Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Parkirna karta nije istaknuta

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Parkirna karta nije istaknuta

Iako već godinama imam povlaštenu parkirnu kartu za 2. zonu, danas am dobila kaznu od 250 kn jer nisam stavila parkirnu kartu u onaj utor u staklu. Bila sam uvjerena da sam stavila, ali eto nisam.
    Oni imaju preko aparatića podatak da imam plaćeno parkirno mjesto - dakle, iako zna da je plaćeno on mi piše kaznu na 250 kn.
    Da stvar bude gora, čini se da sam kupnjom povlaštene parkirne karte pristala na apsurd da me se može tako globiti i kad znaju da imam kartu.
    Što sad? Ako odem u Zagrebparking i objasnim, hoće li mi oprostiti "prekršaj" ili će tražiti da platim kaznu? Ima li tko iskustva?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kad kupiš tu kartu izričito se traži da ona bude istaknuta, na vidljivome mjestu....
    dakle....

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Parkirna karta nije istaknuta

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ako odem u Zagrebparking i objasnim, hoće li mi oprostiti "prekršaj" ili će tražiti da platim kaznu? Ima li tko iskustva?
    Hoće!
    meni su se naopraštali svega! jako su ljubazni kad im dođeš. jednom sam platila mobitelom za skroz drugi auto, išla sam ih žicati i oprostili su mi

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hoće, vrlo ljubazno, bez kompliciranja. Na Kvatrić novoj tržnici su uredi, prvi kat.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na podršci. Svjesna sam da sam prekršila ugovorenu obvezu tako da sam spremna na to da ću možda morati platiti. Ali lakše ću spavati kad znam da su velike šanse da mi pređu preko toga.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    kad kupiš tu kartu izričito se traži da ona bude istaknuta, na vidljivome mjestu....
    dakle....
    tek sad vidim da mi fali dio posta, :/
    htjela sam napisat da je isto kao i kad se recimo plaća mobitelom pa se unese krivi broj/slovo...
    rado će ti stornirat kaznu....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene zanima koliko košta mjesečna karta za 2.zonu jer uskoro uvode naplatu u naselju gdje radim? :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

55 kuna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

drago mi je da su se stvari promjenile,ako su sada tako ljubazni
    ja imam očajno iskustvo od prije nekoliko godina
    parkirala sam se na isto mjesto (tamo kod HNK,tj.onih kafića) u jedan petak, te platila karticom iz automata i u otprilike isto vrijeme odmah slijedeći ponedjeljak i platila porukom iz mobitela, ali nisam vidjela da mi je ostala kartica od petka u autu
    uvaženi kontrolor nije gledao datum na kartici,niti provjeravao da li sam ja platila mobitelom (jer je bilo otprilike isto vrijeme),već napisao kaznu za prekoračeno vrijeme
    ja sam nažalost,ne znajući da mi je glavni dokaz ta kartica (za koju je taj isti kontrolor bjesomučno kasnije lagao,kad smo bili na suočavanju,i tvrdio da je od tog dana) bacila
    svakako naživcirala sam se poprilično,natelefonirala (zvala njihovog direktora) i nakon dugo vremena uspjela dokazati da sam u pravu,jer oni su tvrdili da sam ja prvo platila karticom iz automata,a onda kad mi je već isteklo vrijeme porukom iz mobitela
    a sada bih im odmah platila kaznu,jer nisu ti novci bili vrijedni tolikog dokazivanja pravde
    u svakom slučaju,tebi sretno !

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bili su ljubazni. Iako nisu radile reklamacije, isfotokopirali su i pripremili sve da sami predaju reklamacijama u ponedjeljak. Rekli su da ne znaju zašto je napisao kaznu i da to nije u redu... Dali su mi brojeve telefona da nazovem sljedeći tjedan ako želim provjeriti kako je riješeno iako da je to već gotova stvar. Ugodno sam iznenađena. Ipak ću provjereiti drugi tjedan za svaki slučaj, da budem mirna.
    Dolazili su ljudi zbunjeni zbog novih zona i svima su strpljivo objašnjavali.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Iako mi Zg parking nije nimalo drag koliko nas deru s cijenama, moram priznati da su nama u nekoliko navrata bili strašno ljubazni.

Dok smo bili u bolnici, MM je skoro svaki dan dobivao po 150kn kazne nakon što bi mu istekla 2h ili 3h koliko smije parkati u 2.zoni.
    Sve su nam stornirali kad je otišao kod njih s povjesti bolesti i još smo dobili (besplatno) mjesečnu parking kartu za 2.zonu da može cijeli dan stajati pred Klaićevom.

Također su nam dva ili tri puta stornirali kaznu kad sam ja zabunom slala registraciju od krivog auta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

55 kuna.
    Pa zar se može kupiti povlaštena mjesečna karta ako vlasnik auta nije prijavljen da stanuje u drugoj zoni?? :?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kako riješavate parkiranje u Klaićevoj ? premještate auto svakih sat vremena ? riskirate pričekati par minuta pa opet platite ?, nosite povijest bolesti u Zg parking i tražite storno karte/kazne ( tražite li u tom slučaju osoblje u bolnici da vam napišu i vrijeme kada ste bili ) :?

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako je auto prijavljen na firmu a ja ga vozim mogu li ja kupiti mjesečnu kartu (znači firma mi sigurno neće platit jer se u njihovom kvartu ne plaća, a u mojem je sada druga zona)?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cinderella prvotno napisa
    ako je auto prijavljen na firmu a ja ga vozim mogu li ja kupiti mjesečnu kartu (znači firma mi sigurno neće platit jer se u njihovom kvartu ne plaća, a u mojem je sada druga zona)?
    U Zagrebparkingu traži formular da službeni auto koristiš u privatne svrhe, poštambiljaj u firmi, i trebalo bi proći. Moj suprug tako koristi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    kako riješavate parkiranje u Klaićevoj ? premještate auto svakih sat vremena ? riskirate pričekati par minuta pa opet platite ?, nosite povijest bolesti u Zg parking i tražite storno karte/kazne ( tražite li u tom slučaju osoblje u bolnici da vam napišu i vrijeme kada ste bili ) :?
    Klaićeva je druga zona - mislim da možeš parkati 2 ili 3h odjednom (na mob). Ako idete u svakodnevne posjete nekome onda je bolje stati malo dalje (kraj tram pruge u ulici kod škole - moram pitati muža za ime).
    MM je nakon skupljanja kazni otišao do njih s otpusnim pismom (krivo sam rekla, ne povijest bolesti) i zaista su bili krajnje ljubazni.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

edit - i platiti na mob

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko znam, po novom je Klaičeva -1 zona.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je Klaićeva s novim rasporedom zona postala prva :/ i da se smije parkirati samo sat vremena -moram malo prokopat ili bolje gledat .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa
    Koliko znam, po novom je Klaičeva -1 zona.

tek sad vidla da si i ti napisala isto

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, moje info su stare godinu dana, moguće da se promijenilo.

Probaj otići u Zg parking. Naravno da je jasno da ako ideš s djetetom u bolnici ne možeš ostati sat vremena.

E sad - za ovo ne znam da li je istina, no MM tako tvrdi (a on je stalno u autu pa valjda zna). Ako platiš sat vremena na aparat, onda nakon isteka možeš još sat vremena platiti na mob bez da te blokiraju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Slušala sam na radiju da su rekli da u Klaićevoj nikome ne rade probleme, i da čak zbog dječje bolnice ne šljive niti žalbe vozača na neprohodnost Klaićeve jer su auti parkirani čak na cesti. Mislim da pauk ne šalju u Klaićevu uopće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Da, moje info su stare godinu dana, moguće da se promijenilo.

Probaj otići u Zg parking. Naravno da je jasno da ako ideš s djetetom u bolnici ne možeš ostati sat vremena.

E sad - za ovo ne znam da li je istina, no MM tako tvrdi (a on je stalno u autu pa valjda zna). Ako platiš sat vremena na aparat, onda nakon isteka možeš još sat vremena platiti na mob bez da te blokiraju.
    Ovo je istina, tako smo mi radili kad smo bili na tečaju u Runjaninovoj ulici. Dakle prvi sat platiš odmah na aparatu, a drugi mobitelom. Mislim da se čak može i 3. s drugog mobitela (ali to više nisam sigurna).

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Klaićeva je i dalje 2. zona: jučer prošao njome, a ako malo bolje pogledate vidi se i na karti
    u tom dijelu grada Medulićeva je prebačena u 1. zonu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Klaićeva je i dalje 2. zona: jučer prošao njome, a ako malo bolje pogledate vidi se i na karti
    u tom dijelu grada Medulićeva je prebačena u 1. zonu
    E, hvala. To ti je kad babe gledaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •