Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Cikla ili krv? Hitno!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Cikla ili krv? Hitno!

Jucer je malac jeo ciklu, nije puno, onako malo za gust. A danas piski crveno, al doslovno crveno, izgleda ko npr. sok od brusnice. Kaze MM da je i jucer tako piskio, ja osobno nisam vidjela, i to je bilo nekih pola sata nakon sto je jeo ciklu.
    I pokakao je napola probavljenu ciklu.
    Mislim, nije prvi put da jede ciklu al nikad se ovako nesto nije desilo.

Ne zali se na bolove, jedino primjecujem da rijede piski.

Pomoc molim!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad mi MM kaze da je danas otkad se probudio piskio samo jednom, tek negdje oko 12.30, dakle od sinoc nije. Mozda to ima neke veze.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cikla. Definitivno. Ne brini... Daj mu samo puno vode i caja, cak i ako ne trazi.

Ja imam dvojicu - jedan pije litre i litre i njemu se obicno ne pozna promjena boje dok piski (jer se valjda ta boja razrijedi vodom). Drugi sin je "deva" i piski 2 x dnevno - eh, kod njega je promjena boje nakon cikle vidljiva!

Tada ja potjeram piti vode i sve se rijesi brzo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cikla

Sjećam se sebe u ranoj dobi, bilo je isto - mama se prepala da nisam prerano dobila menzis

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cvekla definitivno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cikla

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nakon soka od cikle, moj urin izgleda tamnocrveno i prvi put kad sam to vidjela uplašila sam se.

Naravno, ne mogu ti reći je li kod tvoga djeteta u pitanju cikla ili nešto patološko. Postoje test-trake za urin uz pomoć kojih možeš provjeriti je li u pitanju krv, ima ih za kupiti u ljekarnama. Mislim da kutija od 50 komada košta oko 150 kn (ali za ovo nisam sigurna). One služe i za dokazivanje nekih drugih tvari u urinu, npr. glukoza, ketoni, leukociti, itd.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja bih se kladila na ciklu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff sad mi je lakse, malo sam u proguglala pa sam nasla jos dosta o tome kako urin mijenja boju od cikle.

Ma sve se nekako zaredalo, imao je temp. 2 dana, poceo je manje piskit i sad me muz, doslovno s vrata kad sam usla u kucu uzme za ruku i u panici mi pokazuje crveni urin. A malac je vec imao dosta jaki urinoinfekt kad je bio mali i bilo je dosta krvi u mokraci.
    A i prvog bebeca smo izgubili zbog nerazvijenih mokracnih puteva. Tako da nam je urin, bubrezi, mjehur i sve s time povezano bolna tocka i panicari smo...

Malac se sad probudio, dobre volje ko i uvijek, ni ne znajuci jadan da smo se mi doslovno tresli od straha.

Hvala vam svima na odgovorima i hvala vam na strpljenju jer sam svjesna da precesto otvaram teme na ovom PDF-u. A ne smatram se panicarkom

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koksy ako ćeš biti mirnija, ujutro ulovi urin i odnesi negdje u privatni labos na urinokulturu, ako ne možeš dobiti uputnicu.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sigurno je cikla. Kad je prošle zime bila sezona cikle moji su je jeli skoro svaki dan, obožavaju je, tako da je njima crvena već postala uobičajena boja urina , bilo mi je skroz čudno kad je opet požutio.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo već su ti skoro sve mame bez dvojbe potvrdile CIKLA i ja potvrđujem.... 100% budi bez brige....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vodila i mene baka doktoru 8)
    Samo kaj sam ja pojela teglicu cikle

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cikla 100%,i mojoj je tako bilo.Ja nosila njen urin lod sebe na posao i tako da sad znam

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pročitala sam nešto zanimljivo vezano uz ovu temu pa kopiram
    (V. Boutenko: Zeleno za zdravlje)

Niska kiselost u želucu (hipoklorhidrija) stanje je koje se javlja kad ljudsko tijelo nije sposobno proizvoditi odgovarajuće količine želučane kiseline. Niska kiselost u želucu neizbježno i dramatično utječe na probavu i apsorpciju većine hranjivih tvari neophodnih za zdravlje. Većina minerala, uključujući i tako važne kao što su željezo, cink, kalcij i vitamine B kompleksa (folnu kiselinu i druge) treba određenu količinu želučane kiseline da bi uopće mogli biti apsorbirani. Bez želučane kiseline, neizbježno dolazi do nedostataka hranjivih tvari koji vode do bolesti.
    Pored apsorpcije, želučana kiselina ima mnoge druge važne funkcije. Na primjer, želučana kiselina trebala bi uništavati sve štetne mikroorganizme, patogene bakterije, parazite i njihova jajašca, te gljivice koje uđu u tijelo kroz usta. Zbog toga, kod nedostatka želučane kiseline ne postoji barijera protiv parazita.

Razgovarala sam s gastroenterologom koji uzima uzorke želučane kiseline od svojih pacijenata i često pronalazi raznovrsne parazite koji bujaju upravo tamo gdje bi trebali biti uništeni. Već samo zbog tog razloga htjela bih da je moja želučana kiselina jaka.
    Želučana kiselina pomaže kod probavljanja velikih molekula bjelančevina. Ako je razina želučane kiseline niska, nepotpuno probavljeni dijelovi bjelančevina apsorbiraju se u krvotok i izazivaju alergije i imunološke poremećaje.
    Prirodna razina solne kiseline (HC1) opada sa starošću osobe, posebno nakon četrdesete. Tada većina ljudi počinje dobivati sijede dlake kao rezultat nedostatka hranjivih tvari uzrokovanog sniženom razinom želučane kiseline. Razina solne kiseline može se početi smanjivati i ranije ako zlostavljamo svoj probavni trakt, ili cijelo tijelo, suvišnim količinama hrane, upotrebom kemikalija i stresom. Prejedanje, posebno pretjeran unos masti i bjelančevina, iscrpljuje stanice
    stjenke želuca koje luče HC1…

…Razgovarala sam s jednim liječnikom iz Rusije i zaintrigiralo me kad sam otkrila kako tamo testiraju hipoklorhidriju. Zatraže od ljudi da popiju četvrt šalice soka od cikle i provjere hoće li se boja njihovog urina ili stolice imalo promijeniti prema boji cikle. Pazite sad! Ako se promijene, onda da, vaša razina želučane kiseline je niska.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mi smo jednom imali sličnu dilemu, napravili za svaki slučaj analizu urina, kad ono - krv. Upala mokraćnih puteva, antibiotici, kontrole...na kraju naravno sve ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •