Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: nemogu vjerovat

Datum pristupanja
    May 2009

Početno nemogu vjerovat

ne znam smije li se ovo, i znam da neki ni ne žele znat da se ovakvo nešto događa, ali slučajno sam naletila i ne znam šta bi rekla jednostavno moram nekom reć da ne mogu vjerovattttttt, svašta se događa ali ovooo....ma znam da je ovoo samo još jedna tema za zgražanje, zaključajte ju....ali grozno....više ti ljudi uokolo... ma plače mi se

http://www.rtl.hr/index.php?cmd=show...&video_id=3759

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

namješteno...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    namješteno...

iskreno se nadam...

a zašto' zbog reakcije drugih ili???

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, koliko ja vidim, dijete nije vezano uzicom oko vrata, nego pretpostavljam da ima ono "uže" koje se može i kod nas kupiti i koje mnoge mame koriste kako im djeca ne bi bjezala ili kako bi ih drzalo da ne padnu.

kao drugo, mogu si zamisliti da je mali prije toga imao neki gadan tantrum s bacanjem i/ili ležanjem na podu pa da je zena jednostavno odustala i krenula ga vući doma.

nije da mi se sviđa ni jedno ni drugo, ali isto tako ne mora se raditi niti senzacija oko mame koja je navodno vezala i vuče dijete kao psa :/

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vidjela sam na 24sata i mislim da je to pretužno...

http://www.24sata.hr/news/clanak/sin...e_id=main_page

Da, za razliku od rtl-a tu piše da su ljudi pozvali policiju, a ne da se nisu previše obazirali na to što žena dijete vuće na uzici
    Mislim koji opis :?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne podržavam, ... ali ja sam svoju ostavila da sjedi na cesti i vrišti (u pješačkoj zoni) nakon što je ona željela zavući prste iza pokretnih vrata, a ja joj to nisam dozvolila pa je krenula scena. :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    namješteno...
    ili to

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kao prvo, koliko ja vidim, dijete nije vezano uzicom oko vrata, nego pretpostavljam da ima ono "uže" koje se može i kod nas kupiti i koje mnoge mame koriste kako im djeca ne bi bjezala ili kako bi ih drzalo da ne padnu.

kao drugo, mogu si zamisliti da je mali prije toga imao neki gadan tantrum s bacanjem i/ili ležanjem na podu pa da je zena jednostavno odustala i krenula ga vući doma.

nije da mi se sviđa ni jedno ni drugo, ali isto tako ne mora se raditi niti senzacija oko mame koja je navodno vezala i vuče dijete kao psa :/
    x

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

ma znam...prošla sam i ja svakakvih situacija s mojim trdoglavkom, i zbilja me znao izbacit iz takta, ali da sam ga baš vukla po podu ne osvrčući se....ajd za ruku ali za uzicu..ne znam ...možda su snimili samo onaj dio gdje izgleda najgore, ali zbilja grozno izgleda

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni to uze za vezanje djeteta opcenito bezveze...nije dijete pas i NIKAD to nebi kupila pa taman mi se dijete bacalo na sve strane,vezat dijete pa strasno...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da je ovo namjesteno... :/ ili krivo shvaceno...
    meni to uopce ne izgleda ko dijete, vec ko neka lutka... ili sam ja corava :?

u svakom slucaju - ne cudim se uopce, svasta se moze "nauciti" od amera...
    ne sudim, ali sta jest jest, bolestan narod....(cast izuzecima)...

OT:
    tako sam ja svog pesa vukla doma, jer se nije dao iz kafica van

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma dajte
    ja sam imala par slicnih scena sa svojim klincima kad su posizili
    nadam se da nije niko snimao

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ma dajte
    ja sam imala par slicnih scena sa svojim klincima kad su posizili
    nadam se da nije niko snimao
    ali sigurno nisi dijete vukla po podu vezano....

tako sam ja svog pesa vukla doma, jer se nije dao iz kafica van
    -i dali se se udostojio dic i hodati???

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

lidac pa naravno da nije..vukla sam ju i molila da krenemo doma, dobrih 100m...nije se dala
    sva sreca pa je mali peso, pa sam ju morala na kraju dignut i nosit, inace...vukla bi ju do doma ziher...

a sto se tice ovog videa, i to "vuc dijete"..vidjela sam to u par navrata...

u trgovackom centru, mali je toliko vristao i trcao okolo, a majka s bebom u rukama sva jadna u muci, ne zna sta ce...skuzili smo da je mali vristao jer nije dobio sto je htio, pa je mustra, legao na pod i odlucio tamo i ostat...ona nije znala sta ce, nakon svega moljakanja i pokusaja potkupljivanja, mali se nije dao, a ona vec na rubu zivaca, uhvatila ga za tregerice i odlucila vuc do garaze...
    ruzno je za vidit, ali opet bilo je pomalo i smijesno...

ali sta ces, ako ti je dijete previse hiperaktivno, ili nazalost too much razmazeno, pa tako postupi, nema ti druge, vuc ga za sobom...
    nemojte me krivo shvatit, al djeca znaju biti svakakva...a majke nisu uvjek friske, odmorne i spremne na takve situacije...
    snades se...jbg...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sva sreca nisam imala jos takvu situaciju (nadam se nikad necu),ali sam isto tako vidla scene klinaca kojih su roditelji na kraju vukli ali samo hocu rec da za to vezanje nisam nikako,to je previse ...meni barem-ali svako ima svoje misljenje....

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac, nisam ih vukla vezane, ali samo zato jer ih taj cas nisam imala s cim zvezat
    vukla sam ih za ruku ili vec nekako

sjecam se melite s jedno 3,5 g na losinju, na rivi, sizi li ga sizi, baca se, vristi, drami ono uzas - ne mozes je nikako smirit, nemres ju cak ni posteno PRIMIT ni za sto jer se baca i izvija cim je primis ili udri trcat i onda je ti uhvati i onda je uhvatis jedva nekako, primis za ruku i odvuces do auta jer ona NECE HODAT, nosit ju nemres jer se baca i izvija, grebe, stipa, cupa i stovec - pa drugacije NE IDE, uzmes i vuces

mislim ide, mozes je "resetirat" tak da joj opalis 2-3 po guzi ili trpit da te stipa, grize i cupa i riskirat da ti padne na beton jer se baca i izvija, ali ja sam taj cas izabrala da cu je vuc radije nego da je istucem - po mojoj procjeni od toga sto sam je vukla je taj cas bila najmanja steta za sve nas

zbog cega je dramila ne sjecam se vise, ali nije bilo kak je ona htjela (ja inace dam sto hoce samo da me ne gnjave, ak mi taj cas tak pase, ali to nisam dala jer je bilo nesto fakat suludo - tipa hodanje bez gaca i pokazivanje pise svima koji oce gledat - ono stane, rasiri noge, rasiri pisu i to joj je jako zabavno... )

treba uzet u obzir i da su neki ljudi solo i da recimo ak imaju jos jedno dijete i dvije vrecice u rukama i jos svasta nesto, nekad nemaju bas puno izbora

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam ih vukla vezane, ali samo zato jer ih taj cas nisam imala s cim zvezat
    x

na ovu snimku se nimalo ne zgražam, otprilike kužim kako dođe do nje. Šteta što se mami ne vidi faca, ali brijem da joj je kao meni nekad, strpljivo, umorno obješena, niti malo bijesna... samo gleda načina kako da dođe od točke a do točke b, a u jednoj ruci hrpa vrečica, a u drugoj dijete koje je u specijalnoj fazi.

Zgražam se na onu snimku kad je pacijentica u nekoj bolnici u americi umirala na podu, a da nitko nije mario

ili kad vidim išta tako slično.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Doduše u 24h linku piše da je mama bila bijesna, a dijete u modricama. Ali ne vjerujem 24h-u, previše natežu u negativu tamo gdje je nema. Sjetim se kad su prošlo ljeto neku engleskinju stavili u novine jer je na dječjem povodcu imala kćer u Vodicama... i onda se sjetim kakva je gadna gužva u Vodicama, i koliko je negdje teško s 4godišnjim djetetom probijati se u totalno nepoznatom mjestu, uz obalu, uz xy opasnosti za dijete... i znam da je samo zbog sigurnosti djeteta to radila, a ne radi komoditeta svog.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako se već dirnulo u pandorinu kutiju, ja bi rađe jedan flis po guzi. :/
    No svako ima svoje odgojne metode i svakom djetetu je drugačiji pristup, a to roditelj sam najbolje procijeni, naravno ako je pri zdravoj da može.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    No svako ima svoje odgojne metode i svakom djetetu je drugačiji pristup, a to roditelj sam najbolje procijeni, naravno ako je pri zdravoj da može.
    A što bi flis po guzi riješio? Dijete bi istog trena krenulo za mamom?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    ja sam se danas izderala u billi... eto ,mali će mi mam postat ovisnik i sitni kriminalac

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Djenka prvotno napisa
    nisam ih vukla vezane, ali samo zato jer ih taj cas nisam imala s cim zvezat
    x

na ovu snimku se nimalo ne zgražam, otprilike kužim kako dođe do nje.
    Šteta što se mami ne vidi faca, ali brijem da joj je kao meni nekad, strpljivo, umorno obješena, niti malo bijesna... samo gleda načina kako da dođe od točke a do točke b, a u jednoj ruci hrpa vrečica, a u drugoj dijete koje je u specijalnoj fazi.

Zgražam se na onu snimku kad je pacijentica u nekoj bolnici u americi umirala na podu, a da nitko nije mario

ili kad vidim išta tako slično.
    X potpis.... na sve

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam jednom(prije par mijeseci) Damiana vukla po podu sigurno 50 m!
    Bili smo u DZ i kad je žena otvorila vrata da uđemo na vađenje krvi-on se okrenuo i šprint.Sustigla sam ga negdje u 3 hodniku,onda se on bacio na pod i udri u plač!Jedina mogućnost je bila da ga odvučem
    Srećom da je bio mramor,pa je lako išlo

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne znam ja sam se zgroziila, i zato sam stavila temu jer mi je to bilo strašno vidjet, inače nisam osoba koja se zgražava nad bilo čime,mogu razumijeti puno toga i ne dramatiziram previše...a puno toga sam ovuda pročitala što je za mene dramatiziranje i kompliciranje jednostavnog..... zato sam se eto zgrozila kad sam to vijdela jer mi je baš strašno izgledalo pa čak i za moj pojam

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ja sam rekla da bi ja tako postupila jer smo jednom imali sličnu situaciju kad smo bili na velesajmu u paviljonu namještaja - ko je bio zna kako je tamo sve kao labirint i G je trčao non stop, imao izljeve luđačkog bježanja po svim salonima i ja za njim kao još veći luđak, a oči ovakve :shock: samo da ga ne izgubim iz vida i kad sam ga izgubila, a hvala bogu i našla gotovo odmah jer mi srce nebi preživilo dulju potragu, počeo se izvijati i svašta nešto, nikakvo moljakanje nije pomoglo i da dobio je po guzi i smirio se, ali to je moje dijete i tako je reagirao, to je bila takva situacija.

Svoje mišljenje samiznijela po svom iskustvu, a isto sam napisala da je svakom djetetu potreban drugačiji pristup koji sam roditelj u datom momentu procjeni da je najefikasniji i mislim da tu nema ništa loše.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Djenka prvotno napisa
    Doduše u 24h linku piše da je mama bila bijesna, a dijete u modricama. Ali ne vjerujem 24h-u, previše natežu u negativu tamo gdje je nema. Sjetim se kad su prošlo ljeto neku engleskinju stavili u novine jer je na dječjem povodcu imala kćer u Vodicama... i onda se sjetim kakva je gadna gužva u Vodicama, i koliko je negdje teško s 4godišnjim djetetom probijati se u totalno nepoznatom mjestu, uz obalu, uz xy opasnosti za dijete... i znam da je samo zbog sigurnosti djeteta to radila, a ne radi komoditeta svog.

Taj dječji povodac nama služi i kao terapija, čuj novine i tv 90 % ja im ne vjerujem, vrlo često koriste takve situacije da bi imali o čemu pisati i onda što crnije prikazali to više privuku čitatelja.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bila ova snimka istinita ili ne, meni je to pretužno za vidjeti....

Gdje je tu ljudsko (osnovno) dostojanstvo tog malog bića?
    Povodac za djecu?
    Ma dajte, pa ljudi smo, nismo psi. Ma kakva gužva bila :/

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vezano uz povodac za djecu - prije 3 godine sam bila u Parizu i vidjela poprilican broj turista da vode djecu na povodcu, razimljivo mi je to jer je zbog strasnih guzvi tako da taj povodac ipak ima svoju svrhu ....i da, veze se djetetu oko struka, nije nikakva trauma za dijete.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    Vezano uz povodac za djecu - prije 3 godine sam bila u Parizu i vidjela poprilican broj turista da vode djecu na povodcu, razimljivo mi je to jer je zbog strasnih guzvi tako da taj povodac ipak ima svoju svrhu ....i da, veze se djetetu oko struka, nije nikakva trauma za dijete.

e da vidjela sam takve za oko sturka, ali za oko vrata :/ ...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Bila ova snimka istinita ili ne, meni je to pretužno za vidjeti....

Gdje je tu ljudsko (osnovno) dostojanstvo tog malog bića?
    Povodac za djecu?
    Ma dajte, pa ljudi smo, nismo psi. Ma kakva gužva bila :/
    a sta kad je to malo bice toliko bezobrazno, vristi, trci okolo, i uopce ne slusa, nalazis se negdje na velikom prostoru, ili je guzva ili ne znam sta..sta bi? mirno ga pustila da otrci negdje ?

to sad tako kazete, al da se nadete u takvoj situaciji, snasle bi se vi jos kako, ili ga vuc ili dat po guzi...

zamislite kakva je neugoda toj majci koja moli svoje hiperaktivno dijete da se smiri a ono nece...

povodac je meni osobno super stvar ako ti je dijete hiperaktivno, sposobno u trenu pobjec, ili ako si negdje u guzvi u nepoznatom gradu...
    neces ga vuc ko psa, al pobogu, imat ces ga na oku da ga nedaj boze izgubis, druga stvar, to je super stvar za sprijecit pad djeteta...
    ima ga moja sestricna, i mali je naucio hodat bez straha od padanja pomocu tog povodca koji je oko struka....

ali ok, shvacam, ima nas svakakvih...ne zelim da se itko uvrijedi, svatko ima svoje stajaliste.....

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Leilooa prvotno napisa
    a sta kad je to malo bice toliko bezobrazno, vristi, trci okolo, i uopce ne slusa, nalazis se negdje na velikom prostoru, ili je guzva ili ne znam sta..sta bi? mirno ga pustila da otrci negdje ?

to sad tako kazete, al da se nadete u takvoj situaciji, snasle bi se vi jos kako, ili ga vuc ili dat po guzi...
    zamislite kakva je neugoda toj majci koja moli svoje hiperaktivno dijete da se smiri a ono nece...

ali ok, shvacam, ima nas svakakvih...ne zelim da se itko uvrijedi, svatko ima svoje stajaliste.....
    ajd onda ovako:
    zamisli da TI imaš loš dan, bezobrazna si, digla se na lijevu nogu, ti bi lijevo, mama desno, a onda ti još netko, dvostruko veći od tebe, dakle i snažniji, lijepo sveže povodac oko vrata i nemislosrdno te vuče po podu dućana? not a pretty sight, huh?

o... da, snašla bih se ja, ali definitivno ne onako kako se "snašla" ta majka

imam vrlo jednostavan recept: ne činim djetetu ništa što ne bih voljela da se učini meni
    eh, pa kako ja NIKAKO ne bih voljela da meni netko sveže povodac oko vrata i briše samnom pod, za mene to nije opcija

dijete ima pravo imati tantrume, jer je DIJETE, ne mora se znati ponašati i razmišljati "odraslo" (čak niti odrasli to čine uvijek, zar ne?), ali mislim da je ključna ova tvrdnja "... zamislite kakva je neugoda toj majci..." jer je upravo to razlog iz kojeg ljudi čine ovakve stvari

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ameri, zašto se uopče čudimo...svega sam se nagledala u Americi...ali ne znam što bi mi to dijete trebalo učinit da ga/ju tako vučem po ultra prljavom podu :? :shock: još ako je fakat bilo zavezano za vrat...

