Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Troskovi rutinskih intervencija pri porodu

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Troskovi rutinskih intervencija pri porodu

Drip, gel za otvaranje, klistir, sivanje nakon epizotomije, fizioloska umjesto bocice vode, epiduralna - sve to sigurno kosta novaca. U danasnje vrijeme stednje po bolnicama, zanima me da li bi roda mogla uputiti ministru neko pismo sa troskovima svih tih rutinskih intervencija te predloziti ministru stednju tako da rodiljama omoguci prirodni porod, izbaci te prekse koje se u svijetu vise ne primjenjuju a ustedu preusmjeri u kupnju djecjih krevetica kako bi bebice bile s mamama?
    Bilo bi lijepo kad bi barem jedno zagrebacko rodiliste bilo sklono prirodnijem porodu da zene ne moraju ici u Varazdin.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobra ideja, da im se to predstavi kao ušteda 8)
    Ali bojim se da uvođenje prirodnog poroda zahtjeva dosta doškolovanja osoblja, i da je to najveća prepreka bilo kakvom napretku :/ takav sam dojam stekla u razgovoru s jednim mleđim ginekologom...
    bilo bi dobro zbrojiti troškove intervencija nasuprot troškovima doškolovanja pa da vidimo imamo li dobar argument

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u razgovoru s jednim doktorom porodničarem istakao je kako se porod ubrzavai zbog financijskih razloga. ispada po njemu da je sve gore nabrojano jeftinije od davanja prilike prirodnom tijeku

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa, ima i smisla - mislim da sto vise rodilja imaju, to vise novaca dobiju. tako da im se vise isplati pomocu dripa poroditi 5zena u 1 danu, nego cekati cijeli dan da 1 zena dobije svoje trudove (i "zauzima" im krevet). iako, ja mislim da bi i educiranje zena da dodju sto kasnije u bolnicu isto urodilo plodom sto se tice prirodnog poroda (naravno kod urednih trudnoca). ja sam oba puta cekala da mi trudovi budu jaki (iako mi je drugi put prvo puknuo vodenjak), i izbjegla sam drip oba puta.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

po meni bi trebalo postojati bar jedno takvo rodilište u zg, pa tko voli nek izvoli
    (moram priznati od svega što si na brojala nisam 100% za sve, ali bi trebalo postojati takvo rodilište)

u štednju bi se isto moglo ubaciti lažiranje trudničkih bolovanja i lažiranje komplikacija

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa
    u štednju bi se isto moglo ubaciti lažiranje trudničkih bolovanja i lažiranje komplikacija
    slazem se, mislim da bi se tu dosta ustedilo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Citiraj freya7 prvotno napisa
    slazem se, mislim da bi se tu dosta ustedilo
    čak i više nego na dripu,šivanju....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •