Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: BEBA PILA DESTILIRANU VODU (za peglu)??!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno BEBA PILA DESTILIRANU VODU (za peglu)??!!

Noćas sam zabunom djetetu dala bočicu kupovne DESTILIRANE VODE (za akumulatore, pegle..!!) Poplokala je cijelu!!
    Zvala sam hitnu da pitam koliko je to opasno - g.je rekao da joj ništa neće biti (uh! - Hvala Bogu!) ali kopa me koliko je opasno to što je unijela u organizam...
    Produženo spava, nikako da se probudi...

Zabrinuta Novamama

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Destilovana voda je - samo voda, u procesu destilacije oslobodjena mineralnih soli. Ne brini, bebi neće ništa biti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Destilovana voda je - samo voda, u procesu destilacije oslobodjena mineralnih soli. Ne brini, bebi neće ništa biti.

..hvala...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

destilirana voda se dobije tako da se voda prokuhava, isparava, i onda se para kondenzira i ponovo prelazi u tekuće stanje. Tako je voda oslobođena svih minerala i bilo kakvih dodataka koje pokupi iz zemlje ili odakle već stiže. Za peglu se koristi takva voda da ti se ne skuplja kamenac.

kad sam bila beba, moji su zbog vijesti o zagađenju vodovodne vode u gradu u kojem su živjeli improvizirali mali aparatić za destilaciju kako bi za mene destilirali vodu.

Tako da mislim da se zbilja ne moraš brinuti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    destilirana voda se dobije tako da se voda prokuhava, isparava, i onda se para kondenzira i ponovo prelazi u tekuće stanje. Tako je voda oslobođena svih minerala i bilo kakvih dodataka koje pokupi iz zemlje ili odakle već stiže. Za peglu se koristi takva voda da ti se ne skuplja kamenac.

kad sam bila beba, moji su zbog vijesti o zagađenju vodovodne vode u gradu u kojem su živjeli improvizirali mali aparatić za destilaciju kako bi za mene destilirali vodu.

Hej!

Hvala, ma znam-znam. Znam da postoje i posebni aparati na tržištu koji tako filtriraju vodu, ali pošto ona kupovna na kojoj piše da joj je namjena za uređaje (a ne za živa bića...), pretpostavljam da način njene obrade nije idealan za čovjeka, da li možda zbog nekih kemijskih tvari koje se dodaju kako bi se voda pročistila, ili samo zbog nesavršenih higijenskih uvjeta koji za razne aparate/uređaje nisu bitni.

Kad sam ja bila mala, moji roditelji su radili u jednoj tvornici. U svlačionici je bilo nekoliko... špina / slavina.
    Uglavnom;
    Iznad svake je bilo upozorenje u obliku oznake i teksta da ta voda nije za piće...

P.S. Sori ako nekome smetaju moji smailići, ali oni su dobri smajlići i samo prikazuju moje trenutno stanje.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih se prije zabrinula da mi se dijete napije morske vode, nego destilirane. A naravno da me ne brine kad se naguta malo mora.
    Stvarno nemaš razloga za paniku, pa u kakvim god ona uvjetima bila proizvedena!
    Kladim se da je čišća nego naša gradska voda.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ja bih se prije zabrinula da mi se dijete napije morske vode, nego destilirane. A naravno da me ne brine kad se naguta malo mora.
    Stvarno nemaš razloga za paniku, pa u kakvim god ona uvjetima bila proizvedena!
    Kladim se da je čišća nego naša gradska voda.
    Thanx Ninči!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj novamama prvotno napisa
    Citiraj pomikaki prvotno napisa

Hej!

Hvala, ma znam-znam. Znam da postoje i posebni aparati na tržištu koji tako filtriraju vodu, ali pošto ona kupovna na kojoj piše da joj je namjena za uređaje (a ne za živa bića...), pretpostavljam da način njene obrade nije idealan za čovjeka, da li možda zbog nekih kemijskih tvari koje se dodaju kako bi se voda pročistila, ili samo zbog nesavršenih higijenskih uvjeta koji za razne aparate/uređaje nisu bitni.

Kad sam ja bila mala, moji roditelji su radili u jednoj tvornici. U svlačionici je bilo nekoliko... špina / slavina.
    Uglavnom;
    Iznad svake je bilo upozorenje u obliku oznake i teksta da ta voda nije za piće...

P.S. Sori ako nekome smetaju moji smailići, ali oni su dobri smajlići i samo prikazuju moje trenutno stanje.

nemaš više previše smajlića ova količina je taman

ta voda u tvornici je pretpostavljam bila već korištena u nekim procesima, makar u rashladnom sustavu, tko zna, pa je bila dobra za pranje ali ne i za piće. Destilacija je sasvim druga stvar.

Jedina briga ti je kako je bilo skladišteno, je li se baš pazilo na higijenske uvjete pri punjenu... ali rekla bih da je najvjerojatnije sve ok. Kemijskih dodataka sigurno nema.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo ja ću samo potvrditi što su cure rekle,ne brini sve će bit u redu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa
    Evo ja ću samo potvrditi što su cure rekle,ne brini sve će bit u redu
    Tx!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ja bih se prije zabrinula da mi se dijete napije morske vode, nego destilirane.
    hm :/
    ja bi se zabrinula da mi dijete bilo sto "zabunom" popije. Cista sreca da je ovo bilo nesto neotrovno..

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi redovno pijemo destiliranu vodu...tako da no sikiriki!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    ...hvala za podršku, ali... šta baš onu za akumulatore, pegle i ostale uređaje...?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj novamama prvotno napisa
    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    ...hvala za podršku, ali... šta baš onu za akumulatore, pegle i ostale uređaje...?
    Pijemo onu kupovnu destiliranu vodu u prozirnoj boci...mislim, to je ta za, između ostaloga, akumulatore, pegle etc., etc... kako bi nadomjestili minerale u takvoj vodi dovoljno je staviti u nju kap morske vode (doslovno kap)! U takvoj kombinaciji zdravija je od bilo koje vode iz slavine!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •