Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Plac prilikom dojenja :o(

MMasha

Početno Plac prilikom dojenja :o(

Ovo sam pripisivala kolikama, ali sad vec nisam sigurna. Pocelo je u periodu kad bi pocele i kolike ... Naime za vreme dojenja pocinje da place. Kao da se nagutala vazduha. Pazim kako je dojim , ali predvece je uvek ista prica - plac posle nekog vremena. Pocinje jako da place, preznoji se, otima mi se... ( . kad je podignem da podrigne, smiri se. Nakon podrigivanja nekad moze nastaviti da jede, a nekad cim krenem da je spustam u polozaj za dojenje pocinje plac i pre nego pocne da jede. (
    Zaista ne znam sta da radim... Bas imam puno strpljenja, ali sad sam vec malo umorna... Inace beba ima 2 meseca i 10 dana, a pocelo je u 4. nedelji (...

Ne place u periodima izmedju podoja. Problem je uglavnom predvece i popodne... Nekad mi bude zao da ne jede pa se izdojim na pumpicu i dam joj moje mleko na bocicu. Onda je sve u redu uglavnom...

Ima li neko ideju sta bih mogla da ucinim a joj pomognem (? Lepo napreduje ... Izgleda kao zadovoljna beba... Ima preko 6kg i iskljucivo jede moje mleko... Ali dojenje postaje polako mucenje zbog tih situacija...

Puno hvala unapred

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moguće da se naguta zraka, pa bi u tom slučaju bilo dobro da više puta tokom dojenja pokušaš raditi pauze da podrigne.
    da li ti na početku podoja mlijeko samo šprica iz dojki? Ako da, probaj na početku malo mlijeka istisnuti samo da popusti prejaki let down.
    A pošto spominješ da koristiš i bočicu, može biti i da na prsima pojede samo dok je jako gladna i dok mlijeko lakše izlazi a onda bi gospodičnica radije iz bočice jer se ne mora toliko mučiti izvuči nego joj mlijeko ide samo. U tom slučaju probaj postepeno smanjiti upotrebu bočice i na kraju je skroz izbaci.

MMasha

Početno

Hvala Brunda na odgovoru.
    Bocicu smo poceli uvoditi pre nekoliko dana... A citava prica sa placem traje vec sigurno 1.5 mesec... Bilo mi je zao da je mucim pred spavanje - sva bude mokra od znoja kad pocne da je muci

Nesto nije radilo, pa sam na vise mesta pokusala da postavim pitanje... Sad je proradilo pa se svagde pojavilo. Izvinjavam se zbog toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •