstavlja ogroman problem - svakakve smo trikove već isprobali, ništa ne pali - imamo malog kuštravca... Trebam li napomenuti da se ni češljati ne da?
    Ovo potpisujem! Nema ga šanse ošišati. Šiške mu kratim kad spava, jer inače ne bi ni vidio od duge kose. Češljanje, što je to? O pranju kose, tušiuranu i ostalom da ne govorim...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ni moj maleni se nije htio tuširati do prije 2 tjedna. a onda je gledao svog prijatelja kako se tušira i rekao da hoće i on, od tada sve 5, još nas jedino muči pranje kose

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj se vise ne boji tusa, ali ne voli se tusirati. Kaze da ga skaklja, kad jos nije mogao reci onda je vristao. Djecja koza je puno osjetljivija od odraslih, pa im je osjecaj mlaza na kozi vjerojatno neugodan. Mislim da se djeca zato boje tusa i ne vole se tusirati. Dokaz je tome sto se daju polijevati sa raznim kanticama ili casama, znaci nije do poljevanja nego im bas smeta mlaz tusa. Kad nemamo vremena za namakanje u kadi ja svoga poljevam sa casom, nije sretan, al ne vristi, probajte i javite rezultate.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kinka prvotno napisa
    ..
    ma kakvo šišanje?
    vjerojatno bi trebala opća anestezija za to...
    imamo kosu dugačku do ramena,a sve lokna do lokne za ne falit
    da su gušti pri češljanju što veći..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Moj se vise ne boji tusa, ali ne voli se tusirati. Kaze da ga skaklja, kad jos nije mogao reci onda je vristao. Djecja koza je puno osjetljivija od odraslih, pa im je osjecaj mlaza na kozi vjerojatno neugodan. Mislim da se djeca zato boje tusa i ne vole se tusirati. Dokaz je tome sto se daju polijevati sa raznim kanticama ili casama, znaci nije do poljevanja nego im bas smeta mlaz tusa. Kad nemamo vremena za namakanje u kadi ja svoga poljevam sa casom, nije sretan, al ne vristi, probajte i javite rezultate.
    Moj se ne želi poljevati ni kanticom :?
    Ne voli se ni on šišati, ima kosu skoro do ramena

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ni moj se ne voli sisati, ali jako se znoji (na tatu ) i zato tu nema izbora. Odvedem ga kod frizerke koja ima masinicu na baterije i drzim ga, iako inace ne volim prisile, gotovo za 3min :/ , ali to je OT
    mandarinka ako se ne voli poljevati ni kanticom, onda ces jednostavno morati pricekati dok poraste ili slusati dernjavu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •