-
utrogestan
Imam jedno pitanje za cure koje su bile putem IVF-a?
Sada sam trudna 18. tjedan i to iz smrznog embrija (u posljednji čas izbjegnut idiotski zakon) i od početka koristim 3x1 utrogestane. Problem se javlja sa gljivicama tj. smiju li se koristiti utrogestani zajedno sa canesten vaginaletama?
-
ja sam imala gljivice
u 13 tj i tada sam prestala s utrogestanom
negdije tj dana prije sam morala početi uzimati canesten i nije bilo nikakvih problema samo što sam prvo stavljala utriće pa nekih 2 sata poslije canesten ( to mislim na večernje stavljanje )
-
ah i da...
utrogestani se prestaju stavljati već u 12-14 tj ( kako tko a netko ih stavlja cijelu trudnoću)
bitno ti je da ne prestaneš stavljati naglo ( da ne dođe do krvarenja)već postepeno samanjivati
-
meni je ginićka rekla da prestanem par dana uzimati utriće pa da stavljam canesten, ali ja sam ipak pretrpila još par tjedana gljivice baš zato jer nisam htjela stati naglo s utrićima i kad mi je moj MPO dr rekao da stanem s njima (postepeno), tada sam uzela canesten.
-
začudo pod utrićima nisam imala gljivice, već nakon što sam ih prestala uzimati; tada sam stavila onu jednu ogromnu Canesten vaginaletu i gljivice su netragom nestale
možeš ih uzimati paralelno ili za vrijeme dok stvljaš canesten utriće piješ u istoj dozi kao što bi ih i stavljala vaginalno
-
Također sam dobivala gljivice za vrijeme vaginalnog korištenja utrogestana, i dok sam koristila canesten vaginalete utrogestane sam uzimala oralno - ista doza - sve u dogovoru s liječnikom na odjelu (čuvala trudnoću u bolnici).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma