Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: Trudna sam ponovno, molim utjehu od AP mama :)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mamal prvotno napisa
    znaš kakva je sad bila situacija....ja evo skoro 4 mjeseca trudna, idem kupati maloga kao i svaku večer...u kadicu...igramo se i kupamo, i onda slijedi ono podizanje, omatanje ručnikom, lagano napinjanje trbuha...i sve ok, znam da moram to odraditi, ali mi je stalno u glavi: što ću ako budem morala ležati do kraja?...
    Prezivjet cete.
    Moje drugo dijete ima mene u manjoj kolicini nego prvo.
    Pocela sam raditi da njegovih 8 mjeseci. Totalno ne AP.
    Tako je jer tako mora biti.
    Ne skocim na svaki njegov kme, jer, ne znam, starija kaka, oblacim ju... nesto.
    Tako ni ona ne dobije moju paznju kad pozeli jer se mladji premata, kupa, jede...
    Naviknu se jer nisu jedinci i tako mora biti.
    Nije to nikakva drama.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    znaš kakva je sad bila situacija....ja evo skoro 4 mjeseca trudna, idem kupati maloga kao i svaku večer...u kadicu...igramo se i kupamo, i onda slijedi ono podizanje, omatanje ručnikom, lagano napinjanje trbuha...i sve ok, znam da moram to odraditi, ali mi je stalno u glavi: što ću ako budem morala ležati do kraja?...
    Prezivjet cete.
    Moje drugo dijete ima mene u manjoj kolicini nego prvo.
    Pocela sam raditi da njegovih 8 mjeseci. Totalno ne AP.
    Tako je jer tako mora biti.
    Ne skocim na svaki njegov kme, jer, ne znam, starija kaka, oblacim ju... nesto.
    Tako ni ona ne dobije moju paznju kad pozeli jer se mladji premata, kupa, jede...
    Naviknu se jer nisu jedinci i tako mora biti.
    Nije to nikakva drama.
    ja želim da mene obje moje djece ima u jednakoj mjeri (nije ono drugo krivo što je drugo, zašto bi me trebalo imati manje?) mislim da je stvar u organizaciji, i da tebi dobro ide i ne znači da te drugo ima manje. ja se upravo pokušavam pripremiti na to da me imaju jednako...
    Mislim da si ti možda i više AP mama od mene...to što si počela raditi sa 8 mjeseci bebinih, nije nikakav bauk, niti kontra AP-a...pa nećeš valjda da ti dijete gladuje?!

kažeš da nije to nikakva drama? e baš to me zanima...kako da ne postane drama, jer ja ne znam, nisam još imala dvoje djece....kako uspijevaš 'nadoknaditi' ono što eventualno prošustiš tijekom dana, bilo starijem, bilo mlađem djetetu?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uputite me malo: zar je "propisano" kolika razlika između djece mora biti? Postoje li neke preporuke ili se sve prepušta roditeljima da sami procijene kad su spremni na drugo dijete bez da prvo na ikoji način bude time zakinuto?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Razlika između mojih je nepune 4 godine i vidim da su djeca to zadovoljnija što im je mama zadovoljnija. Dani kad se rastegnem ko hobotnica ne bih li obema udovoljila i dala im se objema 100% završe užasno i po mene i po njih. Matematika mi kaže da 100+100 ne može biti 100 nego 200, a toliko nemam.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Razlika između mojih je nepune 4 godine i vidim da su djeca to zadovoljnija što im je mama zadovoljnija. Dani kad se rastegnem ko hobotnica ne bih li obema udovoljila i dala im se objema 100% završe užasno i po mene i po njih. Matematika mi kaže da 100+100 ne može biti 100 nego 200, a toliko nemam.
    da, ovo mi je poznato i sa jednim...mislim da je važno dati 100% sebe, odnosno najviše od sebe što možeš za taj dan, i onda nema greške...

čokolada, kako to izgleda kod tebe? jel starije dijete pomaže ili zafrkava ?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mamal, mislim da si se previše uhvatila tih pojedinačnih stvari npr dijete će htjeti da ga podignem iz kade, a ja neću moći.

jednom kad odraste, sjećat će se većih stvari, većih cjelina, šire slike.

prestani si već sad u glavi voditi račun koliko si koje dijete zakinula tokom dana pa kako to možeš sutradan popraviti. to (njima) nema veze. svaki dan ćeš dati sve od sebe. bit će težih dana. bit će lakših. kao i u ostalim stvarima u životu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja želim da mene obje moje djece ima u jednakoj mjeri (nije ono drugo krivo što je drugo, zašto bi me trebalo imati manje?) mislim da je stvar u organizaciji, i da tebi dobro ide i ne znači da te drugo ima manje. ja se upravo pokušavam pripremiti na to da me imaju jednako...

i ja sam bila time dosta opterećena
    ali, činjenica je da ti s dvoje djece, kad gledaš vrijeme posvećeno- i obačenju i igranju i izrađivanju slika nije isto kao s prvim djetetom
    ne može biti, nikako
    i obična šetnja se razlikuje- jedno hoće u ovaj, jedno u onaj park. jednom se ide doma, drugom se ostaje. i tako. ima situacija.
    no, kao što cubana kaže, ne treba dramiti oko toga (uf, što na kraju iz mojih usta izlazi ). ako samo razmišljaš o tome koliko pružaš i pružaš li jednako, osjećat ćeš se razapeta i nezadovojna. barem sam ja tako.

naravno, srce ti je ko kuća kad ih gledaš

ne znam što je sve bilo oko AP-a, no tu potpisujem elin u onom lijepom postu. koji su svi potpisali

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dok ja nakucam, melange to lijepo reče...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mlađa je dvogodišnjakinja tako da je najteže razdoblje već davna prošlost. Tada su me perfekcionizam i Mrs. 100% skoro ugušili.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mamal, ja bi obično teme ovakvog sadržaja otvarala kad nisam znala što da učinim, pa mi je za donošenje odluke trebala tuđa perspektiva (čisto zbog objektivnosti). Ti, očito, tih problema nemaš, već točno znaš što učiniti i želim ti sreću u tome.

Inače, govorila sam sa pozicije osobe koja ima brata mlađeg 12 mjeseci. Jednostavno, na moje mjesto je stupio netko drugi i ja više nisam imala 100% pažnju roditelja jer je u obitelji bio i brat koji je također zahtjevao pažnju i ljubav (nije mi se sviđalo dijeliti, kaj da ti kažem). Zato smatram da je dobro odgajati dijete tako da shvati da u zajednici postoje drugi ljudi sa svojim potrebama.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo i ja imam brata mlađeg točno godinu i dva dana i volim se šaliti da sam ga dobila kao "poklon" za prvi rođendan

mama mi je već ispričala priče o svakakvim situacijama u kojima je bila i epizodama koje je imala s nama.. ali niti jedno od nas nema nikakvih trauma niti nosi neku gorčinu iz tog perioda.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mamal,ja vjerujem da si ti prava mama,prekrasan roditelj i da ćeš tu "vještinu" još više usavršavati i graditi na dva mala bića.Ljubav je jedina stvar koju što više daješ,više je imaš Sigurna sam da će tvoji strahovi nestajati polako s uhodavanjem u novonastalu situaciju i da ćeš zaista biti ispunjena u najljepšim ulogama koje postoje

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    evo i ja imam brata mlađeg točno godinu i dva dana i volim se šaliti da sam ga dobila kao "poklon" za prvi rođendan

mama mi je već ispričala priče o svakakvim situacijama u kojima je bila i epizodama koje je imala s nama.. ali niti jedno od nas nema nikakvih trauma niti nosi neku gorčinu iz tog perioda.
    i kod nas identično. Čak smo, po mom mišljenju i previše povezani, baš zbog te male razlike u godinama. Ja i moj brat se stvarno znamo krvnički posvađati, a onda za 5 minuta sjedimo skupa i pijemo kavu i najnormalnije pričamo kao da svađe nije niti bilo Ljudi su nas uvijek zbog toga u čudu gledali i nikada im nije bilo jasno kako je to moguće

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    mamal, ja bi obično teme ovakvog sadržaja otvarala kad nisam znala što da učinim, pa mi je za donošenje odluke trebala tuđa perspektiva (čisto zbog objektivnosti). Ti, očito, tih problema nemaš, već točno znaš što učiniti i želim ti sreću u tome.
    joj, ja mislila da mamal pita da li da nastavi sa AP i nakon rođenja drugog djeteta ili ne. Pa sam onda i dalje sve u tom smislu pisala. Sorry, obećajem da ću se ubuduće popraviti i čitati od početka do kraja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kažeš da nije to nikakva drama? e baš to me zanima...kako da ne postane drama
    Ne dozvolis da to postane drama.
    Neke stvari jednostavno nisu moguce i izvedive.
    Budes li se grizla oko neizvedivih stvari pregorjet ces. Bit cete cetveroclana obitelj i djeca ce se nauciti da moraju pricekati, da moraju dijeliti.
    Ali oni profitiraju od toga sto imaju jedno drugo.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    kažeš da nije to nikakva drama? e baš to me zanima...kako da ne postane drama
    Ne dozvolis da to postane drama.
    Neke stvari jednostavno nisu moguce i izvedive.
    Budes li se grizla oko neizvedivih stvari pregorjet ces. Bit cete cetveroclana obitelj i djeca ce se nauciti da moraju pricekati, da moraju dijeliti.
    Ali oni profitiraju od toga sto imaju jedno drugo.

ovo da profitiraju jedno od drugog smo spomenuli gore u nekom postu, to mi je super!
    ne grizem se ja, ja se tome veselim

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nadam se da ću ovaj put uspjeti objasniti što želim reći, bez da pri tom povrijedim ikoga (jer očito više ne znam procijeniti što je uvredljivo, a što ne). I unaprijed se ispričavam na stvarno predugom postu (ali kad moram biti jasna ).

Dakle, iz osobnog iskustva pišem da znam kako je teško podizati dvogodišnjakinju i uopće, saginjati se sa stomkom u kojem nosim dijete čija je masa jučer procijenjena na 4100 g. Nije lako, stalno slušam “nemoj je dizat”, ali kad mi M. kaže “mama nosi me molim te”... popuštam. I dižem je. I vjerujem da ja to mogu i da time ne štetim ni drugoj bebi ni sebi. Jednako kao što mi je dosadilo gledati prevrtanje očima (jer je valjda ostalima dosadilo uzaludno prigovaranje) kad M. pita “malo ću, molim te”, a ja je uzmem i podojim.

Mi drugu bebu očekujemo vrlo skoro, a i većina naših prijatelja je ove i prošle godine dobila drugo dijete. I svi uspijevaju i ničija starija djeca ne pate zbog dolaska mlađih. Naprotiv, bratska ljubav ja jako očita već od prvih dana. Nekima je lakše, nekima teže, imamo dva prijatelja na brodu i znam da njihovim ženama nije lako jer su dosta vremena same doma, jedan par ima djecu među kojima je razlika svega 11 mjeseci, ovo starije upravo prohodava, a stiglo mlađe. Ali opet, svi uspijevaju, svatko nađe način kako se organizirati i nikome ne nedostaje ljubavi (možda samo malo vremena ).

I evo upravo su to razlozi zašto i dalje, ma koliko god pokušavala, ne mogu shvatiti traženje “utjehe” zbog dolaska drugog djeteta. Istina, možda je lapsus, brzopletost, krivi izraz... Ali, iz daljnje komunikacije vidim da ti mamal uopće ne prihvaćaš drugačija mišljenja. Vrlo si grubo vrijeđala forumašice koje si, kao i mene, jednostavno zbunila traženjem utjehe.

Bilo ja na forumu dosta tema sličnih ovoj, ali u nijednoj nije bilo drame ni vrijeđanja. Uostalom, evo pogledaj:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=80298
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#2164529
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=7668&start=0

Mame traže savjete ili podršku, dobiju odgovore, što im se sviđa prihvate, što im se ne sviđa ne private... I to je to. Ne vrijeđaju nikoga samo zato jer im se nečiji odgovor ili prijedlog nije svidio.

Stoga bi ti ja na kraju dala savjet za koji mislim da će ti najviše koristiti kad stigne prinova (ali i općenito) – nauči se slušati ljude oko sebe i budi tolerantnija. Naravno, ne moraš učiniti kako ti drugi kažu, ali ne moraš niti planuti ako kažu nešto što ti se ne sviđa ili te ne razumiju.
    Sve ostalo će se riješiti, tvoja djeca će ti najbolje pomoći da svi zajedno budete sretni i organizirate se tako da nitko ne bude zakinut. Trebaš ih samo slušati.

I da ti još malo približim zašto ne razumijem traženje “utjehe” i tvoj način komuniciranja, molim te pročitaj ovdje barem priču od BHany, jedne predivne, sretne i hrabre žene...
    I kad završiš sjeti se koliko si tek ti sretna.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Uputite me malo: zar je "propisano" kolika razlika između djece mora biti? Postoje li neke preporuke ili se sve prepušta roditeljima da sami procijene kad su spremni na drugo dijete bez da prvo na ikoji način bude time zakinuto?
    Nitko ne zna?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nitko ne zna?
    znam ja.

u novije vrijeme, psiholozi nikako ne preporučuju blizance, nedajbože trojke.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pcelice, prekrasan post

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Nadam se da ću ovaj put uspjeti objasniti što želim reći, bez da pri tom povrijedim ikoga (jer očito više ne znam procijeniti što je uvredljivo, a što ne). I unaprijed se ispričavam na stvarno predugom postu (ali kad moram biti jasna ).

Dakle, iz osobnog iskustva pišem da znam kako je teško podizati dvogodišnjakinju i uopće, saginjati se sa stomkom u kojem nosim dijete čija je masa jučer procijenjena na 4100 g. Nije lako, stalno slušam “nemoj je dizat”, ali kad mi M. kaže “mama nosi me molim te”... popuštam. I dižem je. I vjerujem da ja to mogu i da time ne štetim ni drugoj bebi ni sebi. Jednako kao što mi je dosadilo gledati prevrtanje očima (jer je valjda ostalima dosadilo uzaludno prigovaranje) kad M. pita “malo ću, molim te”, a ja je uzmem i podojim.

Mi drugu bebu očekujemo vrlo skoro, a i većina naših prijatelja je ove i prošle godine dobila drugo dijete. I svi uspijevaju i ničija starija djeca ne pate zbog dolaska mlađih. Naprotiv, bratska ljubav ja jako očita već od prvih dana. Nekima je lakše, nekima teže, imamo dva prijatelja na brodu i znam da njihovim ženama nije lako jer su dosta vremena same doma, jedan par ima djecu među kojima je razlika svega 11 mjeseci, ovo starije upravo prohodava, a stiglo mlađe. Ali opet, svi uspijevaju, svatko nađe način kako se organizirati i nikome ne nedostaje ljubavi (možda samo malo vremena ).

I evo upravo su to razlozi zašto i dalje, ma koliko god pokušavala, ne mogu shvatiti traženje “utjehe” zbog dolaska drugog djeteta. Istina, možda je lapsus, brzopletost, krivi izraz... Ali, iz daljnje komunikacije vidim da ti mamal uopće ne prihvaćaš drugačija mišljenja. Vrlo si grubo vrijeđala forumašice koje si, kao i mene, jednostavno zbunila traženjem utjehe.

Bilo ja na forumu dosta tema sličnih ovoj, ali u nijednoj nije bilo drame ni vrijeđanja. Uostalom, evo pogledaj:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=80298
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#2164529
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=7668&start=0

Mame traže savjete ili podršku, dobiju odgovore, što im se sviđa prihvate, što im se ne sviđa ne private... I to je to. Ne vrijeđaju nikoga samo zato jer im se nečiji odgovor ili prijedlog nije svidio.

Stoga bi ti ja na kraju dala savjet za koji mislim da će ti najviše koristiti kad stigne prinova (ali i općenito) – nauči se slušati ljude oko sebe i budi tolerantnija. Naravno, ne moraš učiniti kako ti drugi kažu, ali ne moraš niti planuti ako kažu nešto što ti se ne sviđa ili te ne razumiju.
    Sve ostalo će se riješiti, tvoja djeca će ti najbolje pomoći da svi zajedno budete sretni i organizirate se tako da nitko ne bude zakinut. Trebaš ih samo slušati.

I da ti još malo približim zašto ne razumijem traženje “utjehe” i tvoj način komuniciranja, molim te pročitaj ovdje barem priču od BHany, jedne predivne, sretne i hrabre žene...
    I kad završiš sjeti se koliko si tek ti sretna.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

pažljivo sam pročitala tvoj post.

ako si u pravu, zašto si onda ti dobila opomenu od ancihe76? ti i druge, a ja ne?

očito je naslov 'kriv'...prvo sam mislila da sam pogriješila sa AP-om, a sad je problem utjeha....očito da od pustih predrasuda niste uspjele naslov pročitati do kraja i vidjeti smajlića, pa kako se onda mogu nadati da ste pročitale uvodan post...

samo mi je žao što su postovi izbrisani...ja nisam uvrijedila nikoga zbog drugačijega mišljenja, već nakon što se mene uvrijedilo. problem je bio što me uvrijedila cura koja ne može imati djecu...jel joj to daje pravo da vrijeđa? njoj za informaciju, i ja sam se borila sa neplodnošću pa nisam to davala na sva zvona...ona mi je doslovce rekla da 'sa stajališta majke koja dijete ne može imati, ti previše dramatiziraš'...ovo nije mišljenje, nego stav...naravno, cijeli post je bio u ismijavajućem tonu prema meni, kao prema nekoj balavici.

