Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Koje su prednosti AIH u odnosu na IVF?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Koje su prednosti AIH u odnosu na IVF?

Da li se radi samo o manjoj stimulaciji ili...? (Za razliku u cijeni mi je jasno.)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

za početak AIH je prirodniji jer do začeća dolazi u pravom prirodnom ambijentu, a ne u epruveti.

stimulacije su daleko manje, koliko ja znam rijetko se koristi nešto jače od klomifena.

ne boli, jer nema aspiracije jajnih stanica, samo se muško sjeme, ako ima potrebe, centrifugira kako bi se izdvojili najbolji plivači.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I uspješnost je manja nego kod IVF-a, ako se ne varam (nekih 10-15%). Teddy, planiraš postupak kakav? Zadnji je bio AIH, zar ne? Jesi već razgovarala s MPO-ovcem, tj. razmišljaš o IVF-u ili su ti nešto prefdlagali već?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad kužim naslov, rekkla sam nedostatak, a ne prednost, sorry

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    I uspješnost je manja nego kod IVF-a, ako se ne varam (nekih 10-15%). Teddy, planiraš postupak kakav? Zadnji je bio AIH, zar ne? Jesi već razgovarala s MPO-ovcem, tj. razmišljaš o IVF-u ili su ti nešto prefdlagali već?
    Da, zato i pitam, on savjetuje još koji AIH, jer je iz drugog došlo do trudnoće.

A ja sam već poprilično nestrpljiva i rađe bih IVF, iako priznajem da bih rado izbjegla punkciju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čini mi se da je IVF nekako bolja opcija (ja sam prirodno zatrudnjivala, i iako je preporuka zbog spermiograma bila AIH, MPO-ovci (Lučinger, Radončić) su mi rekli da je to gubljenje vremena, zbog godina, i da je bolje odmah na IVF, veće su šanse). Tako, iako sam bila uvjerena da ću ostati samo na AIH, na kraju nismo ni probali.
    Možeš i koji AIH probati pa, ne uspije li, možeš odmah dalje na IVF (ne moraš pauzirati zbog stimulacije). A što se punkcije tuče, bez brige, to je vrlo individualno, a i kratko traje, koliko god da boli (meni je prošla olako, pamtim puno gore boli od toga).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slažem se sa Vikki puno toga ovisi o tvojim godinama i spermiogramu tvog muža da ne bi uludo tratili dragocjeno vrijeme i živce

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spermiogram je ok, godine nisu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kolike su godine? Koliko je bilo AIH-ova?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma Teddy je mlađa od mene par godina, mislim. Ne znam kako MPO-ovci to procjenjuju. Za mene su odmah rekli da je AIH gubljenje vremena (možda zbog endometrioze i antifosfolipidnog), dok je na istoj klinici u isto vrijeme, recimo, andream (isto smo godište,'71.) išla najprije na dva AIH pa tek onda IVF (no kod nje je bilo sve u redu, nije imala dijagnoza, možda je to razlog).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

uspjesnost AIH ovisi o diagnozi. nama su 3 pokusaja AIH prije IVFa bili uzaludno mucenje i gubljenje vremena jer su mi jajovodi zastupano. Kod zastopanih jajovoda postoji i velika mogucnost da dodje do izvanmatericne trudnoce ukoliko se primjeni AIH ..

Jedna moja prijateljica je ostala trudna uz pomoc prvog AIH a s drugim djetetom prirodno. Sve ovisi od situacija do situacije.

Sretno!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, kod mene je dr inzistirao na najmanje 2 AIH iako sam tada već bila u 37-oj. Kad sam mu rekla da bih ja to preskočila i da bi odmah na IVF rekao je da ne može, da to baš "nije bezazleno". Protumačila sam to više politikom klinike /čekanje do IVF-a zbog pritiska pacijenata/ nego stanjem spermiograma MM (kod mene je bilo sve OK doduše i dr A mi je već prvi put na pregledu rekao da ću lako ostati T, kako je to procijenio nemam pojma ali eto na kraju je zapravo tako i bilo). Posrećilo nam se s FET-om.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se s Andream - mislim da je to više bio mali vrenebsju bufferić tj. da razlozi koji su drajvali to da je andream išla prvo na AIH pa onda na IVF su bili većim dijelom logistički od klinike, a manjim dijelom medicinski.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vrenebsju = vremenski

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Kolike su godine? Koliko je bilo AIH-ova?
    36 i pol, 2 AIH, drugi uspješan.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, ovo uspješan - došlo je do trudnoće, ali...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ja kao ina33.

Što se tiče dijagnoze - spermiogram je normozoospermia, moji jajovodi su ok, obadva prohodna, ali čini se da mi ovulacija baš ne štima. :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Ok, ovo uspješan - došlo je do trudnoće, ali...
    Mislim da ćeš onda, ako si na državnoj klinici, teško moći "izbjeći" još jedan AIH jer je neki svjetski standard 3 AIH-a i onda na IVF i jer državne klinike moraju menadžirat i s brojem odobrenih IVF-ova i njih nekako logično rasporediti po pacijentima. Probajte onda još jedan AIH, ako je moguće, uz dogovor da je to zadnji. Kad je bio taj AIH uspješan - relativno nedavno, pred par mjeseci ili pred koju godinu?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj AIH je bio prošle godine u 10. mjesecu. Spontani u 12. mjesecu. I tek sam sad nakon 7 mjeseci skupila snagu za dalje. (I izgubila hrpu vremena, naravno.)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Taj AIH je bio prošle godine u 10. mjesecu. Spontani u 12. mjesecu. I tek sam sad nakon 7 mjeseci skupila snagu za dalje. (I izgubila hrpu vremena, naravno.)
    Di si - državna, VV? Mogu samo pretpostaviti kako ti je teško, ali mislim da ćeš teško ispregovoriti direkt IVF bez još jednog AIH-a ako si na državnoj.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bitno je da si sad ok
    mozda bi bilo pametno napraviti jos jedan AIH, eto za njega ne treba velika stimulacija, a tko zna mozda ponovo upali
    a ako kojim slucajem i ne (pljuc, pljuc, pljuc) odmah mozes sljedeci ciklus otici na IVF

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj prvi AIH je bio uspješan kao postupak, no nakon što sam imala spontani doktor se odlučio za IVF baš zbog toga jer su nalazi relativno uredni, a dešavaju se spontani pobačaji...dakle da se pobliže vide jajne stanice, malo bolje prouči mužev materijal...znači preskočili smo 2 AIH-a baš iz ovih razloga...no ja sam poseban slučaj zbog spontanih...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Di si - državna, VV?
    Državna, SD.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    moj prvi AIH je bio uspješan kao postupak, no nakon što sam imala spontani doktor se odlučio za IVF baš zbog toga jer su nalazi relativno uredni, a dešavaju se spontani pobačaji...dakle da se pobliže vide jajne stanice, malo bolje prouči mužev materijal...znači preskočili smo 2 AIH-a baš iz ovih razloga...no ja sam poseban slučaj zbog spontanih...
    Znači nakon tog prvog spontanog si odmah krenula na IVF, preskočila druge AIH?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tako je.... ali imam na leđima 3 spontana i jednu vanmaterničnu....pa je sumnjao u kvalitetu jajnih stanica jer mu više nije ništa ostalo za istraživati....pa napravili IVF sa odličnim blasticama, pa opet ćorak :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tako je.... ali imam na leđima 3 spontana i jednu vanmaterničnu....pa je sumnjao u kvalitetu jajnih stanica jer mu više nije ništa ostalo za istraživati....pa napravili IVF sa odličnim blasticama, pa opet ćorak :/
    Ovisi jako puno i u kojoj si klinici - ako je privatno, ići će brže...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim reći da državne imaju ozbiljna financijska ograničenja, barem su prije imale, sad ih imaju svih - mislim na novi zakon.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam na SD...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, kužim, 3 spontana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ovisi i o opterećenju pojedine državne... ali i o drugim okolnostima. Da sam ja MPO-ovac i da imam dvije pacijentice, od jednih ZO sa svojom povijesti bolesti i od jednih Teddz, isto bih prije uzela ZO zbog više spontanih - isto da se vidi u čemu je kvaka, kakve su JS, kakvi su embriji itd.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, definitivno kod ZO IVF ima više smisla...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, a još zbog svega ovoga što nam je draga naša Vlada i ministar pripremili sve će biti još sto puta teže ostvariti, a kamoli preskočiti iz opravdanih razloga

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da, to sigurno.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Slažem se s curama, sve ovisi o klinici, a tko zna što nas sad čeka s novim zakonom.
    Ja sam privatno odradila 3 AIH radi mioma i muževe asthenozoospermije, ali ćorak. Sad nakon operacije mioma stvari se mijenjaju, ali mislim da se više nećemo vraćat na AIH nego idemo prvo malo prirodno, pa IVF. Moj je problem i zavaljena maternica, i čudan cervikalni kanal pa su mi inseminacije bile jako bolne.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E da, kad jednom krenem u državnu kliniku, vjerojatno ću morat ponavljati 3 AIH bez obzira na sve zbog ograničenog broja postupaka. Još ako nema fet-ova nego se dupla broj prirodnih ivf-ova bit će ludnica!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su isto AIH bili bolni, nemam pojma zašto. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Teddy, ja bih ipak prednost dala IVF-u, cisto zbog statistike (vece su sanse). A ako tvoj MPO-vac insistira na AIH-u, odradis ga u prvom sljedecem mogucem ciklusu, pa, ako ne bude uspjesan, odmah na IVF (nakon AIH-a nisu potrebne pauze). Tako neces gubiti puno vremena, a obje opcije ces iskoristiti. Tj. bilo bi super da vec prva bude uspjesna.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koliko je on AIH-ova zapravo planirao, možda i više od jednog. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •