Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: fingerfood

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno fingerfood

Čitala sam (a i vidim po drugim Lovrinim vršnjacima) da već "debelo" sami papaju (barem prstićima...) . Međutim, moj mali miš NE ŽELI primiti hranu prstićima (više puta pokušavala) a i ako je primi, hrana završi na podu (brzinom svjetlosti) ili hrani mene ili tatu...
    TEk je nedavno primio bočicu sa vodom (inače mu dajemo vodu na čašicu, ali je ne lovi) ali i stavi je u usta, ali još ne kuži nagnuti je...

Pitanje: kako da ga potaknem da hranu ne baca na pod već da je stavlja u usta? :?

PS Inače uopće nije (niti je bio) dijete "usisavač", odnosno nikad nije stavljao sitne ili krupne komadiće ičega u usta (izuzev klopanja role wc papira poput jabuke - obožava onaj sa okusom kamilice... ).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni se čini kao pametan i fin dečko.
    Borna isto rijetko prstićima jede, puno više voli s žlicom, ali i neke druge stvari baš ne voli prstima, npr. ispuhani balon, spužvu, mozzarelu i sl., gadi mu se, a kad mu nešto padne iz tanjura, odmah moramo očistiti super za mamu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidiš, vidiš...nije loša ideja da mu dam žlicu u ruku..... možda....

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je isto mali gadljivac.
    Neće skoro ništa primiti u ruku (osim smokija i keksa ) jer mu se gadi.
    Ali sa žlicom i vilicom zato jede kao veliki.

NAša djeca su "na finjaka". Zato mu daj žlicu i nek uživa, biti će mu sigurno zanimljivije.
    Off topic, Sven oduvijek jede i sa zatvorenim ustima, a ako nešto kapne (pa makar vidljivo samo mikroskopom) odmah me zove da obrišem (ili obriše sam) uz povike jooj, jooj

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A Orka i jogurt jede prstima
    Zna lijepo koristiti pribor (i nož, ako je nešto mekše u pitanju), ali joj je prstarenje najdraže.
    mammasan, daj Lovri u ručicu nešto što jako voli jesti, nešto što sigurno neće odbiti. Zapravo, stavi na hranilicu, ispred njega - morat će pružiti ruku i prinijeti ustima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, Lovro za sada nema hranu koju jaakoo voli jesti. On jede jer je gladan i točno do te granice dok ne prođe glad...on ima samo hranu koju ne voli jesti, pa i pod cijenu da ostane gladan. A kad je gladan otvori usta (dok vilica ne škljocne ) i čeka žlicu...

Sviđaju mu se keksi (Plazmoni) za grickanje. Ali kad mu ga stavim u ruku, malac ga frkne u drugi dio stana (i sa užitkom promatra "let".. ).

I činjenica je da je gadljiv...strašno ga nervira sve što mu je po prstima...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Onda čekaj...
    Ne sjećam se da sam viđala odrasle koji frkću hranu oko sebe, više trpaju U sebe.
    Naučit će... Kad jednom proba špek i čvarke, da vidiš kako će hrdati: i rukama i nogama!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kažem ja da je sladak a da nam pustiš neku fotku? Ne mora papati na njoj

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovo se odnosi na mamma san Malo sam spora :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je hrdanje, ali ga je mama hranila....

i da se pohvalim...skužila sam fotku u postu....tralalalalalalalallala 8) (dugo mi je trebalo )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj se ne vidi? a vidila sam fotku u prvjuu????? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

podizem topic jer i mi imamo problem s fingerfoodom :/

moja curica ce uskoro navrsiti godinu dana i cini mi se da bas sva druga djeca njezine dobi vec jedu neku hranu 'u komadu' koju drze sami ili im netko drugi pomaze, ili komadice uzimaju prsticima. ona nece nista od toga. prije vise mjeseci pocela sam joj nuditi koricu kruha i baby kekse. ona je to u pocetku uzimala u ruke dok joj je jos bilo zanimljivo, pa i stavljala u usta, mrvila (pojela gotovo nista)... valjda joj nije bilo fino - jer sad se vise nece s tim komadima cak ni igrati, a kamoli staviti u usta - cijela kora ili keks leti na pod u roku odmah, a i sve ostalo s cime pokusam.