Iako protiv povodca nemam ništa...moja mala rodica kojoj sam ko puuuuuno starija sestra, je bila toliko nemoguče dijete da sam je ja lijepo uvijek u šetnje vezala za oko pasa i sebi oko ruke

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Maya&Leon bez ljutnje molim...
    ja sam govorila za povodac oko struka.. to sto je dijete dijete ili to sto je malo, meni ne znaci da se moze ponasati neodgojeno...
    ubiti, majka ga sama takvim napravi, osim ako fakat nije hiperaktivno pa tu nema bas pomoci....al brate mili, necu si dopustiti da mi dijete bude toliko razmazeno i neodgojeno da se moram dovest u tu situaciju da ga stavljam na povodac....razumijem i dijete ima svoj dan D, ali za sve postoji rijesenje, i ja cu se snac..

dijete ima pravo imati tantrume, jer je DIJETE, ne mora se znati ponašati i razmišljati "odraslo" (čak niti odrasli to čine uvijek, zar ne?)
    stoji, ali sve u svojim granicama...
    odrasle tretiramo drugacije od djece...

ne zelim se svadati, samo zelim rec da su neke stvari opravdane, pa i ti povodci, OKO STRUKA...
    ovo za oko vrata, ne zelim ni komentirat jer je ipak bolesno...

p.s- da se razumijemo, ne podrzavam ovu zensku kaj vuce dijete po podu ducana..ili opcenito takav tip smirivanja...
    iako, odmah na pocetku sam rekla da mi se snimka cini laznom...
    ma nema veze, isprike onima koji su se nasli uvrijedenima, ja sam samo iznosila svoje misljenje...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam niti bila ljuta 8)
    i dalje se ne slažem sa tobom u mnogočemu, ali u tome i jest čar razmjene različitih mišljenja na forumu

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je ta snimka stvarno čudna. :?
    Mislim da bi se i pas udavio s povodcem oko vrata da ga se tako vuče,a za dijete pogotovo. :/
    Strašno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lidać prvotno napisa
    meni to uze za vezanje djeteta opcenito bezveze...nije dijete pas i NIKAD to nebi kupila pa taman mi se dijete bacalo na sve strane,vezat dijete pa strasno...
    još nemam dijete (nažalost), ali i da ga imam potpis na ovo ko X za ovo mi nema nikakvog opravdanja i da ja bi rado napravila od ovog senzaciju, pa pobogu ni psa ne bi vukli ovako nego bi ga molila da krene ili bi ga štoviše uzela u naručje, ma nevjerovatno

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa
    Citiraj lidać prvotno napisa
    još nemam dijete (nažalost), ali i da ga imam potpis na ovo ko X za ovo mi nema nikakvog opravdanja i da ja bi rado napravila od ovog senzaciju, pa pobogu ni psa ne bi vukli ovako nego bi ga molila da krene ili bi ga štoviše uzela u naručje, ma nevjerovatno
    Ja sam se zgražavala nad "uzicom" za dijete i vezivanjem, to mi je bilo prestrašno, em srednjovjekovno, em ovakvo, onakvo.
    A moj L je hiperaktivan (18mj), jurca naokolo, odbija se nositi, držati za ruku.. I tako se neki dan istrgnuo iz ruke i sjurio pod auto - u sekundi, držala sam ga za ruku i šetala, on se istrgnuo, ja potrčala za njim odmah, no uspio je izletiti na cestu (srećom, čovjek je uspio stati).
    U gužvu više uopće ne idem jer u kolicima neće biti, a u sekundi nestane ako se istrgne.

Tako da mi ta uzica sve više i više izgleda korisno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ja sam se zgražavala nad "uzicom" za dijete i vezivanjem, to mi je bilo prestrašno, em srednjovjekovno, em ovakvo, onakvo.
    A moj L je hiperaktivan (18mj), jurca naokolo, odbija se nositi, držati za ruku.. I tako se neki dan istrgnuo iz ruke i sjurio pod auto - u sekundi, držala sam ga za ruku i šetala, on se istrgnuo, ja potrčala za njim odmah, no uspio je izletiti na cestu (srećom, čovjek je uspio stati).
    U gužvu više uopće ne idem jer u kolicima neće biti, a u sekundi nestane ako se istrgne.

Tako da mi ta uzica sve više i više izgleda korisno.
    Identično mi se desilo s L. Samo on je bubnuo u auto koji je prolazio cestom i pao nazad na pločnik. Dobro da mi srce nije otkazalo, a i vozačici. Od tada sam ga vodila držeči ga za zglob ne za ruku, nekad sam ga i vukla, ali nisam mogla dozvoliti da mi se ikad više otrgne iz ruke.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obzirom da trenutno nema moderatorice, ja cu temu zakljucati jer mi se cini da bi bolje spadala na pdf "zgrazajmo se" nego na pdf "filozofirajmo"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •