Results 1 to 5 of 5

Thread: utjecaj hrane na babu - stolica i grčevi

Default utjecaj hrane na babu - stolica i grčevi

Pozdrav,

Moja curica ima 3mj. isključivo je dojena. Od svog 4 tjedna kaka svakih 5 dana. Dan prije bude jako razdražljiva plače i stalno bi bila na cici, zato sad otprilike i znamo kad će kakat. Dan kad kaka je isto tako nemirna i dan poslje. No nakon toga dva tri dana je mirna i puno spava. probala sam pit čaj za probavu od (kršitelj koda)a imala je stolicu svaka 3 dana ali smo i ja i ona imale grčeve. Ja jedem svakavu hranu osim svježe voće i povrće, tako mi je odmah nakon poroda preporučila patronažna sestra no neznam je li to dobro ili bi mogla jesti svo povrće i voće. Ili još čekati

Zanima me da li mogu nekako ustalit njoj probavu i da je grčevii ne muče. Isto tako često joj izbijaju prištići po licu primjetila sam nakon rajčice da li ima netko slično iskustvo. Kad bi se probava trebala ustalit, da li da ja sve jedem ili još čekam. inače odlično napreduje duga je 60 cm a teška preko 6 i pol kg.

the enchantress's Avatar

Pratimo te što se tiće i mjeseca i kilaže i kakanja, samo naša curka ima 64 cm .

Ja sam primjetila da se isto osipa od rajčice, a pojačano prducka kada se najedem kukuruza, bilo čega s dinstanim lukom i mahuna. Nju to ne muči, samo jako prducka. Pa ja to jedem i dalje, u ograničenim količinama. Ne znam bi li trebala.
    Baš me zanima što će druge mame napisati.

Dobila je dijagnozu atopijskog dermatitisa neki dan pa sam sada izbacila rajčicu, a pedica mi je rekla i patlidžan, sipe, lignje, plavu ribu.

Što se kakanja tiče također je nervozna, na sos su mi rekli da jedem nešto što mene otvara, npr. kompot od suhih šljiva. Ja jedem nasjeckane suhe smokve prelite maslinovim uljem, to si napravim teglicu i ujutro i navečer po žlicu. Tako mi je savjetovao proktolog. Kod mene djeluje. Kod nje nisam primjetila veeelike promjene, kaka malo češće i pomalo. Ranije je to bilo količina :shock:

L&L0809's Avatar

moja je ranije imala problema sa stolicom, pa sam u ljekarni kupila sab simplex kapi, to bi joj dala kad bih skuzila da se muci, da se treba pokakati, i u roku 5min bi napunila pelenu. e, sad, ne znam jel to ima veze, al je nama pomoglo.
    sto se tice hrane, ja sve jedem, kao i prije.

Tincha's Avatar
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Default Re: utjecaj hrane na babu - stolica i grčevi

Quote Originally Posted by hani.hreljak
    Ja jedem svakavu hranu osim svježe voće i povrće, tako mi je odmah nakon poroda preporučila patronažna sestra
    Jesam li dobro shvatila da ne jedeš nikakvo svježe voće i povrće? :shock: Zar je bebi potvrđena nekakva alergija, zbog čega ovo? Jabuke, banane, lubenice, breskve, sad je sezona krastavaca... Da ne nabrajam dalje... Ja jedem sve osim sirovog luka i beban mi nema problema.
    Takav savjet od patronažne mi je stvarno malo :?

A ja sam se do sad i luka natamanila. I crnog i crvenog i belog. Mladog i starog. I sve 5.