ista stvar sada sa tobom...napadaš me da sam 'vrlo grubo' vrijeđala forumašice?! čista laž...jer nakon početne ljutnje i to samo prema jednoj od vas, počinjem smirivati situaciju, ali onda sam frikuša koja govori čas jedno čas drugo...
    znaš, baš je super boriti se protiv vas deset, koje se očito dulje međusobno znate...tako da su i one cure koju su htjele ostaviti koji post ovdje - odustale...non stop mi minirate temu, pa čak i sada...nije te bilo par dana i ti si opet morala ostaviti svoje 'mišljenje' u cilju ponovnog kritiziranja moje teme, naslova, ni sama ne znam št kritiziraš ovaj put.
    da si u prvom postu ostavila ove primjere obitelji koje si navela sada, zar ne bi to bilo puno ljepše od svega što je uslijedilo?

naravno da nećeš prihvatiti ništa od ovoga i aj ne vidim drugi način nego po treću put pozvati anchie76 da izbriše ovu prokletu temu koja je trebala biti, i bila je jedno vrijeme, jednostavno lijepaa...

anchie76, pliiiizzzz

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ako si u pravu, zašto si onda ti dobila opomenu od ancihe76? ti i druge, a ja ne?
    ja se ovo pitam cijelo vrijeme. i nikako mi nije jasno.

anchie76, pliiiizzzz
    a ovo isto ne razumijem. ovo su izazovi roditeljstva i svatko može napisati vlastito mišljenje bez obzira sviđa li se to autoru topica ili ne.
    zašto ti stalno zoveš anchie76 i moliš je da zaključa ovu temu? s ovim se zaista nikad dosad nisam susrela :shock:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

anchie76, pliiiizzzz
    a ovo isto ne razumijem. ovo su izazovi roditeljstva i svatko može napisati vlastito mišljenje bez obzira sviđa li se to autoru topica ili ne.
    zašto ti stalno zoveš anchie76 i moliš je da zaključa ovu temu? s ovim se zaista nikad dosad nisam susrela :shock:
    to je zato što mamal nikako da shvati da je otvorila topic na forumu i da na forumu svatko ima pravo napisati ono što misli pa makar to i bilo kontra njenom razmišljanju.

pčelice prekrasan post

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda da osim ključanja Anchie zabrani i prekomjernu upotrebu smajlića? Jer je ovo smiješno :/

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    možda zato što NISTE u pravu?

zašto ti stalno zoveš anchie76 i moliš je da zaključa ovu temu? s ovim se zaista nikad dosad nisam susrela[/quote]

pa zato jer ne odustajete od vrijeđanja i napadanja, i ne dozvoljavate da se tema normalno razvija...par dana dobro i onda netko ima potrebu opet ovdje svašta pisati....eto zato....

[/quote]to je zato što mamal nikako da shvati da je otvorila topic na forumu i da na forumu svatko ima pravo napisati ono što misli pa makar to i bilo kontra njenom razmišljanju.[/quote]

nije istina jednostavno. ali vrijeđanje ne trpim...ova tema nije o vrijeđanju, pročitaj uvodni post o čemu je (trebala biti)

[/quote]pčelice prekrasan post[/quote]

možda na nekoj drugoj temi da....

ajde odustanite....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ne moze bilo tko napisati bilo sta na temi. Ako zena trazi podrsku onda nikako nije ok doci i reci da pretjeruje ili je uvjeravati da bi u stvari trebala biti zahvalna jer eto mnoge zene ne mogu ostati trudne (ma kako god to fino upakirano- to vrijedja). Siroko je polje forumsko-ako ne mozete dati sto se u naslovu trazi sigurna sam da ce se vec naci neka tema.

Zasto nisam opominjala mamal? Pa izgleda zato sto sam jedna od rijetkih koje si mogu predociti kako bi se ja osjecala na njenom mjestu.
    Zar se toliko tesko staviti u tudje cipele ili sjetiti se bure hormona s pocetka trudnoce, strahova koji su se pojavili makar je trudnoca planirana? Izgleda da je, inace ova tema ne bi otisla u kupus.

Da je vise razmisljanja o drugima i njihovim osjecajima bilo bi nam svima ljepse.

Temu zakljucavam. Za mene je zavrsena. Ionako sam previse vremena utrosila na ocigledno neuspjesnu moderaturu. Ako je zelite otkljucanu ili imate bilo kakvih pitanja, obratite se moideratoru ovog pdf-a - kako je i inicijalno trebalo biti ucinjeno.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •