Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: super kašice domaće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno super kašice domaće

drage mame, evo jedne domaće kašice koju sam danas isprobala na bembu, a moj je izum. bembo je obožava. sve je ponjopao. evo recept:

skuhati integralnu rižu i ohladiti da bude mlaka. dodati svježi sir i zrna kuhanog kukuruza. sve to malo znječiti i voila.

ajmo mame, kakve su vam te domaće kašice. dajte recepte.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo jedne koju je moj M danas smazao-sitno narezana mrkvica,cvjetača i brokula sa rižom.Ja ništa ne miksam već samo zdrobim.Da,sve se kuhalo sa pilećim bijelim mesom koje on neće ali ga zato ja pojedem.Ostale kašice pravim kako mi dođe inspiracija.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je jako volio svježi sir sa bananom, petit beure keksom i jogurtom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još jedne:

grašak polovice(ima ih u getrou pod bio hranom), teleći but narezan na kockice, mrkvica, bijeli luk, krumpir na kockice, paradajz na kockice(neka bude baš zreli). sve to skuhati dotle dok se polutke ne raspadnu i ne pretvori se sve u gustu juhu. dodati soli i to je to. to sam danas smislila i bembo se je toliko nanjopao. i ja sma probala i super je. mala napomena: meni se meso nije baš rastopilo pa sam ga još malo doradila mikserom i umiješala u juhu.

lidac2004

Početno

meni je malene najbolje prihvatila krumpir,bijelo meso i brokulu ili tikvicu...
    sve pomijesano i zdrobljeno vilicom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Danas: zrna kukuruza, telece meso, crni luk,krompir,prokulice, int. riza. Mljac mljac! Juce: pilece belo, tikvica, int.riza, mrkva. Kad mu kuvam grasak ili boraniju, stavim paradajz nekako mi ta dva super idu. Bez mesa: mrkva, krompir, brokoli ili tikvica ili plavi patlidzan ili karfiol...nekad dodam malo kisele pavlake(vrhnje) ili krem sira. Nekad kuvano zumance.Uglavnom, sta ima u frizideru i spajzu pa kombinujem. Aaaa zaboravila sam zgance- puru sa jogurtom ili pavlakom ili "slatke"- kruska, breskva, sljiva, nektarina, kajsija, jabuka...2-3 vocke zdrobljene sa jogurtom- home made vocni jogurt + malo pahuljica
    (kukuruznih ,ovsenih,psenicnih,razenih ili sve po malo) kad je voce vise socno! mama uvek spremi alo vise da i za nju ostane! :smajli kome curi voda na usta:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, ja sad Lei za voćni obrok kuham kompot od jabuka i šljiva, u to dodam par žlica zobenih pahuljica i sve kuham 20-ak minuta, šljive dodam pred kraj kuhanja, pa samo jabuke malo zdrobim vilicom i dodam malo ječmenog slada u gotovo. Probat ću u to dodavati i suhog voća (marelice, grožđice).

Ona isto voli svježi sir izmiksan sa bananom (a danas sam joj ubacila i kekse unutra, hvala Brunda), svježi sir sam joj miksala i sa kašicom od šljive (radi tvrde stolice), ili samo sa jogurtom.

Za ručak joj svaki dan kuham isto, piletinu bijelo meso ili bocu, sa mrkvom i još nekim povrćem (danas brokulom) što na kraju zagustim palentom, ili prosom, ili dodam rižu. Prošli tjedan su se na placu pojavile bundeve pa smo i to probali, probat ću joj raditi i neku slatku varijantu sa bundevom za voćni obrok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj djuma prvotno napisa
    Danas: zrna kukuruza, telece meso, crni luk,krompir,prokulice, int. riza. Mljac mljac! Juce: pilece belo, tikvica, int.riza, mrkva. Kad mu kuvam grasak ili boraniju, stavim paradajz nekako mi ta dva super idu. Bez mesa: mrkva, krompir, brokoli ili tikvica ili plavi patlidzan ili karfiol...nekad dodam malo kisele pavlake(vrhnje) ili krem sira. Nekad kuvano zumance.Uglavnom, sta ima u frizideru i spajzu pa kombinujem. Aaaa zaboravila sam zgance- puru sa jogurtom ili pavlakom ili "slatke"- kruska, breskva, sljiva, nektarina, kajsija, jabuka...2-3 vocke zdrobljene sa jogurtom- home made vocni jogurt + malo pahuljica
    (kukuruznih ,ovsenih,psenicnih,razenih ili sve po malo) kad je voce vise socno! mama uvek spremi alo vise da i za nju ostane! :smajli kome curi voda na usta:
    vidim da mu ti daješ i balančane tj.patlidžan. ja mom bembu to još nisam dala, sve se nešto dvoumim....
    nisam mu ni puru dala, zaboravila ja na nju..... ide sutra pura. hvala djuma.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    .
    za ručak joj svaki dan kuham isto, piletinu bijelo meso ili bocu, sa mrkvom i još nekim povrćem (danas brokulom) što na kraju zagustim palentom, .
    e, ovo moj bojan svaki dan jede.
    obožava to i neće ništa drugo.

lidac2004

Početno

vidim da dajete luk,mi jos nismo ali me zanima kako ga radite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    vidim da dajete luk,mi jos nismo ali me zanima kako ga radite?
    lidac, kad kuham juhu obavezno stavim malo crvenog i bijelog luka na kockice. kad je juha skuhana sve sastojke propasiram. to je jedini način kod nas za luk.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Isto i ja kuvam malo luka uz sve ostalo u supici, izmrvim viljuskom, i to je to. a beli luk tj. cesnjak ja ne mogu da smislim, pa ga ni Djuri nisam davala. A mozda i probam:smajli koji hrani dete sa zatvorenim nosem:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ali svugdje se spominju ljekovita svojstva koja ima bijeli luk tj.česan.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nezamislivo, ali moja cura ga obožava. Jedno vrijeme dok je bila manja sam joj ga stavljala u kuhana jela, a sad recimo voli kad skuham pastu s mesom po svemu tome posuti česan i petrusin onako sirov. Možete mislit koji zadah ima iza toga .

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znam ja za lekovitost belog luka, ali smraaaad- ne mogu ga podneti nikako.:smajli koji bljuje: A moja sveki ga obozava, jela bi ga za sva 3 obroka (jos jedan razlog vise sto ne podnosim sveki :smajli koji drzi stipaljku na nosu) :

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •