pomikaki prvotno napisa
destilirana voda se dobije tako da se voda prokuhava, isparava, i onda se para kondenzira i ponovo prelazi u tekuće stanje. Tako je voda oslobođena svih minerala i bilo kakvih dodataka koje pokupi iz zemlje ili odakle već stiže. Za peglu se koristi takva voda da ti se ne skuplja kamenac.
kad sam bila beba, moji su zbog vijesti o zagađenju vodovodne vode u gradu u kojem su živjeli improvizirali mali aparatić za destilaciju kako bi za mene destilirali vodu.
Tako da mislim da se zbilja ne moraš brinuti.
Hej!
Hvala, ma znam-znam. Znam da postoje i posebni aparati na tržištu koji tako filtriraju vodu, ali pošto ona kupovna na kojoj piše da joj je namjena za uređaje (a ne za živa bića...), pretpostavljam da način njene obrade nije idealan za čovjeka, da li možda zbog nekih kemijskih tvari koje se dodaju kako bi se voda pročistila, ili samo zbog nesavršenih higijenskih uvjeta koji za razne aparate/uređaje nisu bitni.
Kad sam ja bila mala,

moji roditelji su radili u jednoj tvornici. U svlačionici je bilo nekoliko... špina / slavina.
Uglavnom;
Iznad svake je bilo upozorenje u obliku oznake i teksta da ta voda nije za piće...
P.S. Sori ako nekome smetaju moji smailići, ali oni su dobri smajlići i samo prikazuju moje trenutno stanje.