inace, ona zlicom lijepo jede i povrce koje je samo usitnjeno viljuskom, neizmiksane prokuhane zobene pahuljice u vocu ili jogurtu... ali bez zlice joj nije zanimljivo.

nisam bas sklona da joj vec dajem tu zlicu u ruke, ne vjerujem da je spremna za to, a mogu misliti i kakav bi to nered bio...
    (brw. imam jos dvoje starije djece koji su u toj dobi vec lijepo papali fingerfood.)

neki savjeti, iskustva?

mamma san, sto je bilo s l. u medjuvremenu - je li prihvatio fingerfood?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fingerfood je prihvatio samo sa KEKSOM.... i mrvicama po stolu...i to unazad 2-3 tjedna...
    Do tada bio je gospodin Lovro koji uživa da ga netko drugi hrani. (mislim i sad je, ali keks je keks!!!)

Klopanje sa žlicom skužio je samo kao igru i to opet unazad 2-3 tjedna kad je sam stavio 2-3 žlice hrane u usta!!! 8) Koliko god poticali to kod njega ide malo usporeno.... No i ovo je ok..malo pomalo doći ćemo i do samostalnog klopanja... :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Fingerfood je prihvatio samo sa KEKSOM.... i mrvicama po stolu...i to unazad 2-3 tjedna...
    Do tada bio je gospodin Lovro koji uživa da ga netko drugi hrani. (mislim i sad je, ali keks je keks!!!)

Klopanje sa žlicom skužio je samo kao igru i to opet unazad 2-3 tjedna kad je sam stavio 2-3 žlice hrane u usta!!! 8) Koliko god poticali to kod njega ide malo usporeno.... No i ovo je ok..malo pomalo doći ćemo i do samostalnog klopanja... :D
    Je li jede jabuku ili bananu kada mu das u rukú?
    Edita jos uvijek ne zna jesti viljuskom (osim jogurta), ali rukama klopa odavno. A i ona baca, ako joj se nesto ne svidja ili je zavrsila sa jedenjem ili pijenjem.
    Lovric mi je prava cistuna :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem malo topic...
    Andrej će skoro navršiti godinu dana i još uvijek ne pokazuje nikakvu želju da uhvati žlicu i prinese je ustima. Zapravo, kad krene rukom prema žlici, to obično znači da mu je dosta hrane i gura žlicu od sebe.
    Rukama hvata (i jede) kekse (one Milupine), uzme bananu (jest da onda odgrize poveliku hrgu tako da mu komadići ispadaju iz usta), probao je koricu kruha (par puta), ali kad vidi žlicu, uglavnom samo zijeva i čeka da hrana sama uđe u usta.
    Da li bismo trebali više vježbati s njim i kakvu hranu mu ponuditi za početak na žlicu? Ili da jednostavno pričekamo dan kad će sam posegnuti za žlicom?
    I još nešto: kad ste prestali koristiti plastične žličice i prešli na metalne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ajme

Marta jednom rukom jede, u drugoj drži žlicu.
    Njoj je sve finger food- uopće ne želi da ju ja hranim,
    nego joj sve nasjeckam i ona to sama jede- i brokoli i ribu i krumpir i rižu... strašna je žderica
    bananu, kruh i kekse jede u komadu.
    Prvo će ti početi jesti rukama ono što jako voli.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanjo, bude on sam odlučio kad hoće sam brljati. a onda ti slijedi polusatno čišćenje nakon svakog obroka.

(mi smo još na plastičnim žličicama, jednu držim ja a drugu on pa se tako zabavljamo...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •