Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: MAME POMOZITE!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno MAME POMOZITE!!!!

naša 10-mj curica koja pravi prve korake je pala i lupila se, ima modricu i dosta velik dio glave sa lijeve strane je naoteko i mekan je, inače je super vesela i slično. dali da paničarim ili da idem spat??? :/
    hvala svima...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

idite doktoru

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako si jako zabrinuta, odi na hitnu. Ne možeš ništa izgubiti, a bit ćeš barem sigurna.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nama se slično danas dogodilo, mali od 5 mjeseci pao s bračnog kreveta (kako? ne pitajte me, ni samoj mi nije jasno kako se uspio sam dovući do ruba, ne zna još puzati - ili zna?)
    Uglavnom, mi odmah na hitnu i odma u dubrovnik na rendgen i promatranje. Iako on nije imao niti modricu, nego samo malo crvenila na jednom mjestu glave koje je nestalo za sat vremena. Ni povraćanje, ni ništa neobično, smije se ko sretan kad je isplakao prvi šok. EVo nas sad doma ko da nije ništa bilo. A imala san umrit!
    Hoću reći, idite doktoru za svaki slučaj!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ona sad spava i ok je, si imala sličnu situaciju???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj slađA prvotno napisa
    ona sad spava i ok je, si imala sličnu situaciju???
    1. Kako znaš da je ok? :?
    2. Zašto mame? :?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I on sad spava kao i svaku večer, puno je sisao. Bio je doduše jjaaaako nervozan pred spavanje, tako je urlikao da sam se pravo zabrinula da ipak nije nešto u redu. Al ja mislim da je to jer je bio užasno umoran, jer smo ga jadnika vukli u dubrovnik po ovoj vrućini i gužvi na cesti i još mu nismo dali da spava zbog straha od potresa mozga...
    Uglavnom sad se čini u redu, mada ću ja vjerojatno cijelu noć probdjet promatrajući ga..
    U bolnici su nas svi samo pitali "Jel vam to prvo dijete?"

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako nije prošlo 2 sata od pada, ne smijete joj dati da zaspi.
    Ja bih zbog otekline otišla doktoru.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Slađa, vidiš da smo svi jednoglasni.
    Mene bi i moji ukućani bili natjerali da ga vodim na hitnu, da nisam sama rekla da ga vodim.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala ti... uspjela si me malo nasmješiti.
    ]

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jučer je pala a danas je malo poplavilo i malo naoteklo,pomaša se normalno jede,smije se ček joj ne smeta kada diram.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ides spat????-a dijetetu glava natekla...

bez ikakvog razmisljanja bi otisla na hitnu zbog otekline...
    a u nikojem slucaju ju nebi pustila da odmah ide spavati...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A to je jučer bilo? Ja shvatila da je večeras...
    Pa ja bih se isto prošetala (sutra?) do pedijatrice.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: MAME POMOZITE!!!!

Citiraj slađA prvotno napisa
    ima modricu i dosta velik dio glave sa lijeve strane je naoteko i mekan je,
    sada pises malo a ovo gore je pisalo puno...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koja je svrha ove teme?

Objava da je dijete palo, zabrinutost za djetetovo zdravlje i onda izjava u stilu - ma hebe mi se, dijete spava a i ja sad odoh u krpe...

:/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

po prvom postu i izgleda da je bilo jucer... :?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    koja je svrha ove teme?

Objava da je dijete palo, zabrinutost za djetetovo zdravlje i onda izjava u stilu - ma hebe mi se, dijete spava a i ja sad odoh u krpe...

:/
    X

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Slađa, sad kad si nas sve lijepo prestrašila ajde lijepo kod doktora da se mi ne brinemo!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

molim te javi da si otišla doktoru

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle,dijete je palo prije 24 sata,nije povračalo,normalno se ponaša,zjenice( pretpostavljam? )su jednake,palo je sa svoje visine(ne sa povišenog),vrlo vjerojatno je sve ok.
    Oteklina i modrica se očekuju kod udarca.
    Da se razumijemo,kod bilo kakvih nejasnoća uvijek preporučam nazvati hitnu i razgovarati sa dežurnim liječnikom ili svog pedijatra ako je moguće.
    Ovako raspravljati na forumu kod stvari koje bi mogle biti ozbiljne nije baš zahvalno...

Mom sinu se to dogodilo kad je počinjao hodati.Pao je i lupio čelom na betonski rub od francuskog prozora .Ja sam procjenila da nije ništa opasno ,da sam mislila da je odvela bi ga na hitnu.Oteklinu je imao danima ,a modricu tjednima...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Dakle,dijete je palo prije 24 sata,nije povračalo,normalno se ponaša,zjenice( pretpostavljam? )su jednake,palo je sa svoje visine(ne sa povišenog),vrlo vjerojatno je sve ok.
    Oteklina i modrica se očekuju kod udarca.
    Da se razumijemo,kod bilo kakvih nejasnoća uvijek preporučam nazvati hitnu i razgovarati sa dežurnim liječnikom ili svog pedijatra ako je moguće.
    Ovako raspravljati na forumu kod stvari koje bi mogle biti ozbiljne nije baš zahvalno...

Mom sinu se to dogodilo kad je počinjao hodati.Pao je i lupio čelom na betonski rub od francuskog prozora .Ja sam procjenila da nije ništa opasno ,da sam mislila da je odvela bi ga na hitnu.Oteklinu je imao danima ,a modricu tjednima...

slazem se sa tobom ali prvi post je bilo toliko zabrinjavajuc a sada kao ah nije nista....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo nas sa hitne, sve je ok!!!!! thanks svima!!!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

:? :shock:

tako brzo....hm

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Baš mi je drago da je dobro! :D

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvarno brzo

Bitno je da je mala dobro.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ako si bila jako mi je drago sto je malena dobra ali od tvog zadnjeg posta do sada nije proslo ni sat vremena...tako brzo otic na hitnu i vratiti se mi je malo :?
    inace treba puno,punooo duze....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda u Bj hitna brže radi nego u Zg. Cijelo ovo prepisivanje ima neke rupe u vremenu.
    Ma glavno da je malena dobro.
    Slađo, drugi put ti radje odmah otiđi doktoru, a onda razmišljaj o spavanju.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa
    Možda u Bj hitna brže radi nego u Zg. Cijelo ovo prepisivanje ima neke rupe u vremenu.
    Ma glavno da je malena dobro.
    Slađo, drugi put ti radje odmah otiđi doktoru, a onda razmišljaj o spavanju.

ma sve je to u redu ali ajmo ovako malena je spavala,znaci treba je probuditi,spremiti ju spremiti sebe a i krenuti ,pa sljedi pregled,pa put nazad...a razmak je bio niti sat vremena....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

De, ajd, dobro je...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    De, ajd, dobro je...
    baš.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drago mi je da je dobro...samo sto zelim rec da sumnjam da je uopce otisla na hitnu...
    vec je vidla sto joj mi govorimo pa eto tek toliko da nas usuti napisala da je bila...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naravno da ćeš odvest dijete doktoru ,ali situacija se procjenjuje i odmah nakon udarca. ako nije bilo povraćanja gubljenja svijesti, ako je dijete koje priča onda se gleda i priča li povezano i sl. a želim reć ovo što se tiče spavnaj neki dan mi je u ruke došao prospekt iz dječje bolnice sa naslovomudarac u galcu kad kod lijčnika.. jedno od onog što piše je vezano uz spavanje da se ne treba paničarit ide li dijete spavat jer su to ipak malena djeca koju sve to iscrpi i to što ide spavat ne treba bit loš znak.

Al da si na miru odeš kod doktora, iako sam ja imala situcaija što je netko rekao kad sam procjenila da neće trebat.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naravno da ćeš odvest dijete doktoru ,ali situacija se procjenjuje i odmah nakon udarca. ako nije bilo povraćanja gubljenja svijesti, ako je dijete koje priča onda se gleda i priča li povezano i sl. a želim reć ovo što se tiče spavnaj neki dan mi je u ruke došao prospekt iz dječje bolnice sa naslovom udarac u glavu kad kod liječnika.. jedno od onog što piše je vezano uz spavanje da se ne treba paničarit ide li dijete spavat jer su to ipak malena djeca koju sve to iscrpi i to što ide spavat ne treba bit loš znak.

Al da si na miru odeš kod doktora, iako sam ja imala situcija što je netko rekao kad sam procjenila da neće trebat.

malo ispravaka!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lidać prvotno napisa
    drago mi je da je dobro...samo sto zelim rec da sumnjam da je uopce otisla na hitnu...
    vec je vidla sto joj mi govorimo pa eto tek toliko da nas usuti napisala da je bila...
    Nadam se, zbog njezine malene, da nas nije samo željela ušutkati. Ma mi smo najmanji problem u ovome!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako je u bju išla, dijete do 12mj ide hitno na odjel pedijatrije gdje ga liječnik koji je dežuran može primiti odnmah jer tamo u pravilu nema gužve niti igdje ikoga zapravo. u načelu trebo od bilo kuda u gradu 5- max 15min ako nisi u gradu do bonice, 5min da dovuku doktora, tako da je zaista moguće u 30ak min doći do gore, obaviti pregled i vratiti se doma.
    ne ulazim u temu, samo objašnjavam, nažalost imamo iskustva i sa hitnom tamo jer je ovaj moj non stop bolestan a kad odemo kod bake i dede na par dana nam je to rutina.

nadam se da su išli i da je bebo ok, dešava se da tresnu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •