-
kako dojiti?
Nakon devet mjeseci uspješnog dojenja moram postaviti ovo pitanje.
Naime, sutra počinjem raditi
i već dva tjedna hranim Lunu onako kako će biti od sutra. Na početku nisam uspjela do 16,00 izdržati bez izdajanja ali sad to ide, no cice su već oko 15,00 užasno velike, no nisu tvrde, pa ih ne izdajam. Oko 16,30 joj je vrijeme za jesti i onda joj dam cicu, no nema šanse da ju cijelu pojede. To je toliko mlijeka unutra, valjda i za dva obroka. E, sada ja ne znam da li da nakon podoja tu cicu u kojoj ostane mlijeka izdojim ili da joj dajem na sljedeći podoj tu istu cicu? No onda je ova druga već toliko tvrda da sve curi iz nje pa ja onda prebacujem Lunu na tu drugu?
Ne znam stvarno što da radim?
-
Osoblje foruma
Svaki podoj nudi drugu dojku, a onu prethodnu izdoji samo ako imaš osjećaj prepunjenosti. Izdoji je tek toliko dati se ne čini da će "eksplodirati".
Cicu koju je dojila nakon podoja nemoj izdajati, bez obzira koliko je u njoj ostalo - na taj način potičeš novu proizvodnju koja je sada bespotrebna.
Vidjet ćeš, jako brzo će se regulirati odnos ponude i potražnje i mlijeko se neće proizvoditi u vrijeme dok dijete ne stavljaš na podoj.
-
Ne znam kakva vam je sad situacija s noćnim dojenjem, ali djeca nekad znaju "promijeniti smjenu" kad ne doje po danu. Tako da će ti možda noćno dojenje navući višak mlijeka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma