Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Lupa se po glavici

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Lupa se po glavici

Žlumfica ima 13 mjeseci i krenula je u jaslice. isla je 3 tjedna na privikavanje i od prvog dana nije bilo nikakvih problema. kad ju tamo dovedemo ni ne zucne ko "veliki" od 2, 3 godine, super se uklopila, igra se, spava, jede bez problema (i tete vele da se rijetko koje dijete tak brzo adaptira).

Uglavnom, od kad je krenula u jaslice se doma ponekad iz cistog mira lupa po glavici, ko da se samara, i to uvijek desnom rukicom. onda viknemo "ne" i velimo "ne se tuci, maziti curicu, maziti".. i onda se pocne maziti.. pa kroz odredeno vrijeme se opet udari. i to nije povezano sa gladi, zedji, da je umorna.. to radi u bilo koje vrijeme, ponekad i jedan cijeli dan ne, pa zato drugi nastavi.

razgovarali smo s psihologinjom u vrticu i veli da je to jedan oblik autoagresije, valjda zbog odvajanja, i da to normalno kroz nekoliko tjedana prode.

e sad me zanima da li netko ima slicna iskustva, koliko je trajalo, sto vas je potaklo da eventualno potrazite strucnu pomoc i kako je to rezultiralo

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

znalo nam se događati, ne bih se previše brinula na vašem mjestu, osim ako potraje i ako je fakat učestalo
    alen kada je ljut zna i sa nogicama lupati u zid, baš da se udari
    a ovo po glavici je bilo djelomično i iz znatiželje, kao nešto novo što zna raditi

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prva pomisao mi je bila da je nju netko tukao od djece ali može biti i kaj cure vele.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

N je to znala raditi s oko 1,5 god. Tad je bila par puta udarila dr dijete u igri i puno smo s njom razgovarali o tome da je to ružno i da se ne smije, tada je ona kad bi bila frustrirana počela udarati sebe i baš me bilo zabrinulo to da je okrenula agresiju prema sebi. Isto bi joj govorila ne to raditi, draga glava, mi volimo tvoju glavu i sl i nakon mjesec-dva je prestalo. Ponekad sam znala kad vidim da time kao pokušava pridobiti pažnju i ignorirati i prestala bi brzo.
    Ako potraje dugo i ako počne prelaziti u ozbiljnije ozljeđivanje potražila bih stručnu pomoć :/

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da se ne moraš brinuti.
    G ima povremeno takve "ispade" obično kad je ljut, kao da sam sebe kažnjava, nekad mu kažem da to ne radi i dragam ga, a nekad ked mi puk film samo hladno pitam: A nemožeš jače?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

isto tako je se i h. ponašala kad je krenula u jaslice, poslje par tjedana je prestala...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo jučer mi se i manji počeo lupati (14 mjeseci)
    bio je totalka živčan poslije cijepljenja

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno i...

dalje se lupa li lupa... danas poceo gnoj iz uha.. bas budem pitao pedijatricu kaj je ono bilo s "autoagresijom zbog odvajanja"

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I moj to radi,ali mislim da sam sama kriva jer u sklopu jedne igrice sebe bih znala lupiti po glavi pa je valjda to pokupio.užas.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čini se da postoje brojni razlozi. Naime, moj - 13 mj., tek treba krenuti u jaslice, a svejedno se već par dana ili tjedana udara ručicama po glavi. Naime, ne znam točno od kada, jer tome nisam pridavala veliku pažnju, s obzirom da ga je uvijek zabavljalo i pri tome se smijao